Symptomer og behandling av ansiktsnervenesykdom | pangudownloads.com
Kvinners helse

Symptomer og behandling av ansiktsnervenesykdom

Nevrolitt (nevropati) i ansiktsnerven fører til parese eller lammelse av musklene. En provokerende faktor kan være betennelse, traumer, iskemi, organiske skader i sentralnervesystemet. De første symptomene på sykdommen er ømhet og begrensning av bevegelse.

Årsakene til nevitt i ansiktsnerven

Den kraftige svakheten i musklene er parese. I dette tilfellet kan en person ikke lukke øynene, det er problemer med å spise, snakke. Når musklene ikke fungerer i det hele tatt, snakker de om lammelse.

Primær sykdom blir ofte utløst av hypotermi eller en virusinfeksjon. Brutalt blodsirkulasjon i nerven, det er hevelse, som komprimerer nerven i kanalen til det tidsmessige beinet. Den anatomiske innsnevringen av denne kanalen blir en predisponerende faktor.

Årsakene til fremveksten av sekundær nevropati er mye større:

Symptomer og behandling av ansiktsnervenesykdom
 1. hevelse;
 2. Multiple sklerose;
 3. traumer;
 4. aneurisme;
 5. Jakts syndrom;
 6. Epidemiologisk parotitt;
 7. Akutt otitis media;
 8. Melkersson-Rosenthal syndrom.

Sjelden blir nevritt bilateralt eller tilbakevendende.

Symptomer og behandling av tegn på nevritt i ansiktsnerven

 1. Smerte bak ørene er det første tegn på en utviklingssykdom;
 2. Etter noen dager er det en viss begrensning for mobiliteten på den ene siden av ansiktet, hjørnet av munnen senkes, det ene øyet kan ikke skrues opp.
 3. Lachrymation eller omvendt, tørrhet. Under spising er det en stor fordel av tårer;
 4. Tørr munn eller kaster, smaksendringer;
 5. Asymmetrien øker. Ved alvorlig sykdom oppstår lammelse;
 6. Hyperakusi - vanlige lyder kan oppfattes som veldig høyt, irriterende;
 7. Hvis nevrolitten er forårsaket av en herpetic infeksjon, så er det i boblerne i området av auricle og auditory passage.
 8. Når årsakene er skjult i nevrolom, forverres hørselen;
 9. Ved otitis observeres lumbago i øret;
 10. Når kusma ha symptomer på denne sykdommen - feber, rus, hevelse spyttkjertler som ligger bak øret.

diagnostikk

Legen vurderer primært motoraktiviteten: Pasienten blir bedt om å utføre bevegelser av ansiktsmuskler.

Symptomer og behandling av ansiktsnervenesykdom

Clenching, smilende, plystre forårsaker vanskeligheter, du kan ikke rynke dine penner, rynke pannen din.

Det bør bemerkes at bevaring av motorisk aktivitet av musklene i pannen og på samme tid andre muskelparalyse indikerer en sykdom i hjernen substans på grunn av dårlig blodsirkulasjon.

Legen foreskriver elektromyografi for å bestemme alvorlighetsgraden av patologien og gjøre en prediksjon. Behøver også en MR for å utelukke hevelse, betennelse og hjerneslag.

Behandling av nevrolitt i ansiktsnerven på sykehuset og hjemme

Først av alt må du fjerne hevelse, noe som øker og kan føre til fullstendig nervedød. Til dette formål foreskrive medisiner. Som en nødsituasjon brukes kortikosteroider. Prednisolon og dexametason brukes ofte.

For å gjenopprette blodtilførselen og nerveforsyningen, brukes pentoksifyllin eller nikotinsyre. Ved alvorlig smerte foreskrives smertestillende midler. For å forbedre nervedannelse, brukes galantamin, proserin, neuromidin (fra 2 ukers terapi). For å gjenopprette funksjonen til nerven, er vitamin B6, B12, neurobion, neurorubin og milgam nødvendig.

For å forhindre muskelspasmer, foreskrive beroligende og anti-angst medisiner. Å redusere tørrheten i øyet hjelper en kunstig tåre som forhindrer skade på slimhinnen. Med traumatisk neuritt (ruptur), er kirurgisk inngrep nødvendig.

Med sekundær neuritt blir mye oppmerksomhet til behandling av den underliggende sykdommen, for eksempel infeksjon eller traumer. Hvis årsakene til sykdommen er skjult i virusene, er det nødvendig å ta antivirale legemidler (f.eks. Acyklovir, amixin).

