Sykdommer av den mest forførende delen av ansiktet: "problem" lepper | pangudownloads.com
Kvinners helse

Sykdommer av den mest forførende delen av ansiktet: “problem” lepper

Den røde grensen til munnen og den indre slimhinnen varierer litt fra hverandre i struktur og følsomhet for irritasjoner. Er du kjent med manifestasjonen av å "svinge" leppene dine? Spesielt ofte er denne feilen manifestert i årets kalde perioder og epidemiologiske perioder.

Sykdommer av den mest forførende delen av ansiktet: "problem" lepper

Våre lepper kan knekke og blø av grunn av mangel på vitaminer, en fysiologisk faktor (kontakt med kald luft), samt inflammatoriske sykdommer som oppstår i kroppen.

Sykdommer i leppene - et ubehagelig fenomen, men heldigvis ikke dødelig. På det mest attraktive punktet i ansiktet kan du se interne kroniske sykdommer, virusinfeksjoner, allergiske reaksjoner.

Halits er inflammatoriske sykdommer i den ytre delen av munnen av godartet natur. I medisinsk praksis utmerker man sanne cheilitt og lignende kliniske manifestasjoner av andre relaterte patologier.

Klassifisering av sykdommer i terapeutisk praksis

Hva er leppens sykdommer?

Sanne cheilities:

 • kjertel;
 • eksfoliativ;
 • aktinisk;
 • vinkel;
 • Meteorologisk.

Falsk (symptomatisk) cheilitt:

 • allergisk;
 • atopisk;
 • Heilit på bakgrunn av hypovitaminose;
 • Hailitt kontakt allergisk;
 • Kronisk brudd på den røde grensen.

Glandular cheilitis

Denne sykdommen manifesteres oftest i modne menn over 40 år, men lesjoner kan også forekomme hos kvinner. Det er preget av betennelse i underliggende spyttkjertler, som er lokalisert i tykkelsen av slimhinnen.

I nesten alle tilfeller påvirker den inflammatoriske prosessen underkanten direkte (70% av alle tilfeller).

Det skjer primær og sekundær:

 • Primær. I dette tilfelle har den foreliggende patologi en genetisk begrunnelse, dvs. utvikler seg mot bakgrunn av mangler i spyttkjertelenes struktur. Det kan også bidra til sykdommer i munnen - gingivitt, periodontitt, tartar, karies, pulpitis;
 • Sekundær. Det utvikler seg mot bakgrunnen av allerede eksisterende sykdommer i slimete lepper - rød lupus, leukoplaki og andre. Denne patologiske prosessen medfører en jevn betennelse, en signifikant økning i størrelse, irritasjon av glandularapparatet. Slimete svulmer, det øker sekresjon, stagnerende purulente fenomen oppstår.

Denne typen cheilitis manifesterer sig i utseendet på små punkter på den røde grensen, hvorfra salivarysudud frigjøres (fenomenet heter "duggdråper"). På grunn av den konstante unaturlige fuktigheten i munnen og fordampning fra fuktighetsoverflaten, dannes på leppene omfattende sprekker som penetrerer patogene mikroorganismer.

Leppene er aktivt tørr, blir grove, de blir ofte uthulet. Hvis infeksjonen trer inn i de fortynnede spyttkanalene, oppstår en purulent prosess, som krones med en uttalt betennelse og en nesten utålelig sykelighet.

En slik sykdom behandles med antiinflammatoriske legemidler av lokal virkning (salver, kremer), men de må velges utelukkende av en hudlege.

Exfoliative cheilitis

Sykdommer av den mest forførende delen av ansiktet: "problem" lepper

En slik sykdom i leppene, som eksfolierende cheilitt, kan bli en konsekvens av overført stress eller indre sykdom.

Det skjer også mot bakgrunnen av hormonelle forandringer i kroppen, med en reduksjon i immunitet, ulike psykiske lidelser. Hennes feil er ofte en genetisk predisposisjon.

Eksfoliering - et konsept som innebærer skraping eller sliping, dvs. fjerning av topplag av hud:

 • Tørrform er preget av utseendet av "stabile" lysskorps, plassert på felgen, markert eksfoliering og hyperemi. Pasienten har en stabil vane med å slikke sin munn, hvorfra den kosmetiske feilen forverres enda mer;
 • Den eksudative formen varierer i alvorlig sårhet, leppene er hovne og hyperemiske. Det er intenst brennende, og i Klein-sone (mellom den røde grensen og slimhinnen) er det tette skorper av grågul nyanse, som lett fjernes.

Behandling av en slik leversykdom krever en integrert tilnærming, og terapi er nødvendig med valg av effektive beroligende legemidler til generell bruk. Det anbefales å smøre det berørte området med vanlige, likegyldige kremer og balsam, hvis handling er rettet mot generell styrking, utvinning og ernæring.

Atopisk cheilitt

Det skjer når du tar sterke stoffer og allergener - husholdningsstøv, dyrehår, mat, lokale medisiner. En slik sykdom i munn og lepper manifesterer seg i utseendet på dem med jevn peeling, tørrhet og sprekker.

Personen føler seg konstant stramhet i huden i det berørte området, alvorlig kløe, brennende. I terapi brukes antihistaminer og lokale næringsrike kremer.

Øksematisk cheilitt

Det ser ut som et resultat av irritasjoner av en neuro-allergisk natur. "Under angrep"Ikke bare leppene faller, men også de omkringliggende områdene. Føles konstant brennende og kløe, huden blir for tørr og fortynnet, sårdannet, kan ekssudat forekomme i åpningsporene. Under behandling er antihistaminer, desensibiliserende og beroligende stoffer foreskrevet.

Kronisk brudd

Kronisk leppebrudd - en lineær brudd på hudens integritet på felgen, rundt leppene og i hjørnene av munnen. Det skjer veldig ofte selv blant helt friske mennesker. Årsakene til utviklingen av denne patologien er hovedsakelig fysiologiske faktorer. For eksempel, hvis en person røyker mye, har en vane med å stadig bite og slikke munnen, er denne patologien nesten uunngåelig for ham.

Det er ofte sett i de som forsømmer skikkelig vare på denne delen av ansiktet - ikke ty til den vanlige mekaniske peeling (skrubber), ikke bruk fuktighetsgivende balsam i vind og iskaldt vær, med stabil mangel på vitaminer og næringsstoffer i kroppen.

Klagen for utseendet av sykdommen kan være deres spesielle struktur, stress, kroniske patologier i kroppen, traumer. Lips på samme tid er visuelt betent, hovent og rødt. De bløder kontinuerlig sprekker, på steder der smertefulle brune skorper dannes over tid.

Ved behandlingen brukes symptomatisk (lokal sårheling) og antiinflammatorisk medisin.

Fordis sykdom

Denne sykdommen manifesterer seg i utseendet på leppene (så vel som brystvorter og kjønnsorganer) av forstørrede talgkjertler, som ligner suppurative pimples. Disse pellets i medisinsk praksis kalles seborrheic cyster.

Fords sykdom er nesten aldri tydelig lokalisert, og manifesterer seg overalt. Til årsakene til denne patologien refererer leger til hyperplasien til talgkjertlene, så vel som den særegne beliggenheten og funksjonen.

Sykdommer av den mest forførende delen av ansiktet: "problem" lepper

Behandling av friske cyster med Fordias sykdom på leppene utføres ved hjelp av retinolholdige salver, den kroniske "akne"Er fjernet ved laser, kryoforstyring eller elektrokoagulasjon. Dessverre garanterer alle disse metodene ikke fullstendig kur, i tillegg er det observerte tilbakemeldinger i 80% av alle tilfeller.

Vanligvis blir kosmetisk defektbehandling redusert til bruk av permanent sminke (tatovering), fordi manifestasjonene bare forstyrrer pasienten med sin visuelle side.

Svarte lepper kan være et tegn på en mer alvorlig sykdom, for eksempel en preserverøs tilstand. Dette gjelder spesielt for de som har symptomatisk cheilitt og ikke anser det nødvendig å søke hjelp av en kvalifisert lege. I tillegg kan svarte lepper signalere alvorlige patologier av kardiovaskulærsystemet, spesielt hjertesykdom.

Hvis du har noen av symptomene nevnt ovenfor, anbefaler vi sterkt at du søker hjelp fra en spesialist. Ikke selvmedisinerer, og husk at det kan bli vanskelig for deg! Vær sunn og vakker uavhengig av omstendighetene.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =