Inghinal brokk i jenter: årsakene, symptomene og egenskapene til behandlingen | pangudownloads.com
Kvinners helse

Inghinal brokk i jenter: årsakene, symptomene og egenskapene til behandlingen

Blant den store listen over kirurgiske sykdommer hos små barn forekommer ofte hernia. Det er nysgjerrig på at jenter er mindre sannsynlig å inguinal brokk enn gutter, men deres opprinnelse og sykdomsforløp har sine egne særegenheter.

Denne sykdommen kan påvirke et barn i alle aldre og krever umiddelbar behandling. Inghinal brokk er ikke uvanlig hos jenter i alderen 3-4 år, eller hos nyfødte.

Inghinal brokk i jenter: årsakene, symptomene og egenskapene til behandlingen

Sykdommen er fremveksten av det indre organet eller en del av det gjennom de svake delene av bindevevet i bukhulen. Orgelet, som har forlatt brystbenet, ligger i den såkalte intermuskulære "Pocket".

Brokk inkluderer en hernial sac, en inguinal kanal (brokk gates), og innhold, det vil si indre organer. Utenfor ser brokk ut som en bulge i det subkutane rommet som ser ut som en svulst.

Klassifisering og årsaker til inguinal brokk utvikling i jenter

Det er to hovedtyper av sykdommen:

  • fødsel;
  • kjøpt.

Inghinal brokk, som vises i nyfødte jenter, refereres til som en født type. Sykdommen er forårsaket av svakhet i bukemuskulaturen på grunn av sykdommer under intrauterin utvikling. Når en baby er født på forhånd eller ikke har tid til å modne fysiologisk, har også organene ikke tid til å danne seg riktig.

Den oppkjøpte typen er observert hos eldre jenter og kan skyldes en rekke faktorer, inkludert svulster, sykdommer i indre organer og til og med overvektige. I tillegg er herniale fremspring ikke uvanlig i tilfelle økt fysisk anstrengelse på bukemuskulaturen. For eksempel kan en inguinal brokk forekomme i en jente 10-11 år gammel, engasjert i noen idretter. En ensidig og tosidig inguinal brokk er også preget. I jenter er det vanligste et tosidig utvalg.

Utviklingen av hernial sykdom hos jenter er forskjellig fra en lignende sykdom hos gutter, noe som skyldes de særegne strukturene til kvinnekroppen. Når babyen fortsatt er i livmor, ligger hennes livmor over den vanlige posisjonen. Så faller den gradvis, trekker brystbenet bak den.

Bindevevet på innsiden av bukhulen har en veldig delikat struktur. Det kan danne en brett som faller inn i inngangskanalen, og danner en slags lomme, noe som medfører utseende av brokk i nyfødte barn.

Det er slike grunnleggende grunner for utseendet av en hernial sykdom:

  • magen eller bukhulen har sårbare og svekkede områder;
  • skader på bukets vegger: postoperativ eller sår;
  • Fedme, spesielt farlig for barn under 6 år;
  • lungesykdommer, forstoppelse, kroniske sykdommer, som fører til økt intra-abdominal trykk.

Symptomer og mulige konsekvenser av inguinal brokk i jenter

Bestem tilstedeværelsen av en hernial sykdom hos et barn er lett, fordi det lett kan sees fra utsiden, lokalisert i lyskeområdet. Det skjer imidlertid at fremspringene faller ned i labia av labia, som øker størrelsen eksternt.

Blant de viktigste symptomene på sykdommen er:

Inghinal brokk i jenter: årsakene, symptomene og egenskapene til behandlingen
  • Konveksitet er tydelig synlig når barnet står, og gjemmer seg i en liggende stilling;
  • med spenning i bukemuskulaturen, som nysing eller hosting, blir fremspring mer merkbart;
  • Når du trykker på konveksiteten, kan du høre en rumbling;
  • Periodisk kan det være smerter i magesekken og avføringen.

Den endelige diagnosen er laget av kirurgen etter undersøkelse og palpasjon av det herniale fremspringet.

Ofte er det nødvendig med ultralydsresultater for å fastslå innholdet i hernialsekken.

Inghinal brokk i jenter blir observert oftere enn hos gutter, men konsekvensene kan være svært alvorlige. Hernial sac kan sette press på fortsatt uformede eggstokkene, som et resultat av hvilket delikat vev kan atrofi. Dette resultatet fører til at jentens manglende evne til å produsere avkom i fremtiden. Spesielt farlig er perioden 1-2 år, og barnet kan ikke oppleve smerte.

I tillegg kan de herniale portene klemme tarmene i tarmene, noe som fører til økt kroppstemperatur, kvalme og oppkast. For å unngå komplikasjoner anbefales det at foreldrene kontakter en kvalifisert spesialist umiddelbart etter å ha oppdaget hernial sykdom hos barnet.

Behandling av inguinal brokk og trekk ved kirurgisk operasjon

Den eneste effektive metoden for kur, uavhengig av årsakene til inguinal brokk hos jenter, forblir en kirurgisk operasjon. Mange foreldre anser det for stor risiko for å tillate slike tiltak i barnets voksende kropp og foretrekker konservative behandlingsmetoder. Slike terapi er iført en spesiell bandasje som holder hernial sac i bukhinnen og hindrer tapet.

Forbindelsen brukes som regel bare under våkenhet, men i tilfelle magespenning i en drøm, for eksempel en hoste, blir den igjen for natten. Likevel er den konservative metoden bare en midlertidig løsning på problemet.

Inghinal brokk i jenter: årsakene, symptomene og egenskapene til behandlingen

I noen tilfeller fører langvarig slitasje på enheten til en svekkelse i bukemuskulaturen, noe som bare øker hernial sykdom. Det er derfor du ikke bør utsette, enn si gi opp kirurgisk inngrep.

Før operasjonen observeres barnet i pasientavdelingen, hvor han tar alle nødvendige tester. Kirurgisk operasjon er bare tillatt dersom babyen har gode testresultater, det er ingen katarral eller andre sykdommer.

Hvis det er noen brudd eller barnet er forkjølet, blir operasjonen utsatt til han er fullstendig gjenopprettet.

Kirurgisk behandling innebærer retur av organer til riktig sted, fremspringsretning og fjerning av hernial utvekst.

Denne prosedyren varer i ca 20 minutter. Vanligvis forekommer intervensjonen under generell anestesi, men for jenter mellom 9 og 10 år er kirurgi under lokalbedøvelse akseptabelt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 83 = 84