Symptomer og behandling av fotofobi | pangudownloads.com
Kvinners helse

Symptomer og behandling av fotofobi

Hver av oss hadde minst en gang øynene fra lang tid på datamaskinen. De vannet, det var en brennende følelse, skarpheten gikk tapt. Men når vi sovnet, legg oss ned med lukkede øyne, og om et par minutter har vi allerede glemt de ubehagelige problemene.

Det er en kategori av mennesker som lever med slike symptomer i lang tid og trenger behandling, fordi de er diagnostisert med økt lysfølsomhet i øynene. Vårt øye er arrangert slik at det er i stand til å tilpasse seg varierende grad av belysning, selv med en skarp forandring i den.

Symptomer og behandling av fotofobi

Hvis vi tar en stund i et mørkt rom, og så slår vi lyset på det, så i noen sekunder vil vi dekke ansiktene våre med hendene til våre øyne blir vant til den lyse atmosfæren. Men hvis vi bare trenger et par minutter til dette, har folk med fotofobi mye mer tid, og noen ganger må de alltid unngå sterkt lys. Og det er ikke bare deres særegenhet, men en sykdom. Oftalmologer kaller den høye fotosensitiviteten til øynene fotofobi.

Økt fotofobi har ikke en viss alder, det vil si det påvirker mennesker i ulike aldre. I de fleste tilfeller er denne sykdommen ervervet. Risikogruppen inneholder vanligvis folk som har nært knyttet til arbeid på datamaskinen, sveising, med lang visning av TV-en.

De viktigste symptomene er:

 • rødhet av øyeproteinet, lakrimation;
 • smerte i lyst kunstig eller dagslys;
 • hodepine;
 • brennende, ubehag, følelse “Flekker”, Utseendet av lys på øyet;
 • Forringelse av syn, tap av skarphet;
 • mørke flekker foran øynene.

Årsaken til unaturlig lysfølsomhet i øynene kan være følgende faktorer:

 1. bruk av stoffet for å dilatere elevene før du undersøker øyeologen;
 2. betennelse på grunn av infeksjon på slimhinnen, for eksempel med konjunktivitt;
 3. høy kroppstemperatur med ARVI og influensa;
 4. alvorlige virusinfeksjoner – meslinger, rubella;
 5. Overbelastning av det visuelle systemet i gunstige arbeidsforhold;
 6. forbrenninger av netthinnen på grunn av for eksempel arbeidsskader eller direkte sollys;
 7. allergier;
 8. arvelig disposisjon til sykdommen;
 9. andre øye sykdommer;
 10. alderdom.

Hvis du finner ut at du ikke kan bo lenge foran en dataskjerm eller en TV-skjerm, har du en sterk rennende øyne i solen, og du kan ikke gjøre uten skaut og briller med sotede vinduer, bør du gå til en lege så snart som mulig. Han vil gjennomføre nødvendige undersøkelser og foreta en nøyaktig diagnose etter tester på følsomheten øyne.

Testen bærer fortsatt det medisinske navnet “Adaptometry”. Testen bidrar til å identifisere fotofobi og bestemme graden av sykdommen. I resepsjonen vil oftalmologen stille deg spørsmål om forholdene i arbeidet ditt og fritid for å finne ut hva som forårsaket økt lysfølsomhet i øynene.

Testen for fotofobi tar mye tid. Dens essens er at lysfølsomheten er variabel, den avtar betydelig i lys og stiger i mørket. Pasienten plasseres først i et mørkt rom, og det måles hvert 5. minutt følsomheten for lysfølsomhet ved å tilpasse øynene til mørket. For å bygge en øye reaksjonskurve til lys, vil en øyelege trenge fra 40 minutter til 1 time. I følge tidsplanen diagnostiserer legen sykdomsstadiet.

Symptomer og behandling av fotofobi

For å spare tid adaptometricheskaya moderne utstyr i private klinikker tillater oss å observere ved hjelp av en hurtigtest lysfølsomhet av de visuelle systemendringer, som varer mer enn 10 minutter. Ved å bruke et meget sterkt, men kort glødning effekt på øyet fotoreseptorene og påfølgende gjenvinning tid for å bedømme arbeidet med et fotoapparat av øyet. Alle indikatorer er fastsatt av legen, etter at han har dømt.

Hva er behandlingen?

Når diagnosen er laget, vil oftalmologen foreskrive deg en behandling avhengig av etiologien, dvs. årsaker til sykdommen. I vanskelige tilfeller foreskrive øyedråper som har antiinflammatorisk, smertestillende, antiseptisk effekt. Legen anbefaler ikke bare å bruke briller med mørke briller, men foreskriver også resept for dem.

Poeng må bestilles i medisinske butikker eller apotek på en oftalmologisk klinikk, fordi brillene vil bli laget med spesiell forebyggende sprøyting, som fungerer som et godt filter for ultrafiolette stråler. Spesielt, i disse brillene trenger eldre mennesker.

Hvis økt lysfølsomhet skyldes alvorlige øyesykdommer, så er det sannsynligheten for kirurgisk inngrep. Ved å eliminere den underliggende sykdommen vil legen bidra til å kvitte seg med den overtagne fotofobi. Legene anbefaler at folk med fotofobi endrer sin livsstil, unngå kontakt med TV-skjermen og bærbar PC så mye som mulig, bli kvitt dårlige vaner som ofte forårsaker mange sykdommer.

Forhindre fotofobi hjemme

Komplekset med ikke-tradisjonell terapi kan gjennomføres hjemme for forebyggende formål. Hemmeligheter for tradisjonell medisin, som du bestemte deg for å bruke, er det nødvendig å avsløre den behandlende legen, som han ga “Good” på prosedyrene som passer deg.

Hva vil hjelpe med høye øyens lysfølsomhet:

Symptomer og behandling av fotofobi
 • Linfrøolje eller linfrø. Wadded disker impregnert med olje påføres en stund til de lukkede øynene. Du kan brygge linfrø og skyll med infusjon om morgenen og før sengetid.
 • Komprimerer fra te med havtorn. Påfør tebladene med bær av havtorn, som om nødvendig erstattes med to eller tre dråper havtornolje. Te fjerner betennelse og hevelse, havtorn har helbredende egenskaper;
 • Calendula og kamille. Gressene kokes med kokende vann, la det brygge. Infusjonen vaskes med øynene, og de bryggede urter pakkes i gasbind og påføres som kompresjon. Calendula fungerer som en antiseptisk og kamille som en anti-inflammatorisk;
 • Honning og aloe. Kjøtt aloe med en skje honning til en homogen masse, for det beste resultatet bruk en blender;
 • Avkok av aloe med honning med sølvioner. Først er det nødvendig å forberede vann: sett en sølv ting (dekorasjon, bestikk) i en beholder med vann, det viktigste er at den skal vaskes grundig. Kapasiteten skal stå i en uke før innholdet er tilstrekkelig ionisert. Trekk deretter ut objektet, sett det inn “Silver” Vannskiver aloe, legg til en spiseskje honning, legg på brann, kom med koking og umiddelbart slå av. Kjøl buljongen og la den brygge i ca 8 timer. Ioniser væsken i en praktisk beholder, for eksempel i igjen fra øyedråper, krukker med pipetter. Begrav agenten i øyet to dråper en eller to ganger om dagen. Hold det i kjøleskapet.

All behandling av økt lysfølsomhet i øynene bør foregå i et kompleks. Man kan ikke gjøre med solbriller eller medisinske dråper. Kun komplisert terapi kan gi et konkret positivt resultat.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

71 − = 65