Yucca - blomsterpleie hjemme og i hagen | pangudownloads.com
Koselig hus

Yucca – blomsterpleie hjemme og i hagen

Yucca ser ut som et palme, men fra botanikkens synspunkt er det ikke så. Denne hardharde og store blomsten er veldig populær og du kan møte det i husene til elskere av innendørs planter ganske ofte. Det er billig, lett å rengjøre og lett å avle.

Fødestedet til denne planten er Mellom-Amerika og India, hvor den når en høyde på flere meter. I våre hus er en langsomt voksende art utbredt, som preges av sin sterke struktur, ekstraordinær skjønnhet, små krav til omsorg og forhold. Hjemme når den en høyde på 1,80 meter.

Hvordan ta vare på en yucca blomst hjemme

Hva kreves for omsorg:

  • stående vann;
  • gjødsel;
  • leire potten;
  • kompost;
  • en liten torv og grov sand;
  • myk klut.

Hvor å sette potten

Yucca - blomsterpleie hjemme og i hagen

Denne blomst foretrekker solfylte steder og vokser best på vinduskarmen, solfylt. Likevel trenger han hyppig lufting. I sommermånedene kan du holde den på gaten eller balkongen for å gi anlegget frisk luft.

Yucca er en fotofil plante og når sin fulle skjønnhet hvis minst tre timer om dagen direkte sollys rammer bladene. Temperaturen gunstig for vekst og utvikling ligger i området 10 til 24 grader Celsius eller enda mer, forutsatt at frisk luft er tilveiebrakt. Gjennom hele året kan blomsten forbli ved romtemperatur.

Vanning system

Yucca vannet som nødvendig, ved hjelp av enkelt kranvann til dette formålet, som holdt seg i banken i minst 12 timer. Ikke trenger mye vann, vann skal være moderat. For generøs vanning kan føre til forfall av røtter og bløting av blader.

Avhengig av symptomene, må du redusere mengden vanning eller til og med bruke et antisvampemiddel for husplanter, som kan kjøpes i butikken. Om vinteren er det bedre å redusere hyppigheten av vanning til et minimum.

Bladpleie, støvfjerning

Yucca - blomsterpleie hjemme og i hagen

Fra tid til annen skal støv fra bladene fjernes. Bare tørk dem med en myk, tørr klut. Takket være denne operasjonen blir den rette pusten av bladene lettere, de åpner små porer.

De nedre bladene begynner å tørke ut, de må kuttes direkte i nærheten av stammen. Transplantasjonen utføres hvert 2-3 år.

Hvis de nedre bladene begynner å bli gule, betyr dette at de ikke har nok lys. Det er nødvendig å fjerne dem og sette potten på et lyst sted.

Forresten, hva skal du se etter når du kjøper? Først av alt, når du kjøper godt, undersøk bagasjerommet, det må være fast og intakt langs hele lengden, og bladene er sunne og grønne.

Gjødsel, substrat og gryte for planting

Gjødslingsjord hjemme utføres fra april til august, hver 2-3 uker. Det er mulig å bruke preparater for topp dressing i moderate mengder, som er hensiktsmessig tilsatt til vann under vanning.

For planting er en leirepot en god form, plastversjoner anbefales ikke. Det beste underlaget for yucca er en blanding av kompost, torv og grov sand.

Hjemmebehandling: Reproduksjon og transplantasjon av en Yucca-blomst

Yucca - blomsterpleie hjemme og i hagen

Reproduksjon av frø. I februar eller mars kan frø bli sådd i en blanding av jord og sand, og deretter dekket med et lag av jord noen få cm tykk. For spiring av frø er forhold med høy luftfuktighet og en temperatur på ca. 21 grader gunstige.

Når de første skuddene vises, må du flytte beholderen med plantene til et lyst sted, hvis det tidligere var i skyggen. Omtrent tre måneder senere, når planter når en høyde på flere centimeter eller mer, blir de transplantert i potter.

Forplantning av yucca blomsterkutt. Når blomsten når den modne alderen, kan vi bruke den til å oppnå stiklinger og reproduksjon. Stiklinger utføres i vårperioden ved høye omgivelsestemperaturer og høy luftfuktighet. Side stiklinger ta stiklinger, men preferanse er gitt til eldre.

Unnslippe skal legges på en hard overflate og kuttes i et stykke sag med minst 10 cm, hver kutting skal ha minst ett øye. Seksjoner skal strykes med roterende stoff, da skal stiklinger plantes i underlaget, og pass på at de ikke berører bunnen av potten, ellers vil røttene ikke utvikle seg.

Prosedyren utføres best i et fuktig, skyggefullt og varmt sted med en temperatur på 24-27 grader. Når plantene er rotfestet, og nye skudd vises på den, kan du transplantere det i separate potter.

Yucca hage - omsorg og dyrking

Yucca Garden er en veldig interessant og vakker plante. Blant de ganske stive blader som samles i rosettet, vokser en lang tykk stamme, hvor det til og med vises store nok hvite blomster. Det er mange blomster i yucca hagen. Rotsystemet er stort, røttene er lange og dype.

Planter en plante bedre i form av små frøplanter i et solfylt og godt ventilert sted, da vil det blomstre godt. Stedet bør også beskyttes mot sterk vind, jorden bør ikke være for fuktig og sterkt alkalisk.

Pleie av planten yucca, vanning og gjødsel

Yucca - blomsterpleie hjemme og i hagen

Vann blomsten regelmessig hele sommeren, men jorda må være godt gjennomtrengelig slik at vannet ikke stagnerer, ellers kan røttene rotte. Om våren, når det er vann i jorden, er det nødvendig å legge til litt flytende gjødsel. Dette vil styrke blomsten etter vinteren og forberede den til blomstringsperioden.

Om sommeren er det nødvendig å legge til gjødsel regelmessig, fordi på grunn av det store antall blomster kan veksten bli forstyrret. Hvis du vil akselerere veksten, kan du i de tidlige årene knekke blomster slik at anlegget ikke kaster bort energi på dem. Etter blomstring må alle de visne delene fjernes.

Vinter yucca

Den yucca blomsten er frostbestandig, bladene er eviggrønne, men røttene skal beskyttes mot frysing. Vi kan gjøre dette ved å dekke det med grengrener. Yucca-bladene beholder sin grønne farge selv når den snorer, og er eierens stolthet.

reproduksjon

Yucca - blomsterpleie hjemme og i hagen

Unge planter er lettest oppnådd ved å dele store planter. Gjør dette om våren. Det er nødvendig å grave en hel plante for å skille de unge plantene.

Dette er imidlertid en veldig traumatisk vei. Sår på hovedanlegget, så vel som unge, må beskyttes med antifungale midler. De resulterende plantene er begravet i bakken for rooting.

En annen, mer kompleks reproduksjonsbane er bruk av frø. De vises i form av langstrakte kapsler etter blomstrende planter.

Bruk i hagen

Denne planten ser veldig attraktiv ut på egen hånd. Men du kan sette ham i grupper. Det ser bra ut med lave stauder og urter, og kan også være et interessant element i steinhage. For å få rikelig blomstring trenger du mye sollys.

Yucca er en veldig interessant plante både i rommet og i hagen. Det er vakkert og ikke veldig krevende.

Etter å ha gitt det med det nødvendige minimumet av vann, gjødsel og rikelig med sollys, kan vi enkelt dekorere vår bolig eller hage og imponere våre venner.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 2