Hva om du er frisk og du ikke kan puste? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Hva om du er frisk og du ikke kan puste?

Det er en veldig ubehagelig følelse når du ikke kan puste på grunn av tett nese, men det er ingen rhinitt. Du venter til det oppstår, og hevelsen minker, og rhinitten vises ikke. Men andre smertefulle symptomer - smerte i neset bihuler og panne, tyngde i hodet, kløe i nesepassene, plutselige anfall av nysing - er tilstede.

Hvorfor er nesen permanent fylt uten kulde, og er det mulig å kvitte seg med dette forstyrrende fenomenet?

Årsaker til en ubehagelig tilstand

Konstant overbelastning av nesen uten forkjølelse kan forårsake årsaker til ekstern og intern natur.

Eksterne faktorer som utfordrer en ubehagelig tilstand kan inkludere slike årsaker:

 • uegnet klimatiske forhold: for tørr eller svært fuktig luft;
 • kaldt;
 • forbruk av krydret mat.

Fra det indre er det mulig å skille mellom følgende:

Hva om du er frisk og du ikke kan puste?
 • neoplasmer i nesepassene, for eksempel polypper;
 • spredning av adenoider;
 • medfødte misdannelser, for eksempel krumning i neseseptumet.

En av de viktigste grunnene, på grunn av som føles nesten permanent stuffiness, er en allergi. Det kan forårsake støv innendørs eller utendørs, pollen som flyr i luften i blomstringsperioden, tobakkrøyk, skarpe og nesten usynlige lukter.

En allergisk reaksjon, der det innlemmes, kan oppstå når du tar medisiner, kommuniserer med kjæledyr, mens du besøker butikkene.

Også kronisk ødem i nesepassasjen finnes hos alkoholikere - en konstant "Trening" fartøy, når de blir tvunget til å utvide og krympe, passerer ikke uten spor. Nesen blir "Dove", Det svulmer opp, slimhinnen er hyperemisk.

I noen tilfeller er det en klar grunn til å starte terapeutiske tiltak - hvis det viser seg at den underliggende årsaken til overbelastningen fortsatt var en skjult forkjølelse - bihulebetennelse.

Han provoserte hevelse i nasale bihulene, slik at den purulente utladningen ikke ble tapt.

Siden årsakene til ødemet i neseslimhinnen er store, må du i stedet for å bruke vasokonstriktive dråper som kan forårsake skade, se en lege. I hvert tilfelle er behandling nødvendig for å søke egen.

Fare for permanent nasal opphopning

Hva om du er frisk og du ikke kan puste?

Det er ikke alltid mulig å bestemme årsaken - hvorfor legger nesen nesten hele tiden uten kulde. Men å være i denne tilstanden er ekstremt skadelig for helsen.

Hodepine som oppstår på grunn av oksygenmangel forverrer livskvaliteten, forhindrer konsentrasjon, noe som påvirker den faglige sfæren. Forverres eller forsvinner helt luktsans, som er en av de beskyttende reaksjonene i kroppen, reduserer den totale immuniteten. På bakgrunn av lav immunforsvar, blir den patogene flora innført i kroppen, og provoserer inflammatoriske sykdommer i ulike etiologier.


Hvordan gjenopprette evnen til å puste normalt?

Den mest effektive og progressive metoden på dette stadiet i utviklingen av moderne medisin er kryoterapi - kaldt cauterization. På de berørte fartøyene er en lavtemperatur-effekt, de er revet, og deretter gjenopprettet uten patologiske forandringer. Slimete er fornyet, etter at prosedyren slutter å bli permanent utvidet, svimmer ødemet.

Etter en kald eksponering begynner kroppen å produsere antistoffer som stopper manifestasjonen av en konstant allergisk reaksjon.

Ulempen av prosedyren er at det er nok i lang tid, men fortsatt er tilstanden tilbake. I dette tilfellet kan det gjentas - det er ingen kvantitative begrensninger på effekten av kryoterapi. Det forårsaker ikke slimhinneatrofi, ardannelse oppstår ikke.

