Зашто мачке толико воле Валеријана? | pangudownloads.com
Кућни љубимци дозвољени

Зашто мачке толико воле Валеријана?

Ко међу нама у далеком детињству није покушао на мачку чудесни утицај валеријана? Било је веома забавно посматрати како је дрога “плесала” око стуба прекривеног леком, или се сатови нису отиснули из суседне ограде, ароматизоване са делом мирисне материје.

Нико се никад није питао да ли је штетно за створење мијеста, и због тога како се тај утицај испоставља. Данас ћемо открити све ове тајне и, можда, ваша мачка неће морати сазнати која је мачка-трава.

утицај валеријана на мачке

Да бисте сами разумели, без обзира да ли можете дати тинктуру валеријана, вреди научити о пореклу биљке и његовим својствима. Овај вишегодишњи расте у мочварама и нижим земље, он је скоро два метра дебљине стабла на врху са кровним неупадљива цвасти. У медицини и индустрији у целини, користи се само корен биљке, кратке, лабаве и разгранате.

У њој су и концентриране супстанце, због којих мачке и мачке долазе у луду државу, и то:

Зашто мачке толико воле Валеријана?
  • валепотриатес;
  • палмитинске, мравље и друге киселине;
  • гликозиди;
  • слободни амини;
  • изовалерна киселина.

Размишљам о томе да ли је могуће дати своју мачку течни валеријана, запамтите да је последњи састојак на листи може изазвати озбиљне опекотине у животињским црева и слузница једњака у целини.

Какав мирис Валеријана привлачи мачке

Покушавајући да схватимо зашто валеријан тако глупо делује на мачке, стручњаци су дошли до занимљивог закључка. Испоставља се да је арома ризома повезана са мирисом феромона присутних у фецесу њихових браће спремних за парење. Чудно је да се у природи све је сасвим супротно: животиња мирисао противника, је разбеснело, али не у екстази, а валеријана делује сасвим супротно.

Врло је вероватно да је лек или корен у чистој форми у стању да мења хормонски и емотивни позадине љубимца у време да се предомисли и зависност. Последња чињеница се приписује актинидину – супстанци која је присутна у коренима вишегодишњег.

Садржај:

утицај валеријана на мачке

Упркос чињеници да је лек потпуно беспомоћан за људе, није потребно провјерити шта ће се догодити ако мачка добије њух валеријана. Чак је и лењи, свечан и доброћудна животиња дође у екстази, почиње да виче дивље, преде и гровл чак и од веома забавно.

На крају, љубимац ће сахранити своје лице на месту где је Валеријан сипан, и пада у заборав или спавање. Са спољашње стране може изгледати комично и забавно, али у стварности, ако играте овако, мачка може бити озбиљно оштећена. Испарљиве твари негативно утичу на ЦНВ, утичу на дрогу, мијењају понашање и оштећују опште стање здравља.

Зашто мачке толико воле Валеријана?

У посебно тешким случајевима, кућни љубимци могу пасти на ноге, њихово тијело почиње да мучи грчеве, пена долази из уста, а очи постају лудје. Они могу да почну халуцинације, што је приморало да бежи од замишљеног непријатеља, паника, панталоне на сваки звук, па чак и нападне свој господар и његову децу.

навикавање ефекат настаје услед чињенице да мачке нису у стању да се одупру утицају алкохола, а ако им се алкохол тинктура валеријана, чак иу ретким случајевима, однос се формира на првом покушају.

Отуда следеће болести:

  • чир на желуцу;
  • отказивање бубрега;
  • патологија јетре;
  • неадекватно понашање;
  • наркотична стања итд.

Ако постоји потреба за лијечењем кућног љубимца са овим одређеним лекаром, препоручљиво је дати у облику таблета. У њему се концентрише само 1,5% главне активне супстанце, док су остали помоћни састојци синтетичког порекла. Узгред, речено је, ово може изазвати алергије.

предозирање мачке са валеријом

Пошто се бавила питањем зашто су мачке толико страсно воле валеријана, и шта могу бити последице њиховог неконтролисаног коришћења, време је да пређемо на оно што се може десити као последица предозирања. Пошто је лек први пут зависна, животиње могу много да добију следећу дозу. Чак и могу отворити бочицу пилуле или капи, а ако јесте, последице ће бити најтужније.

У том случају, одговор на то како валеријана ради у великим количинама на активност мачке такође, ће бити следећи: она постаје узрок нон-стоп повраћање, халуцинације, лудило, неконтролисани сна, срчани удар или чак мождани удар.

На крају, да ли сви чланови породице мачака воле валеријски амбијент. Испоставило се да је само трећина, зашто? Нема тачног одговора на ово. Могуће је да је узрок хередност, генетски поремећај, лош осећај за мирис, недостатак личне пријемљивости и друге околности.

Зашто мачке толико воле Валеријана?

Поред тога, мачке реагују много активније да мирису од мачака, а мачићи су потпуно равнодушни према њој док не достигну сексуалну зрелост.

Најинтересантније је то што представници сиамског бреја и не обраћају пажњу валеријану.

Сада када знате да ли је валеријана је штетно за мачке, и могу забавити компанију грчеве спектакл љубимца у стању опојних пијанства.

Бар је нехуман и неразумно. Лек не чини никакву добру за животињу, и зато га треба искључити из свог личног комплета прве помоћи.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

52 − 51 =