Hvor kommer magekramper? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Hvor kommer magekramper?

Denne termen refererer til ufrivillig sammentrekning av en muskel eller gruppe av muskler som følger med smerte, skarp eller vondt. Kall spasmer og kramper eller kramper. De oppstår i glatte og striated muskler, åndedrettsorganer, fartøyvegger, spiserør, tarm og skjelettmuskulatur.

Kramper kan klassifiseres som tonic - assosiert med langvarige muskelstammer, og klonisk - rykkete. Sistnevnte er preget av periodiske sammentrekninger av musklene, som alternerer med avslapning.

Årsaker til spasmer i magen

Spasmer i magen kan indikere farlige tilstander, hvorav noen krever øyeblikkelig medisinsk inngrep.

Faktorer som fremkaller sterk kramper i magen, mye.

Noen av dem forårsaker akutte forhold:

 • betennelse i vedlegget;
 • utseendet av tarmobstruksjon;
 • utbruddet av nyrekolikk;
 • brudd på en brokk
 • forverring av adhesjoner og så videre.

Alle disse sykdommene krever akutt medisinsk hjelp.

Hvor kommer magekramper?

Det er nødvendig å vurdere kramper i buk i graviditet - til slutten av tredje trimester kan de være et tegn på tidlig avbrudd.

Det er spesielt farlig hvis de blir ledsaget av blodsuging eller utseendet av væskeutspresjon - lekkasje av fostervann. Kvinner med slike symptomer skal være innlagt på sykehus. Men selv under graviditeten indikerer spasmer i underlivet ikke nødvendigvis for tidlig fødsel eller abort - i denne tilstanden forekommer sykdommer i urinsystemet ofte: blærebetennelse, pyelonefrit og andre.

I alle fall må årsakene klargjøres og behandles.

Alvorlige spasmer kan forårsake problemer med leveren og galleblæren - en sykdom som kalles cholecystitis. Bevegelsen av galle gjennom gallekanalene er forstyrret, i forbindelse med hvilke ikke bare musklene som ligger i dem er spasmodiske, men også musklene i de omkringliggende vevene.

For øvrig, hvis galleblæren spasmer er provosert av kolelithiasis, kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep.

Lignende symptomer vises med urolithiasis, bare spasmer er forårsaket av bevegelse av steiner på urinledere. Smerter vises ikke bare i underlivet fra den ene siden, men kan gis under membranen, i ryggen, perineum, rektum.

Meget alvorlige spasmer provoserer tarmkolikk. Det kan oppstå når spiseforstyrrelser, på grunn av sykdommer i fordøyelsessystemet, med forgiftning av kroppen, brudd på fettmetabolismen og diabetes mellitus.

Kliniske manifestasjoner av tarmkolikk ligner symptomene på en akutt tilstand som krever kirurgi, men det er også ganske betydelige forskjeller:

Hvor kommer magekramper?
 • smerte oppstår intermitterende;
 • ingen svulstfremspring;
 • når presset, svakes smerten;
 • Magen er myk, frontveggen er ikke spent.

Hvis temperaturen i kroppen og stiger - det går ikke utover verdien av subfebrile.

Den vanligste tarmkolikken forekommer mot en bakgrunn av tarmlidelser - diaré eller forstoppelse.

Alvorlige spasmer i underlivet hos kvinner oppstår under premenstruelt syndrom eller menstruasjon. De kan vitne om inflammatoriske eller kroniske sykdommer i gynekologiske organer, fremveksten av svulster av ulike etiologier, og også å være en individuell reaksjon av kroppen til menstruasjon.

Hos menn kan lignende spasmer være et symptom på prostata betennelse.

Kramper i noen etiologi er svært smertefulle. Med tarmkolik kan pasienten "Finn ikke et sted", brett inn i embryoet, legger bena til magen. Når nyrene - tvert imot - er i en stillestående stilling, er vanskelig, og pasienten prøver å gå konstant.

