Lukten av ammoniakk i nesen: De vanligste årsakene til utseendet | pangudownloads.com
Kvinners helse

Lukten av ammoniakk i nesen: De vanligste årsakene til utseendet

Utseendet til en merkelig lukt i nesen kan være et symptom på ulike sykdommer. Denne tilstanden forekommer sjelden, men gir ubehagelige følelser både til omgivelsene og til pasienten selv. Nesten i alle tilfeller av forekomsten er det nødvendig å konsultere en lege og utføre diagnostikk.

Lukt av ammoniakk: Mekanismen for forekomst i nesen

Lukten av ammoniakk i nesen: De vanligste årsakene til utseendet

Når immunsystemet er i stand til å takle virkningen av sykdomsfremkallende organismer, begynner de å aktivt å spre seg, forårsaker puss. Resultatet er en ubehagelig lukt.

Dårlig lukt er ikke bare purulent utslipp, men også tørre skorper, som dekker neses slimhinne i visse sykdommer. Når dette fenomenet kun legges merke til av pasienten selv, og andre - nei, kan det være et brudd på luktesansen.

Årsaker til ammoniakklukt i nesen kan gjemme seg i et antall patologier som konvensjonelt delt inn i 3 grupper:

  • For hvem en ubehagelig følelse er det viktigste symptomet;
  • Sykdommer i nasopharynx, ledsaget av dette fenomenet bare i flere tilfeller;
  • Patologi av andre organer og systemer.

Dette tegnet kan indikere et fall i nesepassasjen til et fremmedlegeme. Men det er verdt å merke seg at dette fenomenet ikke alltid indikerer en patologi i luftveiene. Ofte oppstår lukten av ammoniakk i de inflammatoriske prosessene i andre systemer.

Hva er et ost?

Lukten av ammoniakk i nesen: De vanligste årsakene til utseendet

Denne patologien påvirker slimhinnen i nesen, og med progresjon - brusk og bein. Medisin kan ikke nevne de nøyaktige årsakene til utviklingen av denne sykdommen, men det er predisponerte personer med underutvikling av de fremre bihulene, overfor store vinger i nesen og en forstørret ansiktsdel av skallen.

Risikoen øker med underernæring, som lever i usanitære forhold, degenerasjonen av neseslimhinnen, som oppløses som et resultat av en slik prosess.

Ozena elimineres med konservative metoder, for eksempel utnevne stearinlys og tamponger, skyll. Ofte trenger pasienter en operasjon for å korrigere nesens form. Dermed blir respiratoriske funksjoner helt frelst, men det er konstant tørrhet. Som et resultat er det skorper som provoserer en ubehagelig lukt. Når sykdommen sprer seg, blir strupehodet og mellomøret påvirket.

Lukten av ammoniakk vises i nesen og med slike sykdommer som parosmi, allergi, bihulebetennelse, rhinitt. Parosmi er en tilstand preget av et brudd på luktesansen på grunn av ulike patologier i luftveiene. I dette tilfellet lukter en person ammoniakk, eller en annen skarp, men de som er rundt ham, føler det ikke.

Årsaker som ikke er relatert til luftveiene

Dette symptomet er preget av forstyrrelser i det endokrine og fordøyelsessystemet. Diabetes mellitus i alvorlig form, fører nyresykdom til endringer i metabolisme, noe som i sin tur fører til ubehagelige lukt.

Lukten av ammoniakk i nesen: De vanligste årsakene til utseendet

Fortsetter lukten av ammoniakk (observert i nesen med en viss periodicitet) og de som har sterk fysisk aktivitet. Spesielt ofte forekommer det hos dem som driver sport, men samtidig er de underernærte eller følger en streng diett. Denne tilstanden skyldes frigjøring av ammoniakk i spalting av fettvev.

Uvanlige følelser kan følge med dem som lever i ugunstige forhold (ave mold i leiligheten), ofte lider av allergier, har medfødte eller oppnådde abnormiteter i nesehulen.

Kronisk nyresvikt (CRF) og ammoniakk lukt

Årsakene til dette fenomenet er ofte skjult i utviklingen av en så alvorlig patologi. CRF er preget av død av nyrevevet. Slike patologiske forandringer fører til at arbeidet i hele organismen forstyrres.

For CRF resulterer i urolithiasis, urinveiene svulst, pyelonefritt, metabolske sykdommer (diabetes, amyloidose, gout), vaskulære sykdommer (arteriosklerose, hypertensjon), og arvelige sykdommer.

Med påvirkning av negative faktorer, reduseres antall fungerende nyrevev. Som et resultat øker nivået av urea og kreatinin - nitrogenholdige produkter av proteinbrudd - øker. Siden nyrene ikke klarer å fjerne disse, elimineres de på annen måte. I det overveldende flertallet av dette påvirker lungene og slimhinnen, ikke beregnet for slike belastninger.

Lukten av ammoniakk i nesen: De vanligste årsakene til utseendet

I fremtiden utvikler uremi - selvforgiftning av kroppen. En person begynner å føle avsky for kjøtt, lider av kvalme, noe som kan føre til oppkast, stadig tørst, det er muskel- og leddsmerter, kramper.

Et klart tegn på sykdommen er den isteriske hudtonen og lukten av ammoniakk når du puster. I dette tilfellet blir mengden urin som frigjøres betydelig redusert. Selv ved bruk av diuretika, utvikler ødem, oppstår en ubalanse av elektrolytter, og trykket øker. Nyresvikt fører til utvikling av anemi og gikt, øker konsentrasjonen av lipider i blodet.

Også forstyrrelsen av fosfor, kalsium og glukose, funksjonene til gonadene, forstyrres. Som et resultat er nyretransplantasjon eller vanlig hemodialyse nødvendig.

Hvis det var en ubehagelig følelse forbundet med en uvanlig lukt, og det er forstyrrelser i urinsystemet, er det nødvendig å sende en biokjemisk analyse av blod og uriner. Urografi og ultralyd brukes.

Ammoniakk luktbehandling

Når en diagnose av kronisk nyresvikt er nødvendig, en diett som innebærer å begrense salt og protein. Ekskluder bruk av narkotika som er giftige for nyrene. Det er en terapi for å eliminere metabolske sykdommer, sykdommer som forverrer kronisk nyresvikt. I alvorlige tilfeller utføres transplantasjon eller hemodialyse.

Først av alt anbefales det å konsultere en terapeut. Han vil på grunnlag av mottatt anamnese og resultater av undersøkelser gi en retning til smale eksperter. For å identifisere årsaken til en ubehagelig lukt, må du kanskje gjennomføre flere typer undersøkelser.

Lukten av ammoniakk i nesen: De vanligste årsakene til utseendet

For eksempel kan datatomografi av nasale bihuler eller endoskopisk undersøkelse foreskrives. Også en såing fra nesen er tatt for å avgjøre om noen infeksjon er årsaken til dette fenomenet.

Behandlingen kan være konservativ og kirurgisk. Den første innebærer å ta visse medisiner, formuleringer for å vaske nesehulen og innånding. Også, narkotika brukes til å eliminere årsaken til lukten.

Noen sykdommer, så vel som deres komplikasjoner, kan kreve kirurgisk behandling. Nesten alltid er operasjonen foreskrevet i krumningen i septumet, da nøyaktig denne forstyrrelsen ble årsaken til den inflammatoriske prosessen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 − 29 =