Kvinners helse

Faren for stafylokokker sirkulerer i blodet

Alle sykdommer forårsaket av stafylokokker flora av ulike arter kalles stafylokokk infeksjon. Sykdommer forårsaket av denne typen patogene mikroorganismer, er det svært vanskelig å kurere - stafylokokker viser høy resistens mot medisiner.

Påvirker indre organer, hud og subkutant vev; Enterotoxin, frigjort i løpet av mikroberlivet, fører til alvorlig forgiftning av kroppen.

Staphylococcus: typer og patogene effekter

Staphylococci er representert av 27 stammer, hvorav følgende er farlige for mennesker.

Faren for stafylokokker sirkulerer i blodet
 1. Saprophytic - bakterier er lokalisert i ytre lag av huden og foldene i kjønnsorganene påvirker slimhinnen i urinrøret. Det blir sådd oftere hos kvinner, med urin samling for diagnostisering av blærebetennelse og pyelonefrit;
 2. Epidermal er en betinget patogen flora av menneskelig hud. Med en reduksjon i immunstatus kan det gå inn i blodet og forårsake endokarditt - betennelse i hjertets indre skall;
 3. Sirkulasjon av Staphylococcus aureus i blodet forårsaker farlige sykdommer som forårsaker lokal skade på indre organer og systemer i menneskekroppen. Når økning i aktiviteten av organismen utvikle inflammatoriske prosesser - furunkulose, septikemi, lungebetennelse, osteomyelitt, toksisk sjokk syndrom og mange flere.

Staphylococcus aureus tåler direkte solstråler kan ikke være antiseptisk virkning - hydrogenperoksyd og etylalkohol 100%, i motsetning til antibiotika av forskjellig art, er det ikke reduserer de farlige egenskaper i tørr tilstand opp til seks måneder.

Ser man under mikroskop ved en dråpe blod, hvori mikroorganismene befinner seg, kan man se klynger som ligner drueklaser fleste - bakterier har en sfærisk form og tett festet til hverandre.

Kom inn i blodet, begynner stafylokokker å produsere toksiner som ødelegger strukturen i menneskekroppen:

 • exfoliatin virker på celler i det ytre epitelet;
 • enterotoxin forårsaker symptomer på matforgiftning og forgiftning;
 • leucocidin ødelegger erytrocytter - røde blodlegemer.

Reproduert av patogene bakterie enzymer er i stand til å motstå makrofager, som øker aktiviteten til patogen flora.

Årsakene til stafylokokker i kroppen:

 • kontakt med bæreren - asymptomatisk og har tegn på infeksjon;
 • microdamages;
 • betydelige skader;
 • åndedrettsvern;
 • Alimentary pathway - gjennom avføring
 • postoperativ infeksjon.

Jo lavere immunstatus for pasienten er, desto større er skadene. På grunn av beskaffenheten av immunsystemet hos barn og eldre - så vel som i pasienter med kroniske sykdommer: diabetes, revmatisme, sykdommer i skjoldbruskkjertelen og det endokrine system, AIDS - infeksjon kan føre til døden.

Immunitet etter streptokokkinfeksjon er ikke produsert.

Symptomer på Staphylococcus aureus

Lokalisering i blodet av stafylokokker kan mistenkes av følgende manifestasjoner.

Faren for stafylokokker sirkulerer i blodet
 1. Pyoderma. Purulent-inflammatoriske prosesser i huden og subkutant vev. Betennelse kan forekomme i form av follikulitt - et utbrudd i hårsekkene, hidradenitis støt- - svette kjertel abscess, koker - en betennelse i bindevev og svettekjertler, sammen med subkutant fett. Når sykdommer oppstår vanlige symptomer - kvalme, feber tilstand;
 2. Rhinitt av purulent natur - infeksjon oppstår respiratorisk eller bakterier aktiveres, som er i lungene i lymfoidvevet i hvilemodus. Luktsansen er ødelagt, en purulent hemmelighet dukker opp, pusten blir vanskelig, stemmen på stemmen endres.
 3. Bihulebetennelse - symptomer på rhinitt er forbundet med generell svakhet, søvnforstyrrelse, febertilstand. Komplikasjoner - bihulebetennelse og frontalitt;
 4. Faryngitt og laryngitt. Inflammatoriske prosesser vises i slimhinnen i svelget og strupehodet, gripe mandlene og luftrøret. Symptomer - rødme i halsen, forstørrede mandler, tørr hoste, svette, purulent utslipp, feber, nedsatt appetitt, generell svakhet;
 5. Bronkitt. Mest manifestert som en komplikasjon etter betennelse i øvre luftveier. Temperaturen kan stige til 39 ° C, kortpustethet forårsaker kortpustethet. Med forverring av tilstanden begynner lungebetennelse - en av de farligste typer infeksjoner forårsaket av Staphylococcus aureus. I dette tilfellet finnes purulente inneslutninger i slim, akutt smerte er lokalisert i brystområdet, kroppstemperaturen stiger til grenseværdier. Begynner oksygen sult, som kan ses fra cyanose av ansiktets hud. Pasientens tilstand er ekstremt vanskelig. Ofte påvirker lungebetennelse pasienter på sykehus - sengetepper;
 6. I osteomyelitt isoleres stafylokokker ofte i blodprøven. Lesjoner påvirkes av beinvev, hjerne, rundt mjukt vev. Bakterier sprer seg på blodbanen, hos voksne smelter segmentene av ryggraden ofte. En person opplever alvorlig smerte i det berørte området, men siden temperaturen ofte er subfebril, kan diagnosen bli forsinket, rettidig behandling ikke foreskrevet, pasienten mister evnen til å bevege seg.

