Kvinners helse

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

Hyperhidrose, eller manifestasjonen av overdreven svette, kan være forbundet med både eksterne og interne årsaker. Uansett, neppe kan noen som de våte flekkene på klær og dråper svette, som stadig vises på ansiktet.

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

Vi begynner å svette litt tid etter fødselen. Fremme denne prosessen med temperaturøkning, trening, emosjonell "Tidevann". Den hyppigste svette manifesterer seg i armhulene, føttene og håndflatene, sjelden - over overleppen.

Mange kvinner vender seg til endokrinologer med klager "Jeg svetter på den minste fysiske anstrengelsen!". Noen ganger er det virkelig forbundet med hormonelle problemer, men i noen tilfeller kan du rette opp denne prosessen selv.

Så hvordan å svette mindre og begynne å føle seg trygg?

Overdreven svette: Mulige årsaker

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

I en sunn tilstand er temperaturen i kroppen vår i en viss balanse. Kroppen mottar og gir varme. Når tilstrømningen av varme øker, blir det varmt og ubehagelig for oss. For å gjenopprette varmebalansen utsender kroppen vår svette eller svette. Alle mennesker svetter - barn, tenåringer, voksne og gamle mennesker.

Dette skjer alltid med en intens idrettsbelastning, eller en økning i temperaturen i miljøet. Noen mennesker er utsatt for hyperhidrose mot følelsesmessige sjokk. Overdreven svette under armhulene er ofte forbundet med bruk av stimulerende mat - sjokolade, krydder, samt varme og koffeinholdige drikker.

Hvis alle de ovennevnte grunnene er utelukket, men de våte skilsmissene på klær ikke slutter å få seg til å føle seg, er det sannsynlig at problemet ditt er mye dypere.

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

Hyperhidrose er ofte forbundet med en rekke endogene faktorer, spesielt kroniske sykdommer i indre organer og systemer. Derfor er det verdt å være oppmerksom på dette fenomenet - delvis "Ufarlig" Problemet kan bli dekket av alvorlige patologier, som under ingen omstendigheter kan utløses. En av dem er sukker og diabetes insipidus.

Hvis du opplever økt svette, uansett tilstedeværelse eller fravær av potensielt irriterende faktorer, må du kontakte legen din for å fastslå nøyaktig årsaken til denne feilen.

I dette tilfellet, alt "Husholdnings triks" vil være maktesløs, og den eksisterende sykdommen vil utvikle seg, og i utviklingen vil det bli mye mer alvorlige symptomer.

Vanligvis observeres generalisert (generell) hyperhidrose i dette tilfellet. svette ikke bare de enkelte delene, men hele kroppen.

Så, til de patologiske årsakene til økt svetting kan tilskrives:

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?
 • Ulike endokrine patologier (diabetes, hypertyreose eller tyrotoksikose, dysfunksjon av meokrinkjertlene);
 • feokromocytom;
 • Arteriell hypertensjon;
 • akromegali;
 • Karcinoid syndrom;
 • tuberkulose;
 • malaria;
 • brucellose;
 • lymfom;
 • Hodgkins sykdom;
 • Parkinsons sykdom;
 • Strokes og pre-sults;
 • Psykogene sykdommer.

Hyperhidrose er også karakteristisk for onkologiske patologier og alvorlige generelle forgiftninger, der nødhjelp er viktig. Spesielt økes svette ofte ved forgiftning med alkohol og andre toksiske stoffer. Noen ganger kan det føre til døden, spesielt dersom avgiftningstiltak ikke ble tatt.

Som du forstår, vil de vanlige hygienestandardene i disse tilfellene være maktesløse. Og å ignorere symptomet eller prøve å eliminere det alene kan være en alvorlig trussel mot helsen og livet ditt. Hva å gjøre i dette tilfellet, til mindre svette? Det er ekstremt viktig å utrydde årsaken til uorden, og en kvalifisert lege vil hjelpe deg i dette.

Reduserer svette til et minimum

Hvis problemet var alltid presserende for deg, og du er 100% sikker på at det ikke er noen patologiske årsaker til hyperhidrose i kroppen din, kan du prøve å redusere mengden svette til et minimum. Hvordan kan det "Lær" mindre svette under armhulen? Følg noen enkle regler som definitivt vil hjelpe deg med å håndtere lokal hyperhidrose.

