Hvorfor er tingling i hender og føtter? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Hvorfor er tingling i hender og føtter?

Årsakene til prikking i hender og føtter kan være en langsiktig tilstedeværelse i en ubehagelig stilling, midlertidig forverring av tilstanden eller alvorlige helseproblemer.

Dette fenomenet kan ikke medføre noen ugunstige konsekvenser eller være det første symptomet på patologier forbundet med nedsatt funksjon av vaskulære, muskulære og nervesystemer.

Hvis nummenhet av bein eller hender vises regelmessig, må du tenke på helsen din. Negative endringer i kroppen er lettere å stoppe på et tidlig stadium enn når sykdommen manifesterer seg i sin helhet.

Årsaker til prikking i hender og føtter

Hvorfor er tingling i hender og føtter?
 1. Skader på ytre nerver i ekstremiteter. I dette tilfellet er et ekstra symptom på tilstanden en nedgang i følsomhet eller fullstendig fravær i de berørte lemmer;
 2. Forstyrrelse av blodtilførselen. Blodstrømmen i det perifere området kan forverres på grunn av avsetningen av kolesteroldannende plakk på veggene til karene. Spesielt farlig hvis venstre arm er konstant nummen;
 3. Diabetes. Denne sykdommen utvikler polyneuropati, noe som fører til forstyrrelse av trofisme og perifere funksjoner i hender og føtter;
 4. Endokrine sykdommer. Denne tilstanden forårsaker hypothyroidism – et brudd på produksjonen av skjoldbruskkjertelhormoner, et av symptomene som er prikker i leddene;
 5. Buerger sykdom er en autoimmun sykdom der karene med middels diameter blir betent på grunn av effekten av autoimmun aggresjon som et sekundært element. Hvis du tar hensyn til vanlig nummenhet og kribling etter at du har gått tilbake til den aktive fasen, kan sykdommen stoppes i første fase før hindring av fartøyene. Det alvorlige stadiet av Buerger sykdom behandles raskt – helt opp til amputasjon;
 6. Tinning i beinet, som små nåler, kan skyldes den første fasen av leddgikt, artrose, Lyme-sykdom, åreknuter, tromboflebitt, multippel sklerose. Den sistnevnte sykdommen gir en ekstra følelse av brennende følelse, en følelse av kløe – pasienten synes enda å ha en allergisk reaksjon;
 7. Osteochondrosis, som kan være en brokk i intervertebralskiven;
 8. Herpes virus. Ved innføring av patogen flora av denne arten, kan en sykdom utvikle helvetesild, et av tegnene på hvilke er tinte og brennende hud;
 9. Håndleddssyndrom – med denne sykdommen klemmes den vaskulære-neurale bunten av det angitte området;
 10. Å være i en ubehagelig stilling i lang tid.

Røykende nummenhet i lemmer og prikker forekommer oftere. Den konstante bruken av giftige forbindelser forårsaker spasmer og atoni – senker tonen – karene og forverring av blodstrømmen, bidrar til forekomsten av patologi i kardiovaskulærsystemet.

Hvorfor er tingling i hender og føtter?

Intoksisering, hvor lemmer blir nummen, kan forårsake ikke bare røyking.

Konsekvensen er mange negative faktorer: virkningen av giftstoffer, allergiske reaksjoner, alkohol, inntak av visse medisiner.

Ovennevnte årsaker kan forårsake ubehagelige opplevelser i enhver del av kroppen, men oftere forekommer de i ekstremiteter, da blodstrømmen i dem er vanskelig.


Diagnose av prikking i hender og føtter

Hvis spørsmålet om hvorfor hendene er numme, følg svarene: “Jeg er vanskelig å sove, jeg må gjøre lange operasjoner i en ubehagelig stilling, jobben min skriver på en datamaskin eller spiller piano”, da kan du gå til legen, men bare for råd, hvilke øvelser skal utføres for å gjenopprette blodtilførselen? En endring i stillingen hvert 40-45 minutter kan lindre uregelmessige opplevelser.

Hvis du forklarer hyppig følelsesløshet, er ubeleilig holdning uheldig, da må du gjennomgå en fullstendig undersøkelse. Tingling er bare et symptom på sykdommen, det er umulig å diagnostisere det. Det er nødvendig å være oppmerksom på ytterligere tegn på sykdommen.

Følgende diagnostiske tiltak kan tilordnes:

 • blodprøver – generelle, biokjemiske, leverforsøk, skjoldbruskhormoner;
 • screening for toksiner eller tungmetaller;
 • allergiske tester in vitro;
 • Bestemmelse av indikatoren for B-vitaminer;
 • angiografi;
 • CT og MR i ryggraden, hjernen;
 • Ultralyd av fartøyene i nedre og øvre ekstremiteter og nakke;
 • CT og angiografi av blodkar og ryggrad;
 • Røntgen på stedet der det ofte oppstår nummenhet;
 • forskning av nevromuskulær ledning – elektromyografi.

Hvis det er en mistanke om fenomenet Raynaud, påvirkes en sykdom hvor perifere terminal arterier og arterioler påvirkes, kaldstimulering utføres. Formålet med undersøkelsene er å finne årsaken til forverringen av helsen og ikke la symptomene øke.

Behandling av prikking i hender og føtter

Hvorfor er tingling i hender og føtter?

Strålende i lemmer elimineres mot bakgrunnen av behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket dette symptomet. Når et høyt glukose nivå oppdages i blodet, anbefales et spesielt diett for pasienten. Stopp utviklingen av denne sykdommen er mulig ved å justere dietten. Hvis ubehagelige opplevelser skyldes vitaminmangel, er vitamin-mineralsk kompleks foreskrevet.

Når det viser seg at stoffets beruselse eller en konstant allergisk reaksjon er assosiert, renser blodet og eliminerer kontakt med allergenet.

Behandling utføres mot bakgrunnen av utnevnelsen av antihistaminer.

Nummen forårsaker nedsatt oppfatning, og en reduksjon i smerte kan føre til at nummen lemmer kan bli ufrivillig skadet. Du må øke din egen oppmerksomhet for å forhindre utilsiktede skader. Med åreknuter eller diabetes, sår helbrede i svært lang tid, kan dannes suppurating trophic ulcers.

ring til lege med prikking i hender og føtter

Sørg for å søke medisinsk hjelp dersom pasienten dukket nummenhet i følgende situasjoner:

 • Etter oppvåkning er det umulig å røre, følsomheten i lemmen blir ikke gjenopprettet i mer enn en time, svakheten er følt;
 • ubehagelige opplevelser har dukket opp etter et craniocerebralt traume eller en blåmerke av ryggrad;
 • kontroll over tarmbevegelser og urinering er vanskelig eller til tider umulig;
 • periode av nummenhet er et tegn på at det kommer en kort bevissthetsforstyrrelse;
 • Diktning er komplisert, talen blir vag og uleselig til tider, katastrofal syn forverres.

Hjelp av offisiell medisin bør tas opp i tilfeller der pasienten ikke kan forstå hva som forårsaker prikken, og flere symptomer:

Hvorfor er tingling i hender og føtter?
 • periodiske muskelspasmer;
 • forekomst av anfall
 • Utslippet dukket opp på kroppen, men temperaturen økte ikke;
 • Tingling er forbedret med aktive bevegelser;
 • vannlating økte;
 • ofte følt smerter i fingre og tær, nakke, skuldre.

Spesielt farlig hvis forårsaket følelsesløshed bare vises i venstre arm.

Dette symptomet kan være et tegn på et forestående hjerteinfarkt. Når neste fase av forverring av helse er økende tretthet og takykardi, kortpustethet i hvilemodus, må du raskt ringe “Ambulanse”.

Du bør ikke selv foreta en diagnose og drikke vascular drugs eller piller som akselererer blodtilførselen i perifere fartøy, urteinfusjoner, stabilisering av tilstanden.

Tingling i lemmer kan være et symptom på farlige sykdommer. Den utprøvde og langvarige karakteren av ofte forekommende ubehagelige opplevelser er en tilstrekkelig grunn til å vende seg til offisiell medisin.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 2