Tett mage: årsaker til utbruddet, andre symptomer på sykdommen, behandling | pangudownloads.com
Kvinners helse

Tett mage: årsaker til utbruddet, andre symptomer på sykdommen, behandling

Utseendet til en hard og hovent mage er et tegn på en forstyrrelse i kroppens funksjon. Noen ganger er årsakene ganske trivielle, for eksempel forekommer dette fenomenet ofte etter overmåling, men i noen tilfeller blir en provokerende faktor en alvorlig sykdom.

Tett mage: årsaker til utbruddet, andre symptomer på sykdommen, behandling

Følelsen av å øke magen i størrelse kan være subjektiv. Deretter mottas klager om en følelse av raspiraniya, tyngdekraften. Som regel er dette en midlertidig stat som ikke krever bestemte tiltak.

Årsakene til det midlertidige utseendet til en vanskelig mage er skjult i forstyrrelsen av fordøyelsessystemet. En medisinsk undersøkelse vil bare bekrefte de virkelige faktorene av subjektive opplevelser.

Konveksitet kan skyldes overflødig vekt og en defekt i ryggraden (fremovervendt bend-lumbar lordose). En spesialist kan enkelt avgjøre disse forholdene fra en reell oppblomstring etter å ha undersøkt en anamnese og en ekstern undersøkelse.

Hvorfor vises en hard mage hos friske mennesker

Hvis en person ikke har noen sykdommer, er dette fenomenet forårsaket av akkumulering av gasser eller luft:

  • Svelging av luften under måltider, overdreven forbruk av karbonatiserte drikker fører til en midlertidig hevelse. I dette tilfellet kan hyppige erktasjoner vises. Delvis, luft går gjennom anus og absorberes av tarmens vegger;
  • Magen herdes under dannelsen av gasser under fordøyelsen av mat, så vel som etter inntak av brus, som nøytraliserer magesekken.
  • Hardhet observeres etter å ha brukt et stort antall søte matvarer og baking. De er lett assimilerte karbohydrater, forårsaker henholdsvis fermenteringsreaksjonen og forsterker dannelsen av gass;
  • En stor mengde fiber og stivelse i kroppen forårsaker også ubehag (svart brød, belgfrukter, poteter, kål, etc.).

Patologiske årsaker til hovent og hardt underliv

Tett mage: årsaker til utbruddet, andre symptomer på sykdommen, behandling

Gasser kan oppstå på grunn av tilstedeværelse av fermentopati. For eksempel er mangelen på enzymet som er nødvendig for spaltning av kompleks melkesukker (laktose) til monosakkarider (fruktose og glukose) svært vanlig blant voksne. Dette enzymet kalles laktase, det er syntetisert av tynne deler av tarmen.

Når dette stoffet er mangelfull, går melk inn i tykktarmen og fordøyes bare med lokal mikroflora. Det er denne prosessen med laktasemangel som forårsaker økt gassdannelse, en smertefull følelse av raspiraniya og hevelse etter å ha spist.

Det svake underlivet til et lite barn skyldes oftest dysbiose. Det skal bemerkes at dette bruddet er ganske vanlig blant voksne. Denne sykdommen er preget av et brudd på balansen i tarmmikrofloraen, det vil si antallet opportunistiske bakterier øker, og det gunstige - reduserer.

Både den første og den andre er til stede i kroppen hele tiden, men når det er ubalanse, er det vanlig å fordøye maten, den er dårlig fordøyd, putrefaktive prosesser dominerer, gassformasjonen øker plutselig.

Hvis magen bare er oppblåst på et bestemt sted, er det mulig å mistenke en mekanisk hindring i veien for bevegelse av gasser, for eksempel en tumor eller tarmobstruksjon av andre årsaker. Dette fenomenet observeres ved brudd på tarmmotilitet (forekommer ofte i invasjoner som fremkaller forgiftning av tarmens muskulatur), problemer med blodsirkulasjon (åreknuter bunn abdomen). Ubehag kan skyldes psykiske patologier, for eksempel hysterisk lidelse.

Hvordan bestemme hvorfor magen ble vanskelig og hovent

Tett mage: årsaker til utbruddet, andre symptomer på sykdommen, behandling

Vanligvis oppdages de første symptomene av personen som stadig svekker beltet, bruker klær av store størrelser, føler seg konstant ubehag. Imidlertid forblir dette fenomenet i en rekke tilfeller ubemerket, for eksempel med betydelig fedme, asymptomatisk ascites (abdominal dropsy).

