Како припремити капућино код куће? | pangudownloads.com
Кување укусно

Како припремити капућино код куће?

Капућино је пиће које воле скоро сви, без обзира на националност, пол и старост. Зашто нас тако заводи? Која је тајна? И могу ли кафу са млечном пеном код куће?

Мало историје

Кафа цаппуццино нам је дошла из сунчане Италије. Открили су га капучински монаси (отуда име), који су живели у једном од манастира сјеверног дијела околине Рима.

Како припремити капућино код куће?

Пијећи шољу кафе с козјим млијеком, један од монаха обратио је пажњу на пјенушку пену. Посластио је ваздушну деликатесу, имао је право задовољство.

На крају крајева, оштри живот манастира у аскетским условима ретко је донео монаха тренутке блаженства. На почетку, Божији слугачи су покушали да направи упоран млаз млијека, бичући га руком. Али барем по којој брзини, ручно млатко, његова пена ће се решити.

Тада су монаси дошли другачији начин добијања мирисне пене.

Да би то учинили, користили су крему, бацајући их у пену када се загрева. Технологију мљевења и кремова усавршила је домаћи техничар Гиусеппе, који живи поред манастира. Он, може се рећи, измислио је прву апаратуру за кафу. Јединица се састојала од два одељка.

У првом дијелу вода је загрејана, чија су испарења продрла у други одељак кроз специјалну епрувету у којој се млијеко тукло. Дакле, у овим условима прави каппуццино је направљен у апарату за кафу. Сада су слични уређаји направљени на истом старом принципу. Постоји десетине врста кафе са обиљем млечне пене. Сви су засновани на класичном рецепту, изумљеном у 16. веку.

Како направити укусни капућино код куће

Како припремити капућино код куће?

Како исправно направити капућино код куће?

Технички напредак 20. и 21. века направио је своја прилагођавања, а кафичари су постали много функционалнији, а сам пићак је добио нови статус.

Данас такозвано пиће, трећина која се састоји од еспреса, назива се једна трећина небојеног млијека загрејаног на 75 степени, а врх је претворен у густу пену која је испунила преосталу трећину волумена чаше.

Упркос категоричном мишљењу кофеварки о немогућности припреме пића код куће, таква могућност и даље постоји. Како направити себе или госте капућино кући без апарата за кафу?

У току ће ићи такви састојци:

  • вода 100 мл;
  • кашица од житарица;
  • млеко 100 мл;
  • прах цимета 1 кашичице и мало ваниле, да донесете укус ванилије.
Како припремити капућино код куће?

Све је спремно, видећемо како направити капућино. Прво морате попунити турку водом и сипати млевену кафу. Ова кафа има неупоредиве мирисе и оживљавајућа својства, па је боље да је користите. Да бисте добили бујну млечну пену, свеже млеко треба загрејати на 70-75 степени.

Само у таквим условима пена ће бити стабилна.

Затим, употребом француске штампе са необјављеним ручним клипом, потребно је да добијете млијеко да дају обиљујућу пену, тј.

Једна трећина шоље је напуњена врелом свежом кафом, а на врху вруће течности нежно одложите бујну, ленту пену. Врх са циметом.

Ударено млеко због цимета има посебан укус. Осим тога, млеко, које се прелива преко кафе пива, не дозвољава да се охлади дуго времена. Пиће може бити припремљено чоколадом, мушкатним орашчићем, ђумбиром, медом. А како направити класичан ванил капућино код куће? Веома је једноставно - додати мало ванилије горе наведеном напитку.

Пиће је веома лако припремити у апарату за кафу. Важно је знати да никако не смијете дозволити доминацију млијека или креме над мирисним јаким напитком. За капућино, 1 шоља кремом или небођено млеко од 3,5% садржаја масти је савршено ако планирате да га кувате за неколико људи одједном.

Како припремити капућино код куће?

Тежак процес бацивања млека код куће најбоље се не врши у апарату за кафу, већ у бочици - посуди од челика. Ударено млеко треба да стоји 30 секунди - тако можете направити пену за капућино. Он и кућа, сигурно ће се испоставити, ако се пије млеко у кафу, треснуће пиштољ. Такође можете декорирати површину капучина прахом какаоа.

Како направити капућино за своју породицу у апарату за кафу а да не напуштате кућу?

"Ристрето«,«Лунго"- ови брендирани капућино брендови се увек припремају уз помоћ овог атрибута. Његове функције ће помоћи да се грили зрна кафе, након чега их морате заварити. Затим се млијеко тукне у бокал у трајању од 25 секунди уз загријавање капућина. Готова пена је постављена на чаше са врућом кафом.

Колико је лако направити капућино у апарату за кафу?

Апарати за кафу и апарати за кафу имају блиску сличност. Једина разлика је у томе што апарат за кафу подлеже свим церемонијалима за кафу: од млевења зрна и завршетка припреме млечне пене. Функције апарата за кафу ограничене су пивом и, у неким моделима, фокусом пене.

За прославе на пјенама, можете направити слике.

Цртежи на млечној пени

Како припремити капућино код куће?

Како направити цртеже кафе на капућину?

Уметност цртања цртежа на млечној кафени пени, заправо, није вежба у плућима.

Можете самостално научити како представљати само најједноставније елементе, на пример, срце.

За то се користи техника под називом питцхинг: шаблон се примјењује млазом млијека са посебним судом с бочним бокалом.

Уметност латте је добро позната од стране бариста - мајстора који праве кафу. Садашњи цртежи на површини млечне пене су високо цењени.

Постоји неколико трикова којима можете покушати да добијете слике на површини капучина: за кафу, требало би да узмете небојено масно млијеко. Удисање млијека у пену чине структуру мехурића нежна и једноставна за примјену шема.

И да тешко да можеш поновити ремек-дела ових мајстора, зар није осмех љубитеља изазваног слатким срцем на површини кафе пићета вредног било каквог напора?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =