Која је тајна тробојне боје мачака и зашто мушкарци с таквом бојом практично не постоје? | pangudownloads.com
Кућни љубимци дозвољени

Која је тајна тробојне боје мачака и зашто мушкарци с таквом бојом практично не постоје?

Гледајући тробојка представника мачке, ми обично мислимо да имамо мачку, јер њихови мужеви нису. Многи још увек се сјећају да је прилика да се у тробојној природи дају само жене. Ове животиње се називају три крзна или "корњаче" (у част назива одговарајуће боје).

Међутим, трицолор може бити не само мачка, већ мачка, иако су такве особе изузетно ретке (око 1: 3000). Ово је феноменални феномен, јер немогућност мачке да буде трицолор је обезбеђена његовом генетиком.

Мало биологије

Која је тајна тробојне боје мачака и зашто мушкарци с таквом бојом практично не постоје?

Који је разлог за то "Неправда природе" у односу на мушкарце?

Геном главних пигмента уграђен је у Кс хромосом. У сваком од њих може се положити 2 од 3 основна пигмента. Скуп хромозома жене подразумева присуство 2 Кс хромозома. Због тога се могу комбинирати тако да ће један од пигмената бити доминантан, а могуће су варијанте успјешне комбинације три боје код животиње. Што се тиче мушкараца, њихов скуп подразумева присуство Кс и И хромозома, док И нема геноме боји.

У том смислу, да би животињама дала додатну пигментацију, то не може. Дакле, само жене могу имати истовремено три основне боје, али "Крзно" Мачка не може се одмах обојити у тамној и црвеној боји. Подразумева се да боју боје тробојне боје садрже три основне тонове - црно, бело, црвено. Степен њихове осветљености и тежине може бити другачији.

Дакле, црвено може бити светло наранџасто или ватрено црвено, црно - тамно сиво, тамно димљено, плаво, итд. Бела, по правилу, остаје бела, али може имати крему или сивкаст хлад.

Ипак, природа се не умара од презентовања изненађења, стога је немогуће позитивно одговорити на питање да ли су мачке три боје или такве прерогативе природе само мачке. Ако је животиња пропала (по правилу, то се дешава током развоја фетуса), а други Кс-хромозом се придружи сету КСИ хромозома, има све шансе да постане "Туртле".

Која је тајна тробојне боје мачака и зашто мушкарци с таквом бојом практично не постоје?

Такви случајеви су јединствени и такви "Примјери" препуштени истраживању. Нажалост,
његов "Зест" не могу се одгајати потомцима - без обзира каква врста расе има јединствена мачка у три боје, она је у сваком случају стерилна. Закључак се слаже - "корњача" је аномалија, а по цену јединствености за њих постаје губитак могућности за наставак неке врсте.

Постоје и друга запажања. Многи власници таквих јединствених животиња тврде да њихови љубимци имају лоше здравље, што утиче на трајање њиховог живота. Научно то није доказано, а трихромске мачке су феномен који се ретко дешава да нема довољно информација да би се закључило да им се говори истина.

Још једна занимљива чињеница из биологије. Зависност "Црвена" ген из пола се налази само код сиријских хрчака и мачака свих сисара.

Да ли је рађа важна?

Практично не. То је само записано "Британци" и "Скотови" таква деца су углавном рођена врло ретко, а жене нису изузетак. Поента је у посебностима њихове боје - углавном димљена, дајући пуно сјенила, "Јело" све остале тонове.

У међувремену, међу представницима перзијске расе и краткодлаке животиње "Корњаче" упознај. Интересантно је да међу најчешће пронађу триодишња лица "Ноблес" (то јест, монгрел мачке). Разликује се као јединствене животиње не по врстама, већ по врстама, у зависности од природе боје.

Одликује их два:

Која је тајна тробојне боје мачака и зашто мушкарци с таквом бојом практично не постоје?
  • Цолор-беаринг цалицо. Претпоставља присуство тачака свих 3 основне боје. У овом случају,
    Постоје случајеви када немају заједничке границе, већ покривају готово цело тело животиње. Сами пигменти су јасно обележени, а црвене и црне превладавају над белим;
  • Цолор харлекуин. По правилу, са овом бојом, доминантна боја је бела, а пике могу покрити неке од његових дијелова или, на пример, само реп.

"Ћурке" и популарна уверења

Ове животиње су увек уживале посебну љубав и поштовање од представника готово свих националности. У кући су се увек сматрали чувари удобности и благостања. Људи су веровали (и још увијек верују) да штите своје мајсторе од болести и свих врста болести.

На примјер, постоје такве традиције везане за "корњаче":

Која је тајна тробојне боје мачака и зашто мушкарци с таквом бојом практично не постоје?
  • Од дана древног Руса, уверено је да ови љубимци штите кућу својих власника од несрећа и тешкоћа, доносе срећу. Истина, веровало се да ако ви самовољно склоните свог љубимца, то неће донети много среће. Он мора сам одабрати кућу и доћи до његових будућих мајстора. Од древних времена било је немогуће одбити такву великодушност будућег љубимца. Штавише, ако сте под вратима "Туртле" дошао (или је дошао) сам, то је био предводник добре вести;
  • Јапанци се такође поштују три боје мачке. Посљедњи производи фигурине,
    приказивање "Корњаче", и зову се манеки-неко. Ове производе купују и јапански и туристи. Људи верују да су они, као и њихов инспирисан предак, чувари за било који дом, породицу. Неопходно је бити у могућности изабрати праву фигуру, истина, ово је цела наука. Да не буде заблуда, неопходно је купити производе искључиво у Јапану од познате особе која ће помоћи да их појединачно одабере;
  • Међу онима који обожавају и дају мачаке и мачке са посебним способностима, можете позвати Британце. Први који се на бродове померају, верујући да ће штитити од олује. Ако се породица пресели у нову кућу, према уверењу, она мора почети "Туртле". Она ће од њега одузети зле силе, заштитити га ако кућа није добра "Прошлост".

Тробојне мачке су јединствене, јер се верује да доносе кући више пута срећу, срећу и све најбоље.

Како назвати троје љубимаца?

Која је тајна тробојне боје мачака и зашто мушкарци с таквом бојом практично не постоје?

Узимајући у обзир такав тресан став према штенама три вуне, а нарочито ако је мачка, име је веома пажљиво одабрано.

Па како можете назвати мачку ако је три боје? Неки весели мушкарци могу понудити да назову омиљено саобраћајно свјетло, али боље је покупити такву ретку "Копирај" више вреди надимак.

Боље је ако је повезано са срећом, срећом, срећом. На пример, може бити Лакки (са енглеским језиком. "Луцки")), Меркур или Хермес (са древним грчком. "Изненађујуће среће") и тако даље.

Љубитељи мачака кажу да је ова животиња срећа у кући, и ако је тробојка - то је двострука срећа!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 9 =