Hvordan håndtere betennelse i coccyx? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?

Sykdommer i coccyxen begynner i de fleste tilfeller først å bli behandlet når de har kommet i et alvorlig stadium, siden de smertefulle fenomenene som sitter på yrket, gir liten oppmerksomhet, og forklarer denne tretthet forårsaket av stillesittende pose.

I mellomtiden kan selv et lite ubehag i dette området indikere begynnelsen av inflammatoriske prosesser i den. Årsaker til smerte syndrom kan være bein og muskelorganer og sykdommer i organer som ligger nær den nedre ryggraden.

Årsakene til smerte i coccyxen

Med ømhet i coccyx-regionen kan det oppstå smerte ikke i det, men i området ved siden av det.

Årsakene til betennelse i coccyx og organer i nærheten av det kan være:

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?
 • traumer;
 • ryggradssykdommer - osteokondrose, dislokasjon av plater osv.
 • patologi av bekkenbenet;
 • tarmsykdommer: hemorroider, proktitt, rektalfissurer og andre;
 • sykdommer i urinsystemet: blærebetennelse, pyelonefrit, uretritt;
 • prostatitt hos menn;
 • utelatelse av perineum, betennelse i gynekologiske organer, utelatelse av bekkenbunnsmusklene hos kvinner;
 • coccyx cyster;
 • last når du sitter, spesielt hvis du må sitte myk;
 • lukke klær.

Ca 30% av klager på smerte i coccyxen refereres til idiopatisk.

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?

En av de vanligste betennelsene i coccyx hos kvinner er coccigody. Denne sykdommen forverrer livskvaliteten betydelig, smerter er gitt til perineum og skinker, det blir vanskelig å utføre naturlige handlinger - bøye seg ned, ha kjønn, kompliserer avføringstanken.

Hos menn oppstår sykdommen 6 ganger mindre - dette skyldes de anatomiske egenskapene til bekkenets struktur. Arthrosis av sacrococcygeal artikulasjon oppstår når de dystrofiske prosesser av skjelettvev i dette området.

Sykdommen kan forbli i en tilstand av remisjon i lang tid og bli forverret med økende belastning eller overkjøling. Smerten er kjedelig og skarp, de roer seg i ro.

Hva er smertene i coccyxen og hva viser de?

Av arten av smerten og tidspunktet for oppstarten er det mulig å omtrentlig diagnostisere sykdommen som forårsaker den.

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?

Smerte i kokesen oppstår når du prøver å stige fra sitteposisjonen. Slike bestråling er karakteristisk for klebemiddelprosesser i bunnen av abdomen og arr etter kirurgisk inngrep i perinealområdet.

Smerte i nedre ryggraden er forårsaket av tilting. De er forårsaket av inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene: appendages, blære, livmor; hemorroider, sykdommer i hofteleddene, cyster av ulike lokalisering av bekkenorganer og coccyx.

Akutt smerte i coccyx og skinker forårsaker neuralgi av den sciatic nerven.

Tegning kjedelige smerter indikerer inflammatoriske prosesser i reproduktive systemet.

Smerten oppstår under slutten av ryggraden - dette kan være med senking av perineum, med fistel eller rektal sprekker i anus, brudd på rudimentært segment, dets subluxasjon. Smerten forblir, selv om skaderne ble løst for noen år siden.

Hvis symptomene - smerter over coccyxen av permanent natur, forsterket av fysisk anstrengelse og berøring, er det mest sannsynlig en neuralgi - betennelse i nerver som kommer fra sakral eller lumbale ryggrad.

Hos kvinner er smerte i den siste delen av ryggraden forbundet med menstruasjon, graviditet, fødsel. På menn møtes ofte «Jeep sykdom» - konsekvensene av kjøring på larverteknologi eller store motorsykler - transport med høy amplitude vibrasjon.

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?

En sterk smertefølelse forårsaker coccyxcysten og dens purulente betennelse. Den coccyx er en rudimentær formasjon, den ende delen av ryggraden, hvorfra halen ble dannet. Med medfødt patologi - reduksjon av hale muskler - vises et hulrør i bunnen av coccyxen, en slags fistel som ikke er forbundet med selve beinvevet.

Dette er en cyste, som også kalles en pilonidal sinus eller fistel. I dette hulrøret akkumuleres utarmede epitelceller, naturlige væsker - blod og lymf, som danner et næringsmedium for den patogene floraen, dersom den trengs der. Personen lærer allerede om hans utviklingsfunksjoner i fasen av betennelse, som utløses av smittsomme sykdommer og forhold forårsaket av traumer eller hypotermier.

