Overfølsomhet i brystvorten: må jeg kjempe mot det | pangudownloads.com
Kvinners helse

Overfølsomhet i brystvorten: må jeg kjempe mot det

Området i brystkjertlene er en av de mest sensitive på den kvinnelige kroppen på grunn av akkumulering av et stort antall nerveender. Følsomhet for ytre stimuli i dette området regnes som normen og det er svært få mennesker opptatt av det, fordi brystet er den viktigste erogene sone. En overdreven økning i følsomheten til brystvorten kan imidlertid indikere patologier i kvinnekroppen.

Klinisk bilde

Den økte følsomheten til brystvorten, som regel, er ledsaget av en rekke andre symptomer:

Overfølsomhet i brystvorten: må jeg kjempe mot det
 • følelse av kløe og brenning;
 • rødhet;
 • smerte i brystkirtlenes område
 • økning i størrelse.

Disse tegnene er ikke alltid forbundet med brystsykdommer, de forklares ofte av naturlige årsaker. Det er imidlertid viktig å forstå hvorfor følsomheten til brystvorten avhenger, for ikke å gå glipp av symptomene på alvorlige patologier.

Årsaker til økt følsomhet i brystvorten

Fenomenet kan forklares av årsakene til to typer: naturlig, det vil si de som ikke signaliserer utviklingen av sykdommen, og patologisk - knyttet til tilstedeværelsen av avvik.

Den naturlige økningen i følsomhet oppstår i følgende tilfeller:

 1. Endringer i hormonell bakgrunn under menstruasjon: i den andre fasen av syklusen, endres nivået av progesteron, hormonet som produseres i eggstokkene og binyrene. På grunn av dette øker følsomheten til brystvorten i midten av syklusen, men etter menstruasjon forsvinner ubehaget.
 2. Graviditet i de tidlige stadier. Dette skyldes økningen i innholdet i mange hormoner, noe som resulterer i selve brystet, er det viktige forandringer, og forbereder det på muligheten for å mate barnet.
 3. Amningstid, siden amming er ledsaget av regelmessig mekanisk tiltak. Ofte i brystvorten, oppstår sprekker og betennelser.
 4. Feil utvalgte prevensjonsmidler forårsaker smerte i brystet. Hvis en slik reaksjon på tablettene vises, bør du kontakte en gynekolog for å endre prevensjonsmiddelet.

Hvis, i tillegg til de ovennevnte symptomene, det er flere endringer i brystvorten - det kan snakke om patologi.

Det er nødvendig å øyeblikkelig søke lege fra en lege hvis:

 • alvorlig smerte i hele brystet, som strekker seg til armhulene
 • blodig eller purulent utladning fra brystvorten
 • endring i brystvortenes farge eller form (unntatt graviditet og amming);
 • erosjon og sår på brystkjertlene.

Slike symptomer er knyttet til flere sykdommer:

Overfølsomhet i brystvorten: må jeg kjempe mot det
 1. En type brystkreft er Pagets sykdom. Oftere påvirker kvinner etter femti år. De første tegnene ligner de som lett forklares av hormonelle svikt, men over tid er pasientens tilstand forverret, blødningsnippler begynner, akutt smerte.
 2. Mastitt er betennelse i brystkjertlene på grunn av infeksjon, nedsatt immunitet eller brystsår. I denne sykdommen er det sterk hevelse og deformitet.
 3. Fibro-cystisk sykdom (mastopati) er en patologi av brystet som er godartet, forårsaket av hormonell ubalanse. Når mastopati, rødhet, bryst tetthet, og tilstedeværelsen av sekresjoner av forskjellige farger, unntatt blodig, er notert.

Behandling av listede sykdommer kan kun forskrives av en lege etter en grundig diagnose. I tilfeller der følsomheten til brystvorten har økt på grunn av naturlige forhold, er det en rekke anbefalinger for å lindre de observerte symptomene.

Hva å gjøre hvis følsomheten øker

Premenstruelt syndrom, karakterisert ved en endring i nivået av hormoner som er viktig for den kvinnelige kroppen - progesteron og østrogen - ledsages av et kompleks av fysiologiske og psykiske lidelser. En av dem er økt følsomhet i brystvorten før den månedlige (to til tre dager), og også i midten av syklusen. Kjertlene i denne perioden er merkbart forstørret, rundt dem er det kondens, følt av palpasjon. I tillegg klager jentene ofte på smerte og kløe i dette området.

