Er tonsiller vondt? Lacunotomi til din tjeneste! | pangudownloads.com
Kvinners helse

Er tonsiller vondt? Lacunotomi til din tjeneste!

Blant de moderne verktøyene som effektivt kan behandle kronisk tonsillitt, fremhever lakunotomi. La oss prøve å finne ut hva denne prosedyren innebærer, når det er nødvendig å ty til det og hvilke kontraindikasjoner den har.

Lacunotomi – hva skjuler det mystiske ordet?

Er tonsiller vondt? Lacunotomi til din tjeneste!

Lacunotomi (tonsilotomi) er prosedyren for behandling av mandler. Tidligere tok kronisk tonsillitt til to behandlingsmetoder. Konservativ tillatt å vaske mandlene, rengjør dem fra abscessene. Likevel ble ikke fullstendig helbredelse oppnådd – før eller senere skjedde et tilbakefall.

Kirurgisk fjerning av palatin mandler tillatt å fullstendig kvitte seg med problemet. Men i dette tilfellet var det visse risikoer.


Først og fremst var det kontraindikasjoner for kirurgisk inngrep. I tillegg kan prosedyren føre til komplikasjoner fra nyrene, så vel som kardiovaskulærsystemet.

Selv en moderne endoskopisk operasjon, utført med bruk av spesialvideoutstyr, ledsages av blødning. I tillegg er det nødvendig med generell anestesi for fjerning av kjertler i dette tilfellet.

Det var også slike varianter: Konservativ terapi gir ubetydelig effekt, og å ty til operasjon er den mot-indikativ. Hva skal en person som lider av tonsillitt gjøre?

Vitenskapelig utvikling gjorde det mulig å utføre behandling på en tredje måte. Lacunotomi er ikke helt en kirurgisk metode, men det kan ikke betraktes som en terapi. Den blodløse måten å fjerne mandler har minst kontraindikasjoner, fører nesten ikke til komplikasjoner og ledsages av rask rehabilitering.

I dag er det flere typer prosedyrer. La oss betrakte en av dem mer detaljert.

Laser lacunotomi

Denne prosedyren er virkelig noe mellom kirurgisk excision og terapi. Med hjelp av laseren blir bare en del av det berørte vevet fjernet, med bevaring av mandlene. Det bør umiddelbart understrekes at dette er en av de mest åpenbare fordelene.

Palatine mandler dekker strupehodet og hindrer penetrering av patogener i den. Med fullstendig excision av mandler blir en person kvitt tonsillitt, men blir “Open” for andre patologier, for eksempel bronkitt. Derfor gjør delvis avskjæring av vev det mulig å si farvel til tonsillitt uten å øke risikoen for å utvikle andre patologier.

Laser lacunotomi er en blodløs, så vel som smertefri metode, hvoretter ingen arr gjenstår. For å utføre operasjonen trenger du ikke å gå på sykehus, prosedyren utføres i ambulant innstilling.

Indikasjoner for prosedyren er:

Er tonsiller vondt? Lacunotomi til din tjeneste!
 • tilbakefall av angina mer enn 4 ganger i løpet av året;
 • problemer med å svelge og puste, ofte forårsaket av en økning i mengden av mandler;
 • peritonsillar abscess;
 • komplikasjon av nyresykdom;
 • akutt form for revmatisme, noe som kompliserer nervesystemet, hjertemuskelen, leddene;
 • ingen effekt av konservativ behandling.

Ikke glem kontraindikasjonene:

 • kroniske sykdommer i akutt stadium;
 • komplisert løpet av hjerte-, lungesykdommer, diabetes mellitus uten mulighet for korreksjon ved medisinering;
 • onkologi;
 • graviditet;
 • blødningsforstyrrelse.

I tillegg er det aldersgrense. Laser lacunotomi utføres ikke for barn under 10 år.

Hvordan er operasjonen?

Lokalbedøvelse utføres, hvorpå spesielle mandler beslaglegges og festes med spesielle pinsett. Under prosedyren er pasienten i full sikt i full bevissthet. Før operasjonen er det tilrådelig å behandle de betente kjertlene, hvis det av en eller annen grunn er nødvendig å utføre prosedyren under tilbakefallet.

