Избор кућног љубимца | pangudownloads.com
Кућни љубимци дозвољени

Избор кућног љубимца

Ако одлучите да имате љубимца, али не можете одлучити ко ће вам дати своје жеље, онда је овај чланак за вас. Као аматерски сточњак, могу рећи да је одабир кућног љубимца далеко од лакше. Морате узети у обзир свој ритам и начин живота, количину времена проведеног у кући и жељу да овај пут проведеш на кућном љубимцу. Поред тога, животиња треба да изабере и под својом темпераментом и карактером.

За неке, најбољи пријатељ је разигран пас, а за неке и ћуту рибу. Захваљујући нашем запослењу, не можемо увијек дати довољно пажње и створити одговарајуће услове за наше љубимце. Штавише, многи у незнању, без израчунавања сопствене снаге, рађају се “Не исто” пријатељу. Покушајмо да схватимо шта да очекујемо, и ко је боље да вас добије.

Ако желите да имате пса

Без сумње је пас најбољи човеков најбољи пријатељ! Њена преданост и лојалност једноставно нема граница. Ако постанете његов господар, постаће вам пратилац целог живота. Али, подизање и одржавање пса захтева много повратка.

Избор кућног љубимца

Ово се посебно односи на велике расе. Да би ваш Ротвајлер или Свети Бернард постао послушни пас, потребно је да култивишете своје штене.

Мислим да можете замислити лошег мастифа, са округлим очима који раде напред, вучећи власника за њим – бар је страшно. Мала раса такође захтевају велику пажњу, понекад чак и већу од великих. Ако је пса дугодлака, треба му бригу о капуту.

Мора се систематично чешљати, испирати и исећи. Поред тога, пси са богатом косом захтевају посебну исхрану у њиховој коси изгледала здраво. Осим тога, пасу треба ходати најмање два пута дневно. Ако одлучите да покренете ЧЕТВОРОНОЖНЕ пријатељу, бити спремни на чињеницу да су прва четири месеца, мораћете да видите на вашим омиљеним тепиха барама, а не само, као ваш омиљени намештај може патити у периоду образовања. Није неопходно да се дају у на преклињања своје деце да имају пса ако не се спремни да учествују у њеном васпитању.

Мачка у кући

Мачке су више независне животиње од паса. Не траже константну пажњу, ходање и тренинг. Твоја мачка може да стоји на столици цијели дан, лизира шапе или самостално игра са бомбонским омотачем из бомбона. Но, упркос томе, мачкама је потребна и одговарајућа брига.

Избор кућног љубимца

Ако одлучите да имате пухасту грудвину, будите спремни због чињенице да ће мућа бити обучена да би се носила са потребама у лежишту. Из њихових канџих ногу могу трпети тапете, завесе и чак ваш омиљени кауч. Због тога, морате бити посебно пажљиви ако ваша породица има малу децу. Мачке са дугачком косом такође треба да четке, пере и чисте камење.

Поред тога, ако ви и ваша породица често иду у природу, за разлику од паса, мачка тешко може да се узме са тобом.


Треба да водите рачуна да је неко може хранити за време вашег одсуства. Мачке су врло маскирне, готово је немогуће подредити, тако да понекад њихово одгајање има посебне потешкоће.

Домаћин кућни љубимци

Хмељци, зечеви, заморци су невероватно слатке животиње. Врло воле децу и пуно одраслих. Али да се ове мрвице не претварају у мрзовољно створење, морате знати нешто о свом садржају. Брига о хрчком, мишевима и зечевима није тако компликована. Пре свега, мора се запамтити да они нису заузети названи глодари.

Зграбили су све што улази у њихов слатки језик.

Избор кућног љубимца

Ако ваш зец или заморац живи изван кавеза, треба водити рачуна да у близини не постоји жице и драгоцености. У противном ће бити уништен. За веће људе, као што су чинчиле, за зечеве је потребан пространи кавез где животиња може да трчи доста. Морате се запамтити да се кућа ваших глодара мора систематски очистити, у супротном ће ваша кућа мирисати грозан мирис. Ако започнете глодаре за дијете, вриједи запамтити да је живот ових животиња прилично кратак. Смрт омиљене животиње за бебу често је велика траума.

Парротс

Ако одлучите да имаш папагаја, онда ће сретно чиркање и разноликост боје сигурно донијети
удобност у вашем дому. И неки појединци чак имају способност да имитирају људски говор.

Избор кућног љубимца

Можда су најважнији критеријуми у садржају папагаја прилично велике ћелије.

Нарочито је важно за такве папагаце као ара и какаду, чији распон понекад прелази 1 метар. Ако ваш кућни љубимац има приступ летењу из кавеза, вреди знати да папагаји имају довољно јак кљун, помоћу којег лако скидају позадину и гипс. Понекад чак и намјештај трпи од тога. Од кљова великих појединаца, лако можете добити личне повреде.

Риба

Избор кућног љубимца

Упркос чињеници да су рибе, можда најтишће и одвојене од људских љубимаца, њима такође потребна посебна брига. Треба запамтити да не једу све врсте риба заједно.

Код одређеног броја риба, потребна вам је одређена количина воде, тако да риба није преплављена. Да бисте добро живели, воду у акваријуму треба очистити благовремено.

И ретким врстама рибе потребна је посебна вода и посебна исхрана.

Без обзира на то коме дајете предност, ваша пажња ће вам бити враћена!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 3 =