Bruk deodoranter

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

Deodorant er et kosmetikk som nøytraliserer manifestasjonene av hyperhidrose. Den består av sterke dufter som stopper den ubehagelige lukten. Antibakterielle komponenter forhindrer den akselererte dekomponeringen av svette og begrenser kanalene i svettekjertlene. Handlinger vanligvis deodorant nok i 5-7 timer, som tydeligvis ikke er nok.

Derfor er deodorant antiperspiranter i dag vanlig, "Working" innen 24-48 timer.

Deodoranter som ikke inneholder dufter er til salgs, for eksempel den populære svenske Tørr tørr. Deres handling er rettet bare mot å stoppe svetteoppløsningen og midlertidig nøytralisering av svettekjertlene. De er utformet ikke bare for oksygenhulrom, men også for føtter eller palmer. På ansiktet er ikke brukt;

Barbere!

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

Aktivister av feministiske bevegelser blir i økende grad agiterende for å nekte å barbere sine underarms for å tilfredsstille det sterkere kjønn. Vi vet ikke hvor mennene er, men det er verdt å gjøre minst for å hygge seg.

Det er ingen hemmelighet at steder som lokaliserer forhøyet vegetasjon, ikke bare svetten selv, men også dets bakterier sprer seg og nedbrytes raskere.

Resultatet er en ekstremt ubehagelig lukt, blokkering av kjertler, inflammatoriske prosesser. Emancipasjon er kanskje en god ting, men det blir et avlsmiljø for mikrober "For en ide" tydelig ikke nødvendig;

Begrense krydder

elsker "Hot" Meksikansk eller indisk mat? Da bør du vite at strømmen av krydder i magen bidrar til en sterkere produksjon av termisk energi. Og solen varmer kroppen fra utsiden. Dermed kan overdreven forbruk av krydret mat bidra til utgivelse av svette i overskudd. Det er spesielt viktig å gi opp sin egen forkjølelse i den varme årstiden;

Alkohol og koffein er fiender av kroppslig tørrhet

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

"Hva skal jeg gjøre med mindre svette?" - Noen ganger blir kvinner spurt, sipping på stranden is pinokolada. Vet du at alkohol som kommer inn i kroppen, stimulerer svettekjertlene? Hvis du svetter tungt og opplever alvorlig ubehag fra dette, bør du begrense forbruket av alkohol.

Det samme gjelder koffeinholdige drikker. Det virker, hvordan kan en svette av en deilig karamell latte provosere en svette?

Det er veldig enkelt! Koffein er et av de sterkeste naturlige stimulansene. Det aktiverer nervesystemet og stimulerer svette. Derfor, hvis du virkelig ikke kan begrense forbruket av din favorittkaffe, drikk den med is for å nøytralisere denne reaksjonen;

Forsiktig velg klær

Du kan gjøre mye for å redusere manifestasjonen av svette, men uten å endre garderoben din, vil alle forsøkene bli kronet med feil. Syntetisk stoff hindrer hydrering av huden, og forhindrer det i å puste selv i den kalde årstiden. Hva kan vi si om sommervarmen, når kroppen også er oppvarmet fra brennende sollys?

Forresten vet alle at mørke klær tiltrekker seg varme, så de bør også kastes om sommeren, selv om de består av bomull eller linjemateriale.

Hvordan svette mindre i pubertet, ungdom?

Hyperhidrose: Hvordan håndtere uattraktiv kropp fuktighet?

Hyperhidrose i denne perioden, er det tilrådelig, og forklarer: For det første er det en alvorlig hormonelle forandringer, og for det andre, ung person gjennomgår mye stress knyttet til puberteten, skole, første kjærlighet erfaringer. I dette tilfellet bør du prøve å være mindre nervøs, fordi med en følelsesmessig risting begynner kroppen desperat "Beskytt", spesielt ved hjelp av overdreven svette.

Hva annet å gjøre?

Følg alle reglene som er nevnt ovenfor. Og viktigst - ikke glem deodoranter. Men her igjen er det en viktig påminnelse: Hvis du går glipp av gjenbruk av antiperspiranter, og allerede svett, bør du først vaske armhulene, og bare da bruke verktøyet på nytt.

Ellers vil effekten være ubehagelig og uventet: lukten av svette vil blande seg med parfyme, og det vil være helt uattraktivt "Aroma".

Nå vet du hva du skal gjøre for ikke å "slå smuss i ansiktet", forvirre folkene rundt med lukt av svette og våte spor på klærne. Og ikke glem å rådføre deg med en spesialist hvis problemet med hyperhidrose har tatt deg unna deg!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

51 − 46 =