Gymnastikk for nevitt i ansiktsnerven

Symptomer og behandling av ansiktsnervenesykdom

Terapeutisk fysisk trening er en viktig del av behandlingen. Komplekset av øvelser må utføres minst to ganger om dagen. Gymnastikk er ganske enkelt: løfte, skjære øyenbrynene; oppblåsning av kinnene; lukking, åpning av øyelokkene; folding av leppene med et rør og samtidig langsom utånding; tungen poking og rotasjonsbevegelser til dem; kjeve fremover og i retning av nederlag; uttalelsen av bokstavene: a, u, w, w, n, p, f, u. Alle øvelsene utføres foran speilet, om nødvendig må du hjelpe deg med fingeren.

Fysioterapi prosedyrer

Fysioterapi begynne å bruke etter 5 dager fra starten av medikamentell behandling: ultralyd phonophoresis med trentalom, hydrokortison, aminophylline, neostigmin methylsulfate, UHF (10 økter). Om nødvendig benyttes elektroneurostimulering - en effektiv metode for å forbedre ledningen av nervefiberen og returnere motorens funksjon.

Fra den andre uken er massasje av ansiktet, nakkepinnen, krageområdet foreskrevet. I løpet av utvinningsperioden er det nødvendig med paraffin og ozoceritt. Et godt resultat blir observert etter akupunktur. Hvis sykdomsforløpet er ugunstig, er det forutsetninger for utvikling av kontraktur, det kreves narkotika som lindrer spasmer og avslappende muskler - sirdalud og midocalsm.

Massasje med nevitt i ansiktsnerven

I utgangspunktet behandler de kraftsonen, musklene i underarmen og nakken. De grunnleggende bevegelsene strekker seg, rubbing, ælting. Spesialisten må produsere en vibrasjon av stedene hvor nerver forlater skallen i nakken. Ansiktsmassasje ligner massasje på hodet og nakken.

Utfør stryking, rubbing, ælting og forsiktig vibrasjon av de berørte musklene. Varigheten av en økt varierer fra 3 til 8 minutter. Det må gjøres daglig. Kurset består av 15-20 prosedyrer. Etter at funksjonen til etterligne muskler begynner å gjenopprette, kan de fikse fikserende bandasjer. Varigheten av sokker varer de første 3-5 dagene - 30 minutter om dagen, de neste 10-15 dagene - opptil 4-6 timer daglig. Før du bruker denne bandasjen, trener og masserer.

Akupunktur med nevitt i ansiktsnerven

Symptomer og behandling av ansiktsnervenesykdom

Denne metoden er spesielt effektiv i begynnelsen av sykdommen. Under prosedyren stimulerer sunne axoner, som et resultat, blir parabotisk tilstand arrestert.

Følgelig øker ødemet, det berørte området blir raskere restaurert, kompensasjon av funksjoner finner sted, pasienten føler seg bedre.

Svært tynne nåler brukes under prosedyren. Produkter laget av rustfritt stål er nå brukt. En spesialist som utfører akupunktur, legger dem under huden i akupunktur-standardpoeng.

Resultatet avhenger stort sett av dybde, retning og metode for å innføre nåler, fra den tiden de er under huden.

Moderne spesialister kombinerer en akupunktursesjon med ytterligere stimulering. Dette øker effekten på ønsket punkt og øker effektiviteten av prosedyrene. For dette formål brukes svake elektriske impulser. Intensiteten og frekvensen justeres slik at virkningen ikke er smertefull. Pasienten føles bare en liten prikkende følelse.

I gjennomsnitt er nålene under huden i 15-30 minutter. For å øke effekten får de en lett bevegelse (under påvirkning av elektrisitet eller manuelt). Slike manipulasjoner er smertefrie, pasienten føler seg kittende, svak nummenhet eller varme.

Folk rettsmidler for hjemmebruk

 1. Bland tinkturen av hagtorn, motherwort, peon, calendula. Drikk 1 ss. l. før du går til sengs. Legemidlet lindrer effektivt nervespenningen i muskelkramper;
 2. Enkel massasje av den berørte delen ved hjelp av granolje. Påfør det i små mengder og gni inn i huden med forsiktige bevegelser. Totalt er det 15 prosedyrer som trengs;
 3. Komprimerer til det berørte området med havtornolje i kombinasjon med knust frisk malurt. Den behandlede gasbind er dekket av polyetylen og innpakket i et skjerf;
 4. Infusjon av rosenblader. Forbered det på denne måten: En spiseskje med kronblade helle et glass kokende vann og insistere. Drikk det tre ganger om dagen med jevne mellomrom i 3 uker;
 5. Mumiye er et effektivt antiinflammatorisk legemiddel. Det er nødvendig å gni en 10% løsning i parotidområdet. Etter prosedyren, drikk et glass varm melk med en mummy oppløst i den (0,2 gram) og en dessertskje med honning.

Husk at folkemidlene kan brukes som hjelpemiddel, men aldri brukt som grunnleggende. De kan suppleres med medisinering og brukes også som profylakse.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 + = 10