På tilstedeværelsen av et brudd kan det være en følelse av spenning i lysken, på begge sider av midjen, ømhet i dette området.

Smerte syndrom, som regel, oppstår fra kroppens reaksjon å skade ved patologi av et indre organ. For eksempel kan det være en forstørret milt, en stillestående leveren, en svulst i tyktarmen. Lokal smerte, som ikke er karakteristisk for ascites, oppstår mot bakgrunnen av utviklingen av cirrose. I tillegg kan det være betennelse i peritoneum (peritonitt) eller bukspyttkjertel (pankreatitt), primær leverkreft (hepatom).

En oppblåst, smertefull og vanskelig mage kan være et symptom på progressive ascites eller voksende svulster. Samtidig øker intra-abdominal trykk. Som et resultat blir mat fordøyelse forstyrret, det beveger seg tilbake til spiserøret (reflux), provoserer halsbrann. Når membranen stiger, observeres dyspné i den bakre posisjonen (ortopedi), overfladisk hurtig pust (tachypnea).

Diffus hevelse bør være en grunn til en grundigere undersøkelse. Legen er interessert i tilbøyelighet til å misbruke alkohol, tilstedeværelsen av en historie med hematuri, gulsott, tarmlidelser, reumatiske hjertesykdommer. De oppnådde dataene tillater å avsløre skrumplever, kolonkreft med metastaser i bukhinnen, nyrepatologi (nephrosis), kongestiv hjertesvikt.

Hva å gjøre hvis underlivet er smertefullt og hardt

Det anbefales ikke å engasjere seg i selvmedisinering, spesielt med hyppig utseende av denne tilstanden eller hans konstante tilstedeværelse. For konsultasjon, konsulter en gastroenterolog. Legen vil utføre en diagnose, studere anamnese, ekskludere eller bekrefte forekomsten av sykdommer.

Ofte foreslår diagnosen av et barn og en voksen følgende studier:

Tett mage: årsaker til utbruddet, andre symptomer på sykdommen, behandling
  • Analyse av avføring for tarmmikroflora
  • Undersøkelse av magesaft;
  • Bakteriell avføring analyse;
  • Undersøkelse av galle;
  • Ultralyd i fordøyelsessystemet.

Uten mislykkes, hvis magen er fast, må du justere pasientens diett. Fra menyen kan produkter som forsterker gassing (kål, poteter, ris, helmelk, etc.) utelukkes. Hver dag spiser de brød av grovsliping, en begrenset mengde grønnsaker og frukt og surmjölkprodukter.

Det anbefales å øke fysisk aktivitet, det er ikke nødvendig å utføre øvelser i treningsstudioet, bare gå 3 km om dagen. I mangel av alvorlige sykdommer som er preget av utseende av en vanskelig mage, er en endring i kosthold og livsstil sikker på å lindre ubehag.

Narkotika medisiner for en vanskelig mage

Ofte utpeker leger for å redusere gassformasjonen en rekke stoffer. Det inkluderer nødvendigvis adsorberende midler - polysorbent, aktivert karbon, smektitt. Også brukt enzymatisk medisiner - mezim, pankreatin, panzinorm. Noen ganger foreskrevet midler som erstatter galle eller stimulerer produksjonen - karsil, LIV 80, allochol.

Oppblåsthet kan forårsake medisiner som undertrykker produksjonen av galle, saltsyre og magesaft.

Tett mage: årsaker til utbruddet, andre symptomer på sykdommen, behandling

Hvis pasienten foreskriver slike legemidler, er det nødvendig å følge en bestemt diett. I denne forbindelse er det bedre å konsultere lege dersom han ikke ga instruksjoner.

Behandlingen bør være rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen, og ikke bare for å lindre ubehagelige symptomer. Derfor er det nødvendig å finne ut hvorfor dette brukket oppstod.

Effekten av adsorbenter er rettet mot innsamling av gasser, men det er nødvendig å kvitte seg med faktoren som fremkaller deres utseende.

Hvis årsaken er dysbiose, må du først fjerne den. Symptomatisk behandling er selvfølgelig også antatt, men det vil være ineffektivt dersom normal intestinal mikroflora ikke gjenopprettes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 9 = 14