Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?

Hoste hos mennesker er en beskyttende reaksjon i kroppen. Det gjør at bronsene kan rengjøres, derfor er det av stor betydning. Den er delt inn i flere typer. Dette fenomenet er provosert av to hovedårsaker - sykdommer og fremmedlegemer. For eksempel viser et plutselig utseende at en fremmedlegeme har kommet inn i luftveiene.

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?

Fortsatt i mer enn 2 uker indikerer infeksjon, og om mer enn 2 måneder - om kronisk form.

Hos barn er årsaken til anfall oftest infeksjon.

Den kroniske formen er karakteristisk for bronkial astma, de er spesielt plagsomme om natten og etter fysisk anstrengelse, og oppstår også på grunn av virkningen av irriterende stoffer (kjemikalier, tobakkrøyk).

Som ledet av symptomene, finn ut hva som forårsaker natthud hos voksne?

Årsaken til den lange nattlige hoste voksen kan være astma, faryngitt, SARS, allergi, pleuritt, hjertesvikt, lungebetennelse, kikhoste eller laryngitt. Angrep kan bli fremkalt ved inflammasjons areolas / luftveier, kjemisk, mekanisk og termisk stimulering.

Det er også et symptom på sykdommer som kronisk bronkitt, emfysem, hevelse eller lungekreft.

Av naturen til dette fenomenet og de medfølgende tegnene er det mulig å etablere grunnårsaken:

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?
 • Bjeffer er ofte ledsaget av en hes stemme;
 • Stille - med lammelse eller ødeleggelse av vokalledninger;
 • Døvobstruktiv bronkitt, emfysem;
 • Tørr, blærende - svulster i luftrøret, bronkiene eller strupehode;
 • Tørr, smertefull - beslag pleura;
 • Med sputum - suppuration i lungene. Hvis slim er viskøs, lite - tracheitt, bronkitt, astma. Muco-purulent - akutt fokal lungebetennelse. "rusten"Farger - pleuropneumonia;
 • Rikelig sputum med fetid lukt - gjennombrudd av lungeabsess;
 • Sputum, frysninger, feber, svette, forverring av tilstanden kan indikere tuberkulose, onkologisk patologi, spesielt i tilfelle av urenheter av blod i mucus;
 • Sputum, som en manga - et gjennombrudd av leveren abscess;
 • Ledsaget av feber, svimmelhet, oppkast, svakhet - virusinfeksjoner;
 • Det eneste symptomet. I dette tilfellet kan tuberkulose, betennelse eller lungekreft forekomme;
 • Langvarig, tørr kikhoste;
 • Skarp, varig i flere uker. Det kan oppstå på grunn av akutte luftveisinfeksjoner eller når en fremmedlegeme kommer inn i luftveiene dypt;
 • Akutt tørr, erstattet av våt og passerer - smittsomme sykdommer;
 • Langvarig - ofte et symptom på rhinitt, bihulebetennelse, adenoiditt. Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?Ledsaget av nesestop, vanskeligheter med å puste gjennom nesen, irriterer sterkt på natten.

Natthoste, som varer i lengre tid hos en voksen, krever obligatorisk diagnose og behandling, slik at det kan føre til komplikasjoner.

Varig mer enn en måned kan det indikere en svulst i luftrøret eller hjertet, være en konsekvens av dårlig herdet bronkitt, etc.

Med sputumutladning og uten slikt

Den første, som regel, er et symptom på forkjølelse. Det er en akutt inflammatorisk prosess i halsen, det er et overskudd av mucus, en person vil rydde luftveiene. For å behandle denne patologien, bruk forskjellige antitussive stoffer. Noen av dem myker slimhinnen, lindrer krampen i bronkiene.

Våt oppstår fra akkumulering av slim i luftrøret, lungene, oppstår ofte etter tørrhet. Lungene er renset fra sputum, som er et egnet avlsmiljø for bakterier. Hvis det fortsetter i lang tid, kan det skaffe seg en kronisk form.

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?

For bedre separasjon av slim brukte mukolytiske legemidler. De fortynner sputum. Også pasienten er vist en rikelig drink (ferskpresset juice, te, kompott, vann).

