Anfall av kvelning i nakken og halsen. Hva forårsaker dette symptomet? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Anfall av kvelning i nakken og halsen. Hva forårsaker dette symptomet?

En ubehagelig følelse, når et hinder plutselig opptrer i halsen som forstyrrer full pust, kan være et symptom på mange forskjellige patologier. I noen tilfeller går det også plutselig, som det begynte, i andre, tvert imot vokser det sterkere og vokser til en veldig vanskelig tilstand.

Uansett om denne følelsen er ledsaget av andre ubehagelige symptomer, er denne tilstanden alltid skremmende og forårsaker stor angst. Ofte er slik angst rettferdiggjort, siden noen sykdommer som fremkaller kvælning i halsen, kan være svært farlig for menneskers liv og helse.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hva slags sykdom som oftest forårsaker kvelning i halsen, og under hvilke omstendigheter utseendet av dette symptomet krever akutt legehjelp.

Hva forårsaker kvelning i nakken og halsen?

Anfall av kvelning i nakken og halsen. Hva forårsaker dette symptomet?

Årsaker som kan utløse begynnelsen av angrep av kvælning i halsen, det er ganske mye. Du kan vise de viktigste:

I de fleste tilfeller er denne følelsen et symptom på bronkial astma - en ganske alvorlig kronisk sykdom, som preges av obstruksjon av luftveiene og bronkial hyperaktivitet. Som regel forekommer angrep av kvelning i denne sykdommen hovedsakelig om natten.

Bronkial astma er nesten alltid ledsaget av andre symptomer, for eksempel slik som den karakteristiske tungpustethet, som kan høres selv ved en betydelig avstand, uproduktiv hoste og puste varierende alvorlighet.


I tillegg kan en ubetydelig eller moderat følelse av kvelning i halsområdet forekomme i enhver kald sykdom, for eksempel ARVI, faryngitt, angina og andre. Som utvinning fra den underliggende sykdommen, forsvinner denne ubehagelige følelsen nesten alltid av seg selv, så det bør ikke forårsake noen bekymring. Samtidig, hvis en slik tilstand blir observert hos et ungt barn under 5 år, krever det økt oppmerksomhet, da det kan provosere spasmer og larynx-ødemer.

Også en slik alvorlig og farlig sykdom som difteri kan bli en årsak til denne tilstanden hos voksne og barn i alle alder. I denne sykdommen utvikler følelsen av kvelning på grunn av overlappingen av lumen i luftveiene med filmer. I mangel av kvalifisert medisinsk behandling, kan denne situasjonen utløse begynnelsen av asfyksi eller kvelning.

Som regel er difteri også ledsaget av følgende symptomer:

 • svimmelhet i huden, følelsesløp i øvre og nedre ekstremiteter;
 • betydelig økning i kroppstemperaturen;
 • liten eller moderat smerte i halsen og svelger;
 • generell svakhet og ubehag
 • overdreven hevelse i nakken;
 • økt livmorhalsk lymfeknuter;
 • grov bjefferhud;
 • hes stemme.

Følelsen når noe presser i halsen og ikke tillater å fullt puste og svelge kan være forårsaket av en ny formasjon i halsen eller nærliggende vev og organer, både ondartede og godartede. Spesielt, i de fleste tilfeller er årsaken til opptreden av slik patologi blir cyster eller skjoldbrusk knuter og dens hypertrofi. hals svulster kan oppstå hos menn og kvinner absolutt enhver alder, status og sosial posisjon.

I motsetning til populær tro er selv de personer som fører en sunn livsstil og ikke har noen vanlige vaner ikke forsikret mot slike sykdommer. Dessverre viser svært ofte tumorbloddommer i lang tid ikke noen symptomer, og pasientene lærer bare om dem i siste stadium.

Samtidig er det mulig å mistenke utviklingen av en slik sykdom med følgende symptomer:

Anfall av kvelning i nakken og halsen. Hva forårsaker dette symptomet?
 • vanskeligheter med å svelge;
 • heshet av stemme;
 • Raskt utmattelse av leddbåndene under sang eller snakk;
 • slem lukt fra munnen;
 • skyter smerte i en eller begge ører;
 • pusteproblemer
 • manglende evne til å ta full pust
 • Utseendet til sputum med blodstriper i henne.

Hvis det er en første mistanke om utviklingen av en svulsttumor, bør du se en lege så snart som mulig og gjennomgå en detaljert undersøkelse, siden sannsynligheten for vellykket utvinning avhenger av det stadiet hvor sykdommen er funnet.

Følelsen av spasmer og kvælning i halsen kan også oppstå når en fremmedlegeme kommer i strupehodet eller halsen. Som regel fører et fremmedlegeme som plutselig kommer inn i halsen under inspirasjon, ikke bare kvelning og pustevansker, men også alvorlig smerte, spasmer og spasmodisk hoste. Hvis du fjerner dette fremmedlegemet selv, er det ikke mulig, må du raskt ringe "Ambulanse" hjelp, fordi en slik tilstand kan true pasientens liv.

Symptomer kvelning varierende intensitet kan forekomme ved neurologiske sykdommer, slik som alvorlig depresjon, nevrasteni, panikkanfall, hyperventilering syndrom og andre sykdommer. Ofte når slike plager hos mennesker er det en følelse av mangel på oksygen, brystsmerter, hjertebank og hjertefrekvens, svimmelhet, tinnitus, lem nummenhet og andre symptomer. Astmaanfall i de fleste tilfeller ikke skjer altfor ofte, og ikke vare mer enn 30 minutter, men i løpet av den tiden de føre til at pasienten en veldig sterk alarm.

Anfall av kvelning i nakken og halsen. Hva forårsaker dette symptomet?

Til slutt, kvelning hals er en direkte konsekvens av ødem i strupehodet, som ikke er en enkelt sykdom, men et symptom av visse sykdommer. Nærmere bestemt kan årsakene til slike svelling være infeksjons lesjoner (sår hals, influensa, skarlagensfeber, meslinger), mekaniske skader og skader (kompresjon eller blåmerker strupehode), alvorlige termiske og kjemiske brannskader, så vel som inntrengning av forskjellige allergener som dyrehår, pollen planter og andre.

Inkludert laryngealt ødem utvikler seg ofte med en alvorlig og livstruende allergisk reaksjon i form av anafylaktisk sjokk.

Hvor riktig å behandle en dyspnø i halsen?

Det bør forstås at angrep av kvælning ikke er en egen sykdom, så det er ikke de som skal behandles ordentlig, men sykdommen som provoserte dem. Enhver behandling med medisinering kan kun rettes mot deres midlertidige lindring, men ikke på å bli kvitt den underliggende sykdommen. For å lette tilstanden din, bør du alltid konsultere en lege som skal gjennomføre en detaljert undersøkelse og identifisere de sanne årsakene til kvelning.

Avhengig av faktorene som forårsaket dette symptomet, så vel som den generelle tilstanden til pasienten, kan han tildeles konservativ eller kirurgisk behandling. I alvorlige tilfeller må pasienten bli plassert på et sykehus for døgnet rundt medisinsk tilsyn og nødvendige medisinske manipulasjoner.

Å medisinere seg selv med astma i nakken og halsen, spesielt hos små barn under 5 år, kan absolutt ikke, fordi det kan føre til irreversible konsekvenser, opp til alvorlig uførhet og død.

Ved første forekomst av slike angrep er det nødvendig å ringe en "tidlig" hjelp så snart som mulig og følge alle anbefalingene fra medisinske arbeidere.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 2 =