Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling | pangudownloads.com
Kvinners helse

Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling

Beregner i nyrene, eller nefrokalsinose - er avsetning av kalsiumsalter i parankymen til det parrede organet. Denne patologien er diffus (utbredt), ledsaget av inflammatoriske og sklerotiske prosesser, som i fravær av behandling fører til kronisk nyresvikt.

Hva å gjøre hvis nyrekalsifisering er funnet

Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling

Først av alt er det nødvendig å identifisere og eliminere årsaken som førte til en slik patologisk tilstand.

Avhengig av dette er kalsifisering klassifisert som primær, som utvikler seg i sunt vev og sekundært, dannet i det berørte og patologisk endrede organ.

Primær nekrokalsinose

Denne patologien er ikke en uavhengig sykdom. Det meste av det er mulig å tale, som et symptom på sykdommen, som er ledsaget av et brudd på kalsium-fosfor metabolisme med utviklingen av hyperkalsemi (for høye nivåer av kalsium i blodet) og hypercalciuria (aktiv utskillelse av kalsium med urin).

Ofte er årsakene til primærformen skjult i følgende patologier:

Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling
 • For mye stoffinntak i kroppen, for eksempel med en diett beriket med dette elementet, ta slike stoffer;
 • Nedfallet av beinvev med frigjøring av kalsiumsalter fra blod i blodet (etiologi, beintumorer, metastaser i beinene);
 • Maligne neoplasmer som er i stand til å produsere parahormon;
 • Forstyrrelser av utskillelse av dette elementet fra kroppen (patologi av nyrer, hormonelle sykdommer);
 • Sykdommer i det parrede organet, ledsaget av et brudd på nyrene, som er ansvarlig for frigjøring av kalsiumioner i urinen (en medfødt eller oppkjøpt tubulopatier);
 • Overskudd av vitamin D, som fører til hyperkalsemi
 • sarkoidose;
 • Hyperparathyroidism - overdreven aktiv produksjon av parathyroidhormon av parathyroidkjertler. Generelt utvikler denne patologen på grunn av svulsten i kjertelen.

Sekundær form av nekrose oppstår når nyrevevet, dårlig sirkulasjon (ave. Trombose, arteriosklerose, emboli i nyrearteriene), stråleskade, toksisitet kvikksølvforbindelser, mottak fenacetin, amfotericin B, sulfonamider, tiazid, ethacrynic og antranilsyre preparater.

Hvordan er avsetningen av kalsiumsalter

For stoffskiftet er det 3 stoffer: vitamin D, parathyroidhormon, calcitonin. Den er lagret i beinene, og om nødvendig kommer inn i blodet.

Vitamin D kommer inn i kroppen med mat, og danner også i lagene av huden under påvirkning av ultrafiolett. Det øker konsentrasjonen av kalsium i blodet på flere måter: aktiverer aktiviteten av sin absorpsjon gjennom tarmen, øker reabsorpsjonen av ioner i nyrene, øker resorpsjonen fra beinene. Hvis det er for mye, så er det kalsifisering.

Parathyroid hormon produserer parathyroid kjertler. Produksjonen er regulert av kalsium - ved et høyt innhold av sistnevnte reduseres syntese av hormonet og omvendt, omvendt.

Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling

Parathyroidhormon fører til forkalkning på følgende måter: eluering av elementet fra beinene; økt reabsorpsjon i nyrene; aktivering av vitamin D syntese; økt absorpsjon i tarmen. Det er, ettersom konsentrasjonen av parathyroidhormon øker, utvikles hyperkalcemi og nekrokalsinose. Calcitonin er et hormon av skjoldbruskkjertelen. Det reduserer konsentrasjonen av elementet, undertrykker prosessen med resorpsjon i beinvev; hemmer reversering av ioner, noe som fører til utskillelse i urinen.

Nyrenivå, dannet med kalsinater

På grunn av effekten av en av de ovennevnte årsaker, er tilstrømningen av kalsium til nyrene aktivert. Det parrede organet kan ikke konstant bære en slik høy belastning, noe som til slutt fører til akkumulering av sistnevnte i renal parenchyma. Når det er for mye av det inne i epitelceller som strekker seg til nyrene, utvikler dystrofiske prosesser, dør celler ut, forekommer de allerede innenfor rørene selv.