Med introduksjonen av Staphylococcus aureus fra mat i tarmen begynner generell forgiftning av organismen: det er en svakhet, diaré, oppkast - alt dette foregår etter 20-30 minutter etter infeksjon.

Behandling av stafylokokker i blodet begynner når symptomene oppstår:

 • økning i temperaturen;
 • hyperemi av huden;
 • utseendet av ødem;
 • smertefull følelse av palpasjon.

Ved skade på organer og vev på mobilnivå, blir funksjonaliteten forstyrret. Symptomatisk i barndommen og voksenlivet av stafylokokkinfeksjoner er forskjellig. Spesielt farlig hvis barn er smittet i opptil et år.

Streptokokkinfeksjon

En annen type opportunistiske mikroorganismer - streptokokker, følger også mennesker fra fødsel til død. Det er også sfæriske bakterier, men under et mikroskop ser de ut som perler - det vil si spenne en på toppen av en annen. Den viktigste måten å smitte på er kontakt, fra syk til sunn.

Følgende stammer av streptokokker er isolert.

Faren for stafylokokker sirkulerer i blodet
 1. Hemolytisk eller grønn, alfa-gruppe. Som Staphylococcus aureus forårsaker
  inflammatoriske sykdommer i strupehodet, når det tas inn, kan provosere endokarditt;
 2. Hemolytisk Streptococcus-gruppe Beta - også lokalisert i halsen, provoserende purulent ondt i halsen og skarlagensfeber. Har en underart - pyogen streptokokker
 3. Den sikreste typen av disse bakteriene er gamma. De lever i tarmene, på slimhinner i nese og munn, er inflammatoriske prosesser ikke provosert.

Når de tas inn, forårsaker streptokokker de samme generelle symptomene som stafylokokker, men bakteriens motstand er mye lavere, og derfor er behandlingen lettere.

Forskjeller i bakterielle prosesser

Til tross for vanlige manifestasjoner har infeksjoner forårsaket av streptokokker og stafylokokker en rekke forskjeller.

Streptokokker gjør i de fleste tilfeller angina - alle andre inflammatoriske prosesser fører ofte til stafylokokker. Hemolytisk streptokokker gir en epidemisk manifestasjon - sykdommen sprer seg raskt blant friske mennesker.

Det er svært viktig å gjennomføre en blodprøve for å finne ut om stafylokokker eller streptokokker er årsaken til en smittsom og inflammatorisk prosess. Dette bidrar til å utpeke den mest effektive terapeutiske diett for behandling av sykdommen.

Ved såing stafylokokker, er behandling kun foreskrevet med manifestasjon av smertefulle symptomer - med en økning i temperatur, utseende av smerte, betennelse, purulent utslipp. En person med normal immunstatus trenger ikke en generell rensing av kroppen fra bakterier av denne arten.

Hvis den bakteriologiske analysen av blodet viste tilstedeværelsen av hemolytiske streptokokker, er behandling obligatorisk. Ellers opprettes for høy risiko for ugunstig epidemiologisk situasjon.

Behandling av infeksjoner forårsaket av stafylokokker og streptokokker

Først og fremst er en blodprøve for antistoffer og en kultur av bakteriekultur fra strupehodet i strupehinnen for luftveissykdommer eller sputum foreskrevet. Identifiserte mikroorganismer testes umiddelbart for resistens mot antibiotika.

Faren for stafylokokker sirkulerer i blodet

Behandling utføres av en smal spesialist - hvis patogenkulturen er lokalisert i halsen, behandles ENT, pulmonologi i lungene, urologen i nyrene og så videre. Barn behandles av en barnelege. Antibiotika mot streptokokker er en penicillin- eller tetracyklin-serie. Staphylococci er også foreskrevet penicilliner, men for å redusere bakteriens motstand, brukes de i kombinasjon med clavulansyre eller aminoglykosider.

Fokuset på stafylokokkinfeksjon med purulent smelting av vev uten kirurgisk inngrep kan ikke elimineres.

Terapeutisk skjema for å øke effektiviteten og akselerere gjenopprettingen av pasienten styrkes med immunmedikamenter, vitaminterapi. Symptomatisk behandling er indikert for tilhørende symptomer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 56 = 66