Kozmetické oleje a ich cenné vlastnosti | pangudownloads.com
Krása a zdravie

Kozmetické oleje a ich cenné vlastnosti

Kozmetické oleje pomáhajú vyriešiť mnohé problémy. Odborníci považujú tieto látky za cenné, pretože sa stávajú hlavnými aktívnymi zložkami v zložení najpopulárnejších výrobkov určených na starostlivosť o tvár a vlasy.

Kozmetické oleje a ich cenné vlastnosti

Výťažky je možné zakúpiť nielen v sklade, ale tiež pripraviť samostatne a tiež použiť použité oleje v čistej forme.

Každý z nich má jedinečné vlastnosti a vo svojej účinnosti často prevyšuje aj tie najdrahšie lieky.

Výroba kvalitných olejov je pomerne zložitá. Zahŕňa lisovanie rastlinných surovín bez použitia vysokých teplôt.

To vám umožní zachovať cenné vlastnosti konečného produktu.

Výhody prírodných kozmetických výrobkov zahŕňajú:

  • absencia chemických prísad a konzervačných látok;
  • hypoalergénne;
  • vysoká stráviteľnosť hornými vrstvami dermy;
  • prítomnosť veľkého množstva vitamínov a minerálnych zlúčenín v kompozícii.

Aplikácia v kozmeteológii

Moderní kozmetológovia sa domnievajú, že olej sa môže používať na starostlivosť o všetky časti tela. Sú ideálne nielen pre suchú, ale aj mastnú pleť. Kozmetické oleje na tvár namiesto krému môžu byť použité v chladnej sezóne na upokojenie citlivej pokožky, aby sa zabezpečila správna úroveň výživy a zvlhčovania. Čisté elixíry sú vhodné ako masážne pomôcky. Kozmetické oleje na vlasy prispievajú k urýchleniu rastu výstužov, posilňovaniu vlasových folikulov, posilňovaniu lesku hlavičky sluchu.

Najobľúbenejšie oleje

mandle

Prírodná kozmetika mandľového oleja sa získava lisovaním za studena mandľových jadier. Tento produkt má svetložltý odtieň a charakteristický zápach, ako aj horkú chuť. Obsahuje obrovské množstvo glyceridov kyseliny linolénovej, tokoferolu, polynenasýtených mastných kyselín. Je veľmi dobre absorbovaný do epidermis.

Elixír je ideálny pre starostlivosť o tvár a telo. Je považovaný za univerzálny, ale najvhodnejší na kŕmenie suchých, vyblednutých dermis, náchylných na alergiu. Kozmetikom sa odporúča, aby ich používali pod očami a hornými viečkami, aby ich používali v čistej forme a v zložení masiek.

Mandľový elixír vykonáva nasledujúce funkcie:

Kozmetické oleje a ich cenné vlastnosti
  • zmäkčuje hornú epidermis;
  • Zmierňuje vrásky;
  • chráni dermis pred ultrafialovým žiarením;
  • zabraňuje predčasnému starnutiu;
  • eliminuje peeling a zápal.

Okrem starostlivosti o povrchové a hlboké vrstvy tváre sa extrakt môže použiť na zlepšenie vzhľadu a lesk vlasov, ako aj na posilnenie nechtov.

broskyňa

Prírodný kozmetický olej z broskýň, ktorého použitie je veľmi široký, sa získa metódou studeného lisovania semien plodov broskyne. Tento cenný extrakt obsahuje veľké množstvo vitamínu P, A, E, C, a železa, vápnika, draslíka, fosforu, linolovej, linolénovej, kyseliny stearovej a kyseliny olejovej.

Tento elixír sa považuje za úplne hypoalergénny. Je vhodná aj pre starostlivosť o pleť pre deti. Preto je často súčasťou zloženia detských masážnych pomôcok a krémov.

Vzhľadom na svoje cenné vlastnosti olej plní nasledujúce funkcie:

  • vyživuje a hydratuje horné vrstvy dermy;
  • má regeneračný účinok na povrch tváre;
  • odstraňuje suchosť a lúpanie;
  • posilňuje dermis, zvyšuje jeho pružnosť;
  • zmierňuje prejavy celulitídy;
  • eliminuje akné a zužuje póry;
  • vyživuje vlasy, urýchľuje ich rast;
  • odstraňuje vrásky okolo očí.

Náklady na výťažok z broskyne nemožno nazvať nízkou a predávajú sa spravidla vo fľašiach s malým objemom. Preto je vo svojej čistej forme často aplikovaná na tvár. Pri starostlivosti o telo a vlasy sa liek používa v krémoch a maskách.

koliesko

Kozmetický ricínový olej sa vyrába z ricínových semien metódou lisovania za studena a za tepla. Tento výrobok má veľmi vysokú viskozitu. Pri aplikácii na povrch tvorí film. Pri 85% extraktu tvorí kyselina ricínolejová. To z neho robí veľmi cennú kozmetickú surovinu. V produkte sú tiež iné nenasýtené mastné kyseliny a vitamíny.