Tørr behandles med midler som kan roe hoste og våt med bruk av rusmidler som forbedrer slimutslipp. Det er også verdt å merke seg at tørr kan gå til våt når en person ignorerer sykdommen, men våt blir aldri tørr.

Uten feber og forkjølelse

For de fleste ARI er preget av bare et slikt klinisk bilde. I dette tilfellet kan både en ubetydelig infeksjon og alvorlig patologi være tilstede i kroppen. Derfor er det nødvendig å konsultere en lege, kvalitetsdiagnostikk.

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?

Det kan oppstå på grunn av inngrep av støv, infeksjon, allergener i luftveiene. Med hjelpen blir kroppen fjernet av forskjellige sekreter - slim, sputum, pus, blod, fremmedlegemer (støv, matpartikler, pollen).

Bare tilstedeværelsen av denne symptomet kan indikere SARS, allergier, stress, kroniske sykdommer i øvre luftveier, hjertesvikt, thyroid sykdom, en rekke av gastrointestinale sykdommer, tuberkulose, kreft i luftveiene sykdommer.

Natt hoste ledsaget av smerte

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?
 • I rygg og bryst - En betent membran som ligger i brysthulen og påvirker lungene. Oftest forekommer mot bakgrunnen av lungebetennelse. I behandlingen brukes smertestillende midler antibiotika, festing av torso med bandasjer;
 • I siden av thoracic regionen - patologi i ribber, thoracic region, pleural svulst, perikarditt;
 • I ribbenene kan skytesmerter indikere betennelse i nerveender i intercostalområdet;
 • Bryst og rygg - osteokondrose, tracheitt;
 • Sying eller skarp smerte med aktiv pust og hoste - lungekreft;
 • Rygg eller bryst - pneumothorax - en opphopning av luft i pleuraen;
 • Bryst - lungebetennelse, akutt bronkitt, astma.

Diagnose av en natt hoste hos en voksen

Det er verdt å merke seg at dette fenomenet leger vurderer et vanlig symptom på sykdommer i indre organer. Nattangrep utfordrer for eksempel ikke bare pulmonologiske patologier, men også sykdommer i mage-tarmkanalen, kardiovaskulærsystemet.

I tillegg er lungene inaktive i søvn, siden personen er i horisontal stilling.

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?

Som et resultat, slim i nesopharynx kommer ikke ut, blir luftveiene vanligvis ikke rengjort, så hoste oppstår ofte ofte om natten.

Det bør også tas hensyn til at kulde og tørr luft irriterer slimhinnen irriterende, noe som provoserer et angrep. Men likevel viser dette tegnet, som vises i mørket, i de fleste tilfeller pertussis og bronkial astma.

Hva å gjøre for å eliminere hoste hos voksne

Et kontinuerlig angrep, en svelging i halsen, et fravær eller et minimum av sputum er symptomer på tørr hoste. Det stoppes av en rekke stoffer som påvirker et visst hjerte sentrum. Derfor kan du bare ta det som foreskrevet av legen.

Du kan gjøre behandlingsprosessen mer effektiv ved å supplere hovedterapien med hjemmemedisiner:

Natt hoste hos en voksen: Hvordan finne ut hvorfor?
 • Nattangrep er gode for å eliminere naturlig honning. Du kan drikke melk med det, eller du kan oppløse det som mynte-pastiller. Den har en beroligende og oppvarmende effekt;
 • Reddik. Saften av denne roten har lenge vært brukt til å behandle både voksne og barn. Den kan blandes med honning;
 • Sitronsaft + honning + glyserin. Den resulterende sirupen er tatt på en teskje opptil 6 ganger om dagen.

I tillegg til eksplosjonsmidler med våt hoste, kan du bruke en rekke urteinfusjonsdekk. For eksempel er et velkjent middel en avkok for å samle kamille og coltsfoot. Det fjerner slim, fjerner hevelse fra lungene. Ikke mindre effektivt resultat fra mottak av avkok av den vilde rosmarin.

Med en veldig sterk angrep i en kald, med en tørr hoste, tungpustethet spedbarn bruke infusjon av inflorescences hyllebær: et par spiseskjeer av planter helle en liter kokt vann, som te og drikker tre ganger om dagen for 50 ml, legge honning etter smak.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

57 − 52 =