Hva om du er frisk og du ikke kan puste?

Polyps og adenoider fjernes oftest ved hjelp av en kirurgisk operasjon. Dessverre kan det oppstå neoplasmer gjentatte ganger.
Med nasal oppstramming forårsaket av allergi, er komplisert behandling foreskrevet. Lokale hjelpemidler brukes - dråper med en antihistamin-komponent, antihistaminpreparater for oral administrasjon. Noen ganger er hormoner - lokal tiltak med kortikosteroider eller injeksjoner med prednisolon - forbundet.

Det er en absolutt sikker metode som du kan prøve, uavhengig av årsakene til ødem i neseslimhinnen.

Denne refleksmassasjen. To fingre tar en kant i håndflaten din og ser etter et punkt som forårsaker smerte, så det blir massert med korte, rykkete slag. Når massasje punktet på høyre side, signaler for å redusere ødem går til venstre nesebor, og vice versa.

Fra medisinske midler er det mulig å tilby følgende dekongestoffer:

 1. "Klarinaze" - dette legemidlet kan ikke brukes før 12 år, fordi i tillegg til antihistamin er det også efedrin;
 2. "Vibrocil" - dette aktuelle preparatet er tilgjengelig i form av dråper og sprayer;
 3. "Brizolin" - faller i nesen

Før du bruker medisiner uten legenes avtale, bør du lese instruksjonene. Det kan være kontraindikasjoner for bruk av medisinen.

Du kan ikke varme opp nesen din uten forkjølelse - puffiness vil bare intensivere.

Folkemidlene

I behandlingen av pusten i nesen kommer den tradisjonelle medisinen til redning:

Hva om du er frisk og du ikke kan puste?
 • Reduserer mild te i en kort stund;
 • Som dråper som letter pusten, kan du bruke juice: gulrøtter, rødbeter, aloe og calanchoe. Bare alle saftene må tidligere være fortynnet slik at det ikke er brennende følelse;
 • Honning vann gjenoppretter også pusten i en kort stund;
 • Om natten kan du sette på paprika gips eller sennepplaster - de vil føre til et rush av blod til underkroppene og redusere hevelse i nesepassasjer;
 • Noen ganger, med samme formål - å omdirigere blodstrømmen - parafinplastene er festet til hælene. Gjør dette bare hvis luktsansen allerede har forvirret.

Du bør også fukte nesepassasjerene: pust med våt damp, skyll med saltvannsløsning, smør med oljeholdige midler, for eksempel havtornolje.

Forebygging av hevelse i nesen

Som et forebyggende tiltak bør du følge visse regler:

 1. Gå for et balansert kosthold, gi opp for skarpe eller søte retter. Noen ganger gir overflødig krydder eller sukker i kostholdet et brudd på metabolske prosesser, som uttrykkes ved utvidelse av slimhinnens kar
 2. Kjole bør være i været, i frosten for å gi en ekstra detalj på toalettet, som du kan lukke nesen til. I varmen er det nødvendig å drikke vann ofte - uten gass;
 3. Det er nødvendig å ta vitaminer - i lavsesongen i tablettform.
Hva om du er frisk og du ikke kan puste?

Hvis du er en røyker, er det bedre å gi opp denne vanen. Ved passiv røyking bør du prøve å unngå å være med i røykere.

Leiligheten må ofte ventileres, luften i den skal fuktes. Det er ikke mulig å kjøpe en ozonizer - det er mulig å plassere store tanker med vann i et rom.

Det er saltlamper som skaper behagelige forhold for å puste innendørs og redusere muligheten for ødemdannelse. Du kan dekomponere i rommet stykker av rock salt for dekorative formål og samtidig forbedre luften.

Hvis ingen tiltak tatt uavhengig, ikke hjelp, trenger du fortsatt å vende seg til offisiell medisin. Som tidligere nevnt, kan permanent nesestopp kan være helseskadelig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 1