Pri pravidelnom používaní ricínového elixíru si môžete všimnúť:

Kozmetické oleje a ich cenné vlastnosti
  • odstránenie oblastí odlupovania;
  • vyhladenie epidermálnej reliéfu;
  • ľahké bielenie tváre a tela;
  • odstránenie jemných vrások;
  • hojenie trhlín, malé rany na tele;
  • vyrovnávanie tónu pleti na tvári;
  • posilnenie vlasov, rias a nechtov.

Tento výrobok je súčasťou kozmetických prípravkov pre obočie a cibuľu a môže byť použitý aj v jeho čistej forme.

kokosový orech

Kokosový olej je 50% kyselina laurová. Táto látka má antibakteriálne vlastnosti. Tiež v zložení produktu sú linoleové, olejové a iné mastné kyseliny. Má pevnú alebo krémovú konzistenciu, ktorú mnohí môžu považovať za neobvyklé.

Kokosový koncentrát vykonáva množstvo funkcií:

  • spomaľuje tvorbu vrások;
  • eliminuje akné;
  • chráni dermis pred vonkajšími faktormi;
  • má protizápalový účinok;
  • vyživuje a hydratuje pokožku po epilácii;
  • udržuje nechty zdravé a pevné;
  • podporuje retenciu vlhkosti vo vlasoch;
  • zlepšuje pohodu.

Aplikácia kozmetických olejov

Oleje majú rôzne vlastnosti, ale napriek tomu existujú všeobecné pravidlá pre ich aplikáciu.

Pred použitím ako prostriedok na tvár musíte najprv očistiť tváre, čelo, nos, bradu s miernym mydlom, pleťovým mliekom alebo tonikom. Ak žena používa make-up, musí odstrániť všetky pozostatky prášku, červenanie, tieň z povrchu pokožky a potom začať odísť.

Oleje sa musia používať striktne na masážnych linkách. Predbežne sa odporúča mierne zahriať. To značne zvýši ich priepustnosť, čo spôsobí, že postup bude oveľa účinnejší. V tomto prípade nesmiete v žiadnom prípade dovoliť varenie oleja alebo dokonca jeho prehriatie. To vedie k čiastočnej strate hodnotných vlastností.

Počas procedúry sa odporúča ležať na pohovke a uvoľniť svaly tváre. Niektorí kozmetici odporúčajú naniesť elixíry nie priamo na kožu, ale im impregnovať gázou alebo vatou a aplikovať ju na tvár ako kompresiu. Po 15 minútach môžete prebytočný produkt odstrániť. Tukové látky sa najlepšie používajú v noci, pretože po takomto postupe je niekedy ťažké aplikovať make-up a po určitý čas bude povrch epidermis svietiť.

Kozmetické oleje a ich cenné vlastnosti

Mastné elixíry na vlasy pred použitím musia byť nevyhnutne zahrievané vo vodnom kúpeli. Ak ide o kokosový výrobok, odporúča sa to roztaviť.

Použite potreby drog v smere od koreňov k špičkám. Môžete mierne masírovať hlavu, aby ste urýchlili regeneráciu tkanív. Ďalej sa vyžaduje, aby bol zabalený do polyetylénovej fólie a froté uteráku, ktorý by mohol prijať "Efekt sauny".

Pre vypláchnutie elixírov z výčnelku je potrebné po uplynutí 30-40 minút. Preto je lepšie použiť jemný šampón. Niektoré výrobky sú tak lepkavé a mastné, že je takmer nemožné umyť ich od prvej. Preto odborníci odporúčajú plánovanie takejto starostlivosti v deň voľna.

Látky s olejovou konzistenciou sa môžu zmiešať medzi sebou v ľubovoľných pomeroch, pridané do krémov a masiek, obohatené o éterové koncentráty. Tabuľka užitočných vlastností produktov pomôže vybrať komponenty, ktoré sú vhodné pre seba.

Aplikácia olejov: základné kontraindikácie

Prírodné oleje na tvár a vlasy nemajú prakticky žiadne kontraindikácie, ak kompozícia neobsahuje parfumy, farbivá a iné zložky. Všetky kontraindikácie sa znižujú na individuálnu intoleranciu niektorých látok. Napríklad niektorí ľudia sú alergickí na orechy a lieky vyrobené z mandľového kameňa.

Najčastejšie sa reakcia na alergény prejavuje vo forme sčervenania pokožky, výskytu opuchu. Aby sa zabránilo takémuto javu, stojí za to začať skúšať novú látku na vnútornom povrchu ulnarového záhybu a potom ju použiť na určený účel, ak nedôjde k žiadnym zmenám.

Pri pravidelnom používaní oleja môžete dosiahnuť zlepšenie pokožky a chĺpkov a riešiť mnohé problémy, ktoré nemožno odstrániť bežnými priemyselnými prípravkami.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 32 = 41