Lukt fra navlen som et symptom på sykdommen | pangudownloads.com
Kvinners helse

Lukt fra navlen som et symptom på sykdommen

Personer i alle aldre og kjønn kan oppleve et slikt fenomen som lukten fra navlen. Som regel trekker oppmerksomheten på at problemet ikke bare gjør lukten selv, men også ubehagelige opplevelser og smerter forårsaket av betennelse, rødhet og utslipp av væske fra dette stedet. Hva å gjøre i dette tilfellet og hvor farlig er det?

Årsaker til lukt fra navlen i barnet

Lukt fra navlen som et symptom på sykdommen

Dette problemet påvirker oftest babyer som har navlestifter på stedet for helbredelse av kuttledningen. Samtidig blir babyens navle først våt, så huden rundt den blir betent og rød, og fistelen selv er foret med slim.

En type fistel er tarmfistel. Det forårsaker en ubehagelig lukt fra navlen på grunn av døden av det dopede området og dannelsen av nekrotisk vev på tarmveggene.

En annen farlig sykdom med lignende symptomer – Omphalitis.

Dens skilt er suppuration av navlebunnen, som er provosert av patogene bakterier – E. coli og stafylokokker. Samtidig fra stedet der navlestrengen var en gang, blir en gulaktig væske tildelt, babyen plager av feber, han er rastløs, gråter ofte.

Uansett som ikke provoserer en nyfødt lukt fra navlen, må foreldrene informere den innkommende barnelege om dette. Han selv vil legge merke til noe galt og kan anbefale å nøye observere hygiene og skylle dette området med hydrogenperoksid, og etter å ha behandlet navlen med noen antiseptisk eller manganløsning. I noen tilfeller er kirurgens inngrep påkrevd, men legen må bestemme seg for dette.

Årsaker til lukt fra navlen hos en voksen

Lukt fra navlen som et symptom på sykdommen

Hos voksne kan utseendet på de ovennevnte problemer skyldes mangel på hygiene etoyoblasti. Og vi kan ikke engang gå at folk sjelden ren – ikke i det hele tatt. Enkelt, hvis det fratar deres oppmerksomhet navle, og spesielt vil ikke gni det indre hulrom av svampen, vil det etter hvert samle seg smuss, døde hudceller, lo stoff med klær og andre. Hvis her får patogener, kan betennelse begynne, noe som vil medføre opptreden av utflod fra navlen til lukten.

Derfor, de som glemmer å rense navlen hele tiden under vannprosedyrer, kan du anbefale å gjøre det minst en gang i uken med bomullsull viklet rundt en pinne dyppet i alkoholoppløsning eller hydrogenperoksid.

Kvinner med piercinger som nylig gjennomsyret navlen og føler at den skadede huden ikke ønsker å helbrede, men tværtimot, blir bare redder og mer irritert, er det nødvendig å fjerne øreringen så snart som mulig, ellers kan omphalitt ikke unngås.

Lukt fra navlen som et symptom på sykdommen

Hvorfor er det en ubehagelig lukt fra navlen? Kvinner som lider av endometriose, kan observere en våt mage-knapp. Sykdommen er veldig alvorlig og krever akutt behandling, akkurat som Urahus cyste. Imidlertid diagnostiseres denne patologien for utviklingen av urinkanalen nesten umiddelbart etter fødselen av barnet, og derfor observerer voksne mennesker det mye sjeldnere.

Faktum er at urinrøret er koblingselementet mellom øvre del av blæren og navlen.

Noen ganger skjer det at lukkingen av denne røret ved urinrøret etter fødselen ikke forekommer, og fra vedlegget av navlestrømfluidet begynner å ose med dannelsen av en ubehagelig lukt. Denne prosessen følger ofte med urininkontinens. I dette tilfellet er kirurgisk inngrep angitt.

Uansett årsaken til luktens utseende fra navlen, må du ikke selvmedisinere – gå til en spesialist. Tross alt er dette stedet i farlig nærhet til indre organer, og noen betennelser her kan føre til uforutsigbare konsekvenser.

Vær sunn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

92 − = 85