Hjertebenssykdommen påvirkes også av aldersrelaterte endringer, miljøfaktorer, skade på beinsystemet ved infeksjoner eller autoimmune sykdommer.

Behandling av betennelse i nedre ryggraden

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?

Til tross for de generelle symptomene, begynner behandlingen av coccyxbetennelsen først etter en nøyaktig forklaring på årsaken som forårsaket sykdommen.

I de fleste tilfeller er smerter bivirkninger av sykdommer som utvikler seg i nærliggende organer, så det er nødvendig å behandle de underliggende sykdommene. I noen tilfeller er antibiotika foreskrevet for å eliminere inflammatoriske prosesser.

For å eliminere konsekvensene av skader, er fysioterapi, refleksologi og massasje nyttig.

Antiinflammatoriske legemidler, smertestillende midler og avføringsmidler er foreskrevet for å lindre spenning med unødvendig fysisk innsats. Noen ganger er det nødvendig å ty til blokkater, utnevnelsen av steroid medisiner.

For å redusere smertefulle opplevelser mens du sitter, brukes spesielle enheter - skinker under baken, som ligner livringen.

Dette bidrar til å avlaste området av coccyxen fra tilleggsbelastningen.

Inflammasjon av coccyx cysten kan ikke kureres av folkemedisin. Obligatorisk kirurgisk inngrep er nødvendig for å redusere risikoen for infeksjon i den subkutane kanalen.

Med purulent betennelse i coccyxcysten blir hulrommet åpnet, rengjort, grenene fjernet. I rehabiliteringsperioden utføres vanlige dressinger, det er nødvendig å redusere motoraktiviteten, unngå temperaturvariasjoner og overvåke kroppsposisjoner.

Rehabilitering gis opptil 6 uker, men risikoen for reinfeksjon er ganske høy. Som komplikasjoner ser fistler, purulente abscesser, eksem av epidermis i det omkringliggende området. Fra hullene i epithelial coccygeal begynner en permanent utslipp av pus.

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?

Antibiotika er forbundet med betennelse i coccyxcysten, etter eliminering av den akutte prosessen utføres en gjentatt prosedyre for rensing av hulrommet og en radikal cystfjerning, utrydding av alle hulrom og arrvev. Operasjonen utføres under anestesi, pasienten selv kan velge metode for anestesi - lokal eller generell.

Etter operasjonen er det nødvendig å være under medisinsk tilsyn i minst 6 uker. 3 uker kan ikke sitte eller ligge på ryggen, det er forbudt å løfte vekter.

Det er nødvendig å vaske det mellomliggende området daglig, bare en dusj brukes til dette - badekaret kan ikke tas kategorisk. I operativ sone er det nødvendig å utføre epilering innen et halvt år.

Tradisjonell medisin for smerte i nedre ryggraden, som ikke skyldes betennelse i cysten, anbefales å gni med oppvarming salver og komprimerer laget av urtepreparater laget av urtepreparater.

Oppskrifter av midler fra arsenalen til tradisjonelle healere og fysisk utdanning

Kirurgisk inngrep utføres i alvorlige skader.

Men for å fjerne ubehag vil det hjelpe følgende metoder:

Hvordan håndtere betennelse i coccyx?
 • Komprimer av blå leire med eple cider eddik - en spiseskje eddik for 500 g leire;
 • Salve fra mumien og rosenoljen - ingrediensene blandes i like mengder;
 • Razirka fra honning, reddik og alkohol. 100 g honning, 150 g reddikjuice, 50 g alkohol.

Reduser de smertefulle manifestasjonene vil bidra til å utøve fysisk terapi:

 • Startposisjonen - liggende på ryggen, bena bøyd i knærne, hender - på innsiden av kneleddene. Vi må prøve å knytte knærne våre, for å hindre denne handlingen på egenhånd;
 • Også i stillingen på baksiden mellom knærne for å klemme ballen, med hendene prøver å redusere fremspringet i magen;
 • Treningen utføres også ligge ned. Ballen er sandwichet mellom stoppene - den må heves og festes i 7-10 sekunder;
 • Utgangsposisjonen, som i den første øvelsen, bare hender langs stammen. Bekkenet heves jevnt.

Alle øvelser som lindrer smerte i coccyxen, er sakte, nok til 6-8 gjentakelser.

Utseendet av ømhet i kokesen under endringen i kroppsstilling eller i ro er grunnen til å konsultere en lege. Dette symptomet kan bidra til å identifisere mange inflammatoriske prosesser i kroppen og eliminere dem på et tidlig stadium.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 9 = 11