Spasmer i magen vises med nevrogen smerte og i stressende situasjoner. Noen ganger blir de ledsaget av diaré - i slike tilfeller sier folk "Bær sykdom".

Hvis spasmodiske smerter i magen vises konstant, er det nødvendig å finne ut hva som er forbundet med denne symptomatologien, og begynne å behandle den underliggende sykdommen.

Hvis det er mistanke om en akutt inflammatorisk prosess med indre organer i bukhulen, før du tar en diagnose, bør ingen smertestillende medisiner tas - dette kan "Smør" Bildet av sykdommen og for en nøyaktig diagnose vil ta unødvendig tid.

Behandling av spastisk magesmerter

Hva om jeg har spasmer i magen min? Du bør orientere deg til din egen stat.

Henvisning til lege er nødvendig i følgende situasjoner:

Hvor kommer magekramper?
 • smerten er akutt, uutholdelig, varer lenge og øker med økende intensitet;
 • spasmer er ledsaget av diaré og feber;
 • med oppkast, oppkast, hevelse i magen, og muligheten for tarm evakuering er fraværende;
 • i oppkast masser blod;
 • blod i avføringen
 • avføring av tjærefarge og har en ubehagelig lukt, deres konsistens er halvflytende;
 • vises: vaginal blødning hos kvinner og akutt smerte i skrot hos menn;
 • pusten er vanskelig;
 • Spasmodiske smerter er gitt til skulder, nakke og bryst;
 • svette økte;
 • det er en forsinkelse i vannlating.

Hvis sykehusinnleggelse ikke er nødvendig etter en medisinsk undersøkelse, eller spasmer ikke ledsages av symptomene ovenfor, kan de elimineres alene.

Først av alt må du fjerne smerten.

Hvilke piller lindrer kramper i magen? Slike legemidler inkluderer antispasmodik. "Spazmalgon", "No-spa", "Papaverine", "Trigan", "Baralgin", ikke-steroide preparater - "Ibuprofen" eller "Nise" - Det er nødvendig å ta hensyn til kroppens individuelle reaksjon til anestetika. Det er pasienter som trenger kvart av en tablett for å stoppe smerten "Analgin", og noen klarer ikke å roe seg etter at de har injisert narkotisk anestesi.

Hvor kommer magekramper?

Du trenger ikke alltid å ta piller. Spasmer i magen forårsaket av cholecystitis eller pyelonephritis bidrar til å eliminere den vanlige varmere som brukes på problemområdet.

Det er umulig å oppvarme prosedyrer ved menstrual spastiske smerter. Spasms vil passere, men blødningen vil intensivere. I ekstreme tilfeller kan du feste et sjal foldet flere ganger til bunnen av magen.

Fra magekramper forbundet med unøyaktigheter i kostholdet, kan du bli kvitt dersom du følger den anbefalte dietten.

Det er nødvendig å analysere din egen tilstand og finne ut hvilke matvarer som fremkaller økt galleutspresjon, har en irriterende effekt på mageslimhinnen, forårsaker halsbrann, og forlater dem.

Neurogene magekramper er vanlig hos barn, men voksne lider av dem. Hvis du ikke kan unngå stressende situasjoner, bør du alltid bære med deg stoffer som beroliger nervesystemet og stopper nevrogen diaré.

Valget av slike legemidler er etter eget skjønn. I dette tilfellet brukes noen ganger antidepressiva eller sedativer.

For å redusere antall angrep, må du normalisere maten, utvide drikkeregimet på grunn av rent vann og redusere forbruket av alkohol. Det er nødvendig å overvåke regelmessigheten av tømming av tarmen, for å stabilisere den generelle tilstanden, det er lettere å forholde seg til hva som skjer rundt.

En sunn livsstil, en rolig og vennlig holdning med andre, en avtale med en lege ved utseendet av symptomer på sykdommer og behandling av dem, vil bidra til ikke å huske om magekramper i lang tid.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

27 + = 29