Hvis disse symptomene passerer med menstruasjon, er det ingenting å bekymre seg for. Gynekologer anbefaler å gjennomføre et komplisert tiltak for å takle ubehag:

Overfølsomhet i brystvorten: må jeg kjempe mot det
 1. Fra rusmidler må du ta smertestillende midler, ikke-steroide hormoner, samt vitaminkomplekser. I midten av syklusen er det spesielt viktig å bruke tilsetningsstoffer som inneholder magnesium.
 2. Det er bedre å holde på en diett, ikke bare i måneden, men også i hele syklusen: å ekskludere søtsaker, kaffe, alkohol. Hvis brystkjertlene er svært ømme, må du øke mengden væske som er full i dag, erstatt all skadelig eller tung mat med frisk frukt og grønnsaker.
 3. Unngå stressende situasjoner, du kan ta beroligende midler i begynnelsen av syklusen.

Ved graviditet er ingen spesiell behandling av brystsensitivitet overfor ytre stimuli ikke foreskrevet, siden den er en integrert del av kroppens forberedelse til fødsel.

Med spesiell forsiktighet bør du behandle medisiner du tar: de kan bare brukes med tillatelse fra en lege som ser på en graviditet. Mange tror at luftbad bidrar til å lindre smerten. Dette er slik, men det er viktig å sikre at du ikke overkoker og ikke overoppheter brystkjertlene.

Når du ammer, er hovedårsakene til økt følsomhet av brystvorter forbundet med mekanisk skade på overflaten, forekomsten av sprekker.

Det er mange metoder for å bekjempe dette problemet:

Overfølsomhet i brystvorten: må jeg kjempe mot det
 1. Narkotikabehandling med spesielle salver eller kremer fra sprekker. Godt bevist er produktene basert på lanolin - animalsk fett, som har fuktighetsgivende egenskaper: PureLan, Nipple Cream. Du kan også bruke salver med retinol. Takket være innholdet i vitamin A, gjenoppretter de huden godt, helbrede sår: Videastim, Retinoic salve.
 2. Folkemetoder er også effektive for å bekjempe sprekker i brystet. Det anbefales ofte å søke om natten et friskt kålblad - dette vil lindre smerten (inkludert under graviditet). Aloe vera har helbredende egenskaper: det må dryppes direkte inn i såret. Hvis mulig, kan du klargjøre en gjenopprettings komprimering. Apple tinder på riven, snu den til puré, blandes likt med smør. Legg gulrotjuice slik at sammensetningen ikke er for væsken. Blandingen påføres på sprekker på brystet i to til tre timer. Prosedyren utføres daglig.

forebygging

Det er viktig å regelmessig ta forebyggende tiltak for å forhindre ubehag i brystområdet:

Overfølsomhet i brystvorten: må jeg kjempe mot det
 1. Endre matssystemet: mindre søtsaker, salt, krydret. Det er bedre å gi preferanse til produkter med høyt fiberinnhold.
 2. Riktig utvalg av vaskeri. Den skal syes av naturlige materialer uten dekorative elementer som knuser eller gni brystet. Når graviditet skal velges så enkelt som mulig med en myk kopp.
 3. Midler til kroppen, gnidd inn i brystet, bør bestå av naturlige komponenter.
 4. Spesiell oppmerksomhet bør tas på hygiene i brystvorten: Ta en dusj hver dag to ganger om dagen. Såpe er best å ikke bruke, fordi det overdriver huden. Det er viktig å bruke fuktighetsgivende kremer. Når graviditet anbefales å smøre brystkjertlene utskilt fra dem colostrum.

Følsomhet av brystvorter - en naturlig egenskap av den kvinnelige kroppen. Økningen kan skyldes ulike forhold, ikke alle som har en patologisk opprinnelse. Men man bør aldri glemme at regelmessige brystundersøkelser er en viktig betingelse for helsen til enhver kvinne.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

72 − = 62