Avhengig av indikasjonene, er delvis eller fullstendig utjevning brukt.

I tilfelle av radikal lacunotomi blir kjertelen kuttet av fra andre vev av en rettet laserstråle. Samtidig blir fartøyene cauterized.

I tilfelle av delvis uttrekking av vev, er fordelen den høye nøyaktigheten av laser teknologi. Det er imidlertid en liten risiko for gjentakelse.

Er tonsiller vondt? Lacunotomi til din tjeneste!

I den postoperative perioden kan pasienten oppleve mindre smerte. For å redusere ubehag, anbefales det å ta smertestillende og bruke kaldt. Rehabilitering tar ikke mer enn en uke, mens gjenoppretting etter operasjon varer minst 2 uker.

I noen dager bør du følge et forsiktig kosthold, for ikke å skade moxibustionsstedene.


Det er ønskelig å skylle strupehode med antiseptiske løsninger.

Ofte forvirret laserprosedyr med en operasjon som for eksempel radiobølgemacunomi. Hva er forskjellen mellom dem? I løpet av den andre prosessen blir energien til radiobølger omdannet til varme, som brukes til å cauterize inflammerte områder. Men for radikal fjerning av radiobølge lakunotomi er ikke egnet, siden det fjerner bare overfladiske flekker av betennelse.

Fordeler med laser lacunotomi

Det er verdt å merke seg at i behandlingen av palatin mandiller med en laser reduserer risikoen for postoperativ blødning betydelig. Bruk av laseren garanterer fullstendig sterilitet, så sannsynligheten for infeksjon er minimal. Når er den mest praktiske prosedyren? Den mest hensiktsmessige tiden er perioden mellom tilbakefall.

Cauterization og excision utføres uten skade på strukturer, noe som er obligatorisk for tradisjonell kirurgisk inngrep. Vevet er kuttet som et resultat av varme. Under laseren, væsken koiler, eksploderer cellen bokstavelig talt og dens fordampning finner sted.

En annen utvilsomt fordel at lakunotomi besitter er varigheten av operasjonen. Kirurgisk fjerning av mandler tar omtrent en og en halv time, den moderne metoden lar deg fjerne mandlene i 30 minutter.

Ulempene ved prosedyren

Siden lakunotomi er brukt ikke så lenge siden, er minusene i den moderne operasjonen ikke like godt opplyst som plussene.

Likevel er det ikke nødvendig å skjule at moderne metoder har sine egne ulemper.

Er tonsiller vondt? Lacunotomi til din tjeneste!
 1. Først, som allerede nevnt, er det ingen garanti for at etter delvis cauterization vil du aldri igjen møte behovet for å behandle tonsillitt. Dessverre blir ikke statistikken om forekomst av tilbakefall holdt eller ikke kunngjort, derfor er det umulig å vite hva sannsynligheten for et tilbakefall.
 2. For det andre, hvis patologien gjenoppstår, må hele prosedyren bli gjenopprettet. Selv om legene og forsikrer at smerten i postoperativ perioden er ubetydelig, kan noen pasienter argumentere for dem. Innen få dager kan en person oppleve smertefulle opplevelser som er sammenlignbare med smerte i tonsillitt i akutt form.
 3. For det tredje skjer den inflammatoriske prosessen etter operasjonen ofte med mindre vanskeligheter enn ved kirurgi. I tillegg til smerte, er det sannsynligvis en temperaturøkning.

Imidlertid kan disse ulemper betraktes som uviktig, siden fordelene ved lakunoterapi mot deres bakgrunn ser overveldende ut.

Hvis du trenger behandling for mandler, er det ikke nødvendig å ty til utprøvde, men foreldede metoder som ikke fører til fullstendig helbredelse eller gi en kortvarig effekt. Moderne metoder tillater behandling i sparsom modus og gir nesten alltid utvinning fra kronisk tonsillitt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

44 − = 39