Hva er ørens tragus og hvilken funksjon utfører den? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Hva er ørens tragus og hvilken funksjon utfører den?

En geit kalles en del av øret. Det er et lite fremspring på ytre øret, som består av brusk. Ligger foran auricleen. Han har en parret kropp, som kalles et antimon. Den er plassert overfor tragus, over øreflippen, gjennom øregangen.

Hva er en tragus av øret?

Hva er ørens tragus og hvilken funksjon utfører den?

Denne kroppen spiller en viktig rolle i hørselssystemet - det hjelper å fange lydene som kommer bak personen, det vil si fra baksiden.

Det bidrar også til å bestemme hvilken retning lyden høres fra og forsterker de viktigste frekvensene ved å reflektere lyden i det indre øret, noe som øker følsomheten.

Antiserumet utfører lignende funksjoner, men med hensyn til lydene som kommer fra fronten.

Hva skal jeg gjøre hvis øret mitt gjør vondt når jeg bare klikker på tragus?

Som du vet, når slike manipulasjoner ledsages av smerte, er det ekstern otitis - betennelse i øregangen. Denne patologien tilhører ikke kategorien alvorlig og smertefull i motsetning til betennelse i mellomøret.

Ytre øret kan påvirkes av begrenset og diffust otitis media. I det første tilfellet oppstår sykdommen på grunn av en abscess inne i øregangen. Det er ledsaget av smerte, som forsvinner etter disseksjonen av absessen og avviket av innholdet. I det andre tilfellet dekker den patologiske prosessen hele den hørbare kanalen, tilsvarende oppstår en betennelse i tragus av ett øre.

Begrenset otitis utvikler seg på grunn av betennelse i hårsekkene, som deretter går inn i furuncle. Denne prosessen i øret sonen er ikke forskjellig fra en furuncle på noen annen del av kroppen.

Diffus betennelse fremkaller skadelige mikroorganismer: stafylokokker, streptokokker, sopp. Det kan også oppstå på grunn av en allergisk reaksjon i kroppen.

Betennelse av den ytre delen av høreorganet, inkludert tragus, kan forekomme under påvirkning av provokerende faktorer:

Hva er ørens tragus og hvilken funksjon utfører den?
 1. Riper og sår. Dette er for eksempel svært ofte et resultat av mekanisk skade på epitelet (rengjøring med uegnede gjenstander) eller manifestasjonen av eksem, noe som provoserer hudens peeling og sårdannelse;
 2. Hvis ørekanalen får vann og er der i lang tid. Svømmere, folk med svovelbøter, er utsatt for dette. Huden i denne sonen har et beskyttende lag, men vannet det skyller, som fremmer aktiv reproduksjon av opportunistiske mikroorganismer.

Generelle manifestasjoner av betennelse i tragus og ekstern del av øret

Begge former for ekstern otitis har karakteristiske symptomer, men det finnes en rekke vanlige tegn.

Disse inkluderer:

 • Det gjør vondt, spesielt når du presser tragusen eller når du trekker røret tilbake;
 • Utvidelse av lymfeknuter i dette området;
 • Hevelse i øregangen og øre luftrøret;
 • Hørselstap. Dette skjer vanligvis med en begrenset form av sykdommen, når furuncle dekker hørøret.
 • Kløe. Oftere er det ledsaget av betennelse i soppets etiologi, samt eksem.
Hva er ørens tragus og hvilken funksjon utfører den?

Begrenset nederlag er preget av en bankende smerte. Det indikerer modning av kjelen. Det øker med å tygge, trykke på tragus og trekker øret. I dette tilfellet blir puffiness og hyperemi av huden observert bare på den ene siden av hørselsrøret, hvor absessen er lokalisert.

Diffus lesjon er ledsaget av mindre uttalt sårhet og oftere med det er kløe. I dette tilfellet svulmer hørselsrøret helt.

Siden i nesten alle tilfeller provokerer patologi en infeksjon, er det risiko for overgang til trommehinnen. Hvis dette skjer, faller hørselen og det blir utslipp.

Hva skal jeg gjøre hvis mitt geit har hovet med ekstern otitis?

Tidligere var det mest effektive middelet en bomullspinne dyppet i borisk alkohol. Det ble sagt at oppvarming av fartgjenoppretting. Men moderne leger forbyr strengt bruk av borsalkohol til slike formål, og dette kan forklares fullt ut. Enhver alkoholoppløsning som påføres overflaten av huden, fremkaller en brenning av vev. Sistnevnte fører igjen til det faktum at auricleen. Av denne grunn foretrekker leger nå å bruke svært forskjellige teknikker.

Behandling avhenger i stor grad av form av otitis og dens slag. For eksempel, for å eliminere den begrensede kan være følgende måter, eller rettere sagt, deres komplekse: åpne kjelen (kirurgi utføres bare av en lege i ambulant eller sykehusinnstillinger); bruk dråper, hovedkomponent derav er et antibiotika. Den første vil tillate pus å komme ut, noe som vil forbedre pasientens tilstand og redusere smertsyndromet. Den andre vil fremme tidlig helbredelse av såret igjen etter absessen.

Det skjer at flere furuncles dannes på en gang. Dette indikerer ikke om betennelse, men om tilstedeværelse av patogen mikroflora i blodet. I denne situasjonen er antibiotika foreskrevet for lokal og oral administrering (eller injisert).

Diffus betennelse krever ikke kirurgisk inngrep, selv så minimal.

Behandlingsordningen ser slik ut:

Hva er ørens tragus og hvilken funksjon utfører den?
 1. Antibiotika. De er nødvendige for generell terapi. Det er imidlertid først nødvendig å avgjøre hvilket forårsakende middel provosert sykdommen og å bestemme sensitiviteten for antibiotika. Først etter dette er det mulig å fortsette med antibiotikabehandling;
 2. Midler mot allergi. Disse er nødvendige for å lindre hevelse i hørselsrøret;
 3. Antifungal stoffer, hvis sykdomsfremkallende middel er sopp. Midler velges individuelt, basert på arten av sopp;
 4. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Disse vil tillate deg å raskt bli kvitt smertesyndromet og den inflammatoriske prosessen. Som regel er dette "Nurofen" eller "Diclofenac";
 5. Mottak av multivitaminkomplekser for å styrke immuniteten;
 6. Dråper i øret som inneholder antibiotika. Slike topiske midler tillater oss å redusere symptomene på sykdommen mye raskere. Noen ganger erstattes de av antibakterielle eller hormonelle salver, som injiseres med tamponger.

Som du kan se, er ekstern otitis lett og raskt behandlet. Det viktigste er å be om medisinsk hjelp til tiden.

Massasje tragus venstre og høyre øre

Spesialister på refleksologi mener at det er mulig å påvirke hele organismen ved å manipulere visse punkter i kroppen. I tillegg hevder de at ulike utslett i forskjellige områder av hørselsorganene indikerer en funksjonsfeil i kroppen.

For folk som ikke er kjent med orientalsk medisin, anbefales det å utføre en generell styringsmassasje:

Hva er ørens tragus og hvilken funksjon utfører den?
 • trekk ørene opp og ned, i forskjellige retninger, for å gjøre dem sirkulære bevegelser;
 • press deres håndflater til dem og rive dem vekk skarpt;
 • massasje tragus på begge sider;
 • dekker sine ører med hendene og tapper fingrene på hodet på hodet, som en tromme;
 • Kraftig slipe, starter på toppen av skallet, og slutter med kløften.

Slike enkle manipulasjoner, ifølge orientalske healere, er en utmerket forebygging av ulike sykdommer.

Helse til deg og god helse!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

55 − = 53