Из којих разлога корњача одбија да једе? | pangudownloads.com
Кућни љубимци дозвољени

Из којих разлога корњача одбија да једе?

Израз “љубимац“Већина нас значи мачку или пас. Али неки људи више воле да постану господар више егзотичне животиње – папагаја, гуштера или корњаче.

Из којих разлога корњача одбија да једе?

Власници домаће корњаче често се враћају ветеринарима са проблемом који се односи на чињеницу да је престала да једе. Да видимо шта узрокује такве промене. 

Који је разлог одбијања хране?

Проналажење да корњача дуго не једе ништа, заинтересовани власник жели да зна зашто се то дешава. Пре свега, требали бисте знати да је та егзотична животиња хладнокрвна, тако да може знатно смањити метаболизам.

Одрасли на високој температури – изнад 25 степени, често одбијају храну до 2-3 месеца. У тренутку када животиња не једе било шта, губи трећину своје тежине сагоревањем сопственог масног слоја. Такође се дешава да одбија да једе на пролеће, по правилу је узроковано развојем неких болести. 

Постење није искључено због промјене услова у његовом станишту. Ветеринари напомињу да природни процес постиже јесенско-зимски период због смањења количине светлости.

Ако је овај фактор проузроковао штрајк глађу, требало би да повећате температуру у тераријуму, због чега корњача нормализује свој метаболизам и настави да једе као раније. 

Након подизања температуре, као по правилу, здрава животиња почиње да једе у року од неколико недеља ако се то не деси, треба да наведете свог љубимца код ветеринара на преглед. Постоји још један проблем у којем домаћа корњача може одбити да једе – констипацију. 

Сексуално сазревање је важан фактор који утиче на апетит егзотичног љубимца. Апетит мушких нестаје, међутим, током овог периода они се понашају претерано активно, тако да нема разлога за забринутост. Често је глада изазвана прилагођавањем новим условима, када особа стекне само кућног љубимца. 

Зашто једва црвенкастих корњача?

Црвенкаста корњача је кумљива егзотична животиња, подложна различитим болестима. Често власници овог кућног љубимца жале се на дуго гладовање свог пријатеља. Треба запамтити да је правилно састављена исхрана гарант здравог развоја вашег кућног љубимца.

За храну се морају користити специјалне смеше биљних и животињских намирница, посебно код младих особа чија тела нису у потпуности формирана. 

Чест разлог због чега корњача не једе ништа је прерано превођење у храну намењену одраслима. Само одраслима и добро развијеним представницима ове породице рептила може се добити кувано или сирово јаје и риба.

Да се ​​искључи развој проблема са кршењем активности гастроинтестиналног тракта овог представника фауне, неопходно је знати да домаћа корњача једе и од чега мора бити потпуно заштићена.

У исхрани треба укључити:

  • алге;
  • свежи краставац;
  • салата;
  • купус.

Неки људи хране своје љубимце сухом храном намењеном пси или мачкама, али то не би требало учинити, јер не садржи елементе у траговима који су потребни за ову животињу. Пошто се обратите ветеринару са питањем зашто ништа не једе корњачу, уверите се да је правилно храните. 

Поштовање земљане корњаче

Из којих разлога корњача одбија да једе?

Копнена земља, за разлику од водене корњаче, веома је подложна развоју различитих болести. Због неухрањености, представници ове животињске врсте могу развити стоматитис, дијабетес мелитус или болести очију. 

Међутим, ако ваш љубимац одбија храну, то не значи увек да је болестан. Чињеница је да су представници ове врсте гмизаваца подложни напрезању који се јављају у позадини промјене станишта, временских промјена и смањења температуре. Осим тога, они могу одбити да једу јер једноставно не одговарају храни коју нуде. 

Како направити животињу?

Шта ако корњача не једе, жели све да зна. Ако ваша корњача престане да једе, проверите да ли је време за хибернацију. Обично су ове животиње активне током лета, а зими пролазе дуги сан. Али постоје изузеци, тако да овај љубимац може спавати у неком другом тренутку.

Ово се дешава ако је у пролеће и почетком љета животиња добро храњена. Само треба да га оставите на миру, боље је ставити у кутију са сувим листовима и ставити на хладно место без штркања. 

Ако животиња не спава, али истовремено не једе, вероватно је да му дате неадекватну храну. Покушајте да храните своје љубимце са зеленом салатом или маслачаком. Могуће је да ће ово одбити, а затим дати парадајз.

Власници кућних љубимаца су приметили да увек са задовољством корњача поједе парадајз, али ако је црево попуњено, онда ће одбити од овог производа. Ветеринарима препуном црева препоручују “купатило», За ово сипајте у малу посуду топло куване воде, поставите животињу у њу тако да ноздрве изнад воде.

Ова процедура нам омогућава да реши два проблема: за чишћење црева и угасити жеђ као одбијање хране може бити узроковано жељом да пије. 

Понекад ти хладнокрвни гмизавци не једу зато што почињу да расте кљун, који мора бити пажљиво обрезан манипулацијом, али пре тога увек се консултујте са специјалистом.

Одсечени кљун може бити знак недостатка калцијума, проблем се може решити таквим поступцима:

  • Дај комад креде;
  • Редовно излази на сунце;
  • Обрадите УВ лампом.
Из којих разлога корњача одбија да једе?

Љубимац не једе, ако је температура станиште је испод 18 ºЦ, јер се у таквим околностима не ради дигестивне ензиме. Треба га загрејати, укључујући ултраљубичасту лампу или уређај за грејање.

Код ниске температуре, храна у желуцу није пробавана и почиње да гнијежи. Знајући колико корњача не може јести, можете се спасити од искуства у развоју болести код вашег љубимца, међутим, одмах морате пронаћи разлог за ово понашање животиње. 

Ако у вашем дому постоји таква егзотична животиња и одбија храну, трагајте колико дуго траје штрајк глађу како би се искључио развој озбиљних болести.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

49 − = 46