Slik fjerner du sand i galleblæren: medisinske og ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder | pangudownloads.com
Kvinners helse

Slik fjerner du sand i galleblæren: medisinske og ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder

Sand og steiner i galleblæren er en ganske farlig patologi som ikke kan manifestere seg i lang tid. Gallesteinsykdom kalles kolelithiasis. Når forverret, forårsaker det alvorlig ubehag og krever behandling.

Årsaker til sanddannelse i galleblæren

Galle består av kolesterol, gallsyrer, oppløselige kalsiumsalter og bilirubin. Brudd på det normale forholdet mellom disse elementene er årsaken til sanddannelse. Utseendet av sand oppstår når pH i gallen blir forandret til den sure siden. Sistnevnte skjer i strid med utstrømning og stagnasjon.

Å provosere patologiske endringer kan:

  • ubalansert ernæring;
  • usunn og stillesittende livsstil;
  • mangel på vitaminer, etc.
Slik fjerner du sand i galleblæren: medisinske og ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder

Gjennom animalsk fett og stekt mat, mottar kroppen kolesterol, men det overskytende fører til utseendet av sand, hvorfra ytterligere kolesterolbetong blir dannet.

Årsaker til sand kan gjemme seg i leverinflammasjon (ave. Cirrhose), noe som fører til en økning i konsentrasjonen av ukonjugert bilirubin, overskudd av noe som fører til dannelsen av sand og steiner pigment.

Forandring i gallefrekvensen oppstår når den stagnerer.

Sistnevnte provoserer: inflammatoriske sykdommer i blæren, vedheft, overlapping av gallekanalene, etc. Stagnerende fenomener observeres hos lavaktive og overvektige personer.

Den fysiologiske sammensetningen av galle kan forandres under påvirkning av kvinnelige kjønnshormoner, nemlig - østrogener, siden de hemmer syntesen av gallsyrer. Derfor kan årsakene gjemme seg ved å ta orale prevensiver.

Symptomer og deres behandling i nærvær av sand i galleblæren

Som regel får patologi seg selv når det er store bevegelige steiner. Deres forhånd provoserer den sterkeste smertesyndrom - leverkolikk, som er en skarp, akutt, gir til en skulderblad, skulder, øvre høyre kvadrant.

På bakgrunn av hepatisk kolikk øker pulsfrekvensen, blodtrykksfall og bevissthetstap kan oppstå. Angrepet krever innføring av antispasmodika og smertestillende midler.

Vanligvis er smertesyndromet så dramatisk som det ser ut til. Varigheten av angrepet overstiger ikke en halv time, så fortsetter moderat smerte eller lite ubehag. Hvis smerten ikke passerer, fortsetter angrepet.

Symptomene på kolelithiasis inkluderer ikke-smittsom gulsot: skraverens skygge, huden endres, smaken av bitterhet i munnen vises. Svært ofte bidrar disse tegnene til å identifisere sykdommen i de tidlige stadier.

diagnostikk

Først av alt, når mistanke om sand er foreskrevet blodprøve, for å utelukke smittsomme prosesser i leveren. Tilstedeværelsen av sand / steiner er bekreftet ved hjelp av ultralyd. CT og MR kan også foreskrives. Behandlingen er valgt ut fra resultatene.

Slik forhindrer du steiner og fjerner sand i galleblæren

Når diagnosen er bekreftet, utføres terapien i henhold til standardordninger.

Slike formuleringer utgjør grunnlaget for gallesyrer og midler for å trekke sandevighets, antiinflammatoriske, og i leverkolikk - analgetika og spasmolytika.

Slik fjerner du sand i galleblæren: medisinske og ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder
  1. Utgangs sand hjelpestoffblandinger basert på gallesyrene - er først og fremst urso- og chenodeoksycholsyre (pr Henohol, Henosan, Henofalk, Ursofalk, Ursosan.). Disse balanserer forholdet med kolesterol. Vanligvis er de to syrer anvendes samtidig: det er raskere gjenoppretter normale fysiologiske sammensetning av galle, oppløse stenene direkte inn i blæren. Imidlertid er deres bruk forbudt i nærvær av steiner som er større enn 1? Cm, så vel som tap av blære tone. En direkte kontraindikasjon er tilstedeværelsen av en stein i organets hals;
  2. Behandling inkluderer stoffer som stimulerer produksjonen av gallsyrer av leverceller (hepatocytter), for eksempel Zyflan. Den inkluderer førnevnte sandstones immortelle. Denne planten inneholder et stort antall flavonoider, så det inkluderer terapi med folkemidlene. Immortelle har en hepatoprotektiv, antispasmodisk og koleretisk effekt. I tillegg bidrar narkotika basert på immortelle til behandling av kolesterol. På grunn av disse er galle flytende, sammensetningen er normalisert, små steiner blir ødelagt, deres eliminering oppstår;
  3. Cholagogue preparater er foreskrevet med ekstrem forsiktighet i nærvær av konkrementer. Dette skyldes det faktum at de kan provosere et skifte av sistnevnte og utseendet av hepatisk kolikk. Men i nærvær av sand blir de nødvendigvis utnevnt;
  4. Litolytiske medisiner kan ikke kombineres med orale prevensiver, inkludert østrogen. Påvirkningen av sistnevnte har allerede blitt diskutert ovenfor;
  5. Om nødvendig brukes symptomatiske midler. Disse inkluderer analgetika (Analgin, Baralgin) og antispasmodik (Spazgan, No-shpa). De kan injiseres intramuskulært for en tidlig utbrudd av effekten, dersom pasientens tilstand krever det.

Progresjon av kolelithiasis krever krossing av konkrementer ved støtbølge eller lasermetode. I alvorlige situasjoner utføres en reseksjon av galleblæren.

Kosthold i sanden og stein i galleblæren

Mangel på sunne vaner er en av de provokerende faktorene, så behandling av sand inkluderer alltid kostholdsterapi. Hovedprinsippet om ernæring er begrensningen av matvarer som er rike på kolesterol. Først av alt er fettstoffer av kjøtt og fisk (svin, lam og ørret, laks, henholdsvis), smør, stekt mat, ekskludert fra kostholdet.

Slik fjerner du sand i galleblæren: medisinske og ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder

Menyen skal være full av frukt, grønnsaker, grønnsaker. Prefekt er gitt til vegetabilsk fett, for eksempel solsikke og olivenolje. Noen ganger kan du lage retter fra magert kjøtt og magert fisk, men du kan ikke misbruke dem.

Kostholdet skal balanseres, inkludere nødvendige mikroelementer og vitaminer. For å forebygge kolelithiasis, er en viktig rolle gitt til retinol (vitamin A). Det er ansvarlig for normal funksjon av epitelet, inkludert laget i galleblæren. Bruken av mat som er rik på retinol, fremmer flytningen av galle.

I det kroniske løpet av sykdommen krever diett kosthold med magnesium. Det fjerner tonen i blærens glatte muskellag, kanalen, normaliserer motorens ferdigheter og forhindrer utseendet på spasmodiske smerter. Magnesium hjelper også å stoppe betennelse.

Forverring av sykdommen krever utnevnelse av behandlingsbord nummer 5 eller nummer 5a. Terapeutisk diett ekskluderer den akutte, fete, stekten, begrenser skadelige produkter - stimulerer dannelsen av konsentrasjoner og krymper organets vegger.

Behandling av sand i galleblæren med påviste folkemidlene

Resept for alternativ medisin kompletterer effektivt medisinsk terapi. Å plukke opp disse er kun i stand av den behandlende legen, fra en konkret situasjon.

Noen planter er i stand til å fortynne galle, har koleretisk og kolelittisk effekt, for eksempel mais stigmas. Men bruk disse bør være forsiktige, siden de i stein tilstedeværelse stimulerer deres fremgang.

Bredt med sykdommer i galleblæren brukes saften av svart radise. Den har en sterk koleretisk effekt, men den brukes kun med remisjon av patologi og i nærvær av små steiner.

Det er verdt å merke seg at alle frukter og planter av gul / oransje farge i noen grad har koleretisk effekt. Under en forverring av sykdommen eller i nærvær av konkrementer av stor størrelse, bør bruken av slike være begrenset. Samtidig kan slike produkter og urter effektivt påføres sand. For eksempel, bruk en avkok av gulrotfrø eller dens juice, fortynnet med vann.

Behandling kan utføres ved bruk av urte medisiner. Disse bør inkludere blomstene av skinnende og immortelle, hofter av villrose og jordbær.

Ekskresjon av sand og små steiner fra galleblæren med havre

Du kan rense orgelet hjemme ved hjelp av havre.

Slik fjerner du sand i galleblæren: medisinske og ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder

For å gjøre dette, bør ett glass frokostblanding skylles grundig og helles med 3 liter varmt kokt vann.

Deretter setter blandingen på en liten brann, kokes og holdes på ovnen i omtrent en halv time. Deretter fjernes sammensetningen fra brannen, blir avkjølt og deretter filtrert.

Drikke medisin er nødvendig i varm form. For en dag må du drikke opptil 1 ½ liter kjøttkraft. Det er verdt å merke seg at rengjøring på en slik måte kan ledsages av mild kvalme og prikker i riktig hypokondrium.

Jeg ønsker deg helse og velvære!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 3