Slike patologiske prosesser fører til dannelse av spesielle sylindere, som helt tetter tubulene, i forbindelse med hvilke sistnevnte slutter å fungere. Innskuddene fremkaller veksten av bindevev, som erstatter organets fungerende parenkyma.

Som et resultat fører cysten til rynke av banen, deres mangel, nefrosclerose. Og på bakgrunn av disse patologiene utvikle inflammatoriske og infeksiøse sykdommer (f.eks. Pyelonefritt, urolithiasis), noe som ytterligere forverrer helsetilstand og fører til progresjon av sykdommen.

Symptomer på forekomsten av patologi

Det kliniske bildet av denne tilstanden er kombinert med tegn på den underliggende sykdommen og inkluderer slike manifestasjoner:

Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling
 • Generell svakhet, døsighet, tretthet, dårlig oppmerksomhetskonsentrasjon, depressive tilstander;
 • Muskel svakhet, ledd, bein og muskel smerte;
 • Mangel på appetitt, kvalme, oppkast, forstoppelse, pankreatitt, magekramper;
 • Tørst og konstant tørrhet i munnen;
 • Arytmi, hjertesmerter, hypertensjon;
 • Manifestasjoner av urolithiasis, pyelonephritis, ryggsmerter, tegn på insuffisiens og andre nyresykdommer;
 • Med irreversibel patologisk prosess - ødem, høyt blodtrykk, proteinuri.

Erklæring om diagnose

Jo tidligere patologien blir avslørt, desto større er sjansene for å opprettholde organets funksjon. I de tidlige stadiene er den mest effektive diagnostiske metoden en punkteringsbiopsi, fordi patologiske endringer ennå ikke er synlige på ultralyd og røntgenstråler.

Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling

Radiografi kan bare vise en forsømt sykdom, når parenchymen allerede har lidd nok. Noen ganger er det mulig å mistenke en sykdom ved hjelp av ultralyd, men i dette tilfellet er det nødvendig å skille diagnosen fra en svampet nyre.

I tillegg er det obligatorisk å gjøre en blodprøve for kalsiumkonsentrasjon, samt en lignende urintest. Det vil også kreve forskning i nivået av parathyroidhormon, vitamin D.


Selvfølgelig er en generell / biokjemisk analyse av blod og uriner inkludert i det diagnostiske komplekset. Legen kan foreskrive flere studier hvis årsaken til patologien ikke kan etableres ved hjelp av metodene som er oppført.

Behandling av forkalkninger funnet i nyrene

Terapi er primært rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen.

For å normalisere nivået av kalsium, ta til følgende tiltak:

 • Påføring av en løsning av natriumhydrogenkarbonat og citrat;
 • Med acidose, administrasjon av citrat / aspartat av kalium (skift av balanse til syre side) eller ammonium / natriumklorid i alkalose (ved skifting til alkalisk side);
 • Inntak av B-vitaminer;
 • En diett som innebærer å begrense inntaket av ioner i kroppen;
 • Hemodialyse med utbruddet av en krise og utseendet av en trussel om hjertestans;
 • Behandling av samtidig patologier (pyelonephritis, urolithiasis, insufficiency, arterial pressure);
 • Når prosessen er startet, er det nødvendig med hemodialyse eller organtransplantasjon.

Kosthold, som foreskrives med forkalkninger i nyrene

Nyrekalsifisering: årsaker, symptomer, behandling

For å redusere inntaket av stoffet i kroppen, må du begrense i kostholdet følgende produkter: valmuefrø, sesamfrø, solsikkefrø, ost, hvetekli, lime, kremost, ost, te, gjær, kondensert melk, mandler, sennep frø, hvete gryn, sago, muskat og valnøtter, pistasjenøtter, persille, fennikel, kikerter, hvitløk, melk, bønner, ost, rømme, havremel, erter, fløte, havregryn, kål, svart brød. Utvinning avhenger av scenen av patologi og metoder for terapi.


Som regel, i begynnelsen av utviklingen, gir behandling veldig effektivt deg til å takle sykdommen.

Men med utviklingen, utviklingen av insuffisiens, er det stor sannsynlighet for å utvikle alvorlige komplikasjoner som fører til død uten hemodialyse og transplantasjon.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + = 13