Ureaplasmose: diagnostiske egenskaper | pangudownloads.com
Kvinners helse

Ureaplasmose: diagnostiske egenskaper

Ureaplasmose er en slags mykoplasmose, en smittsom sykdom forårsaket av overdreven aktivitet av små mikroorganismer, som opptar en mellomliggende posisjon mellom virus og bakterier.

Til tross for det faktum at den ureaplasma tilskrives opportunistiske patogener, i stand til i lang tid å bo i urogenitaltraktus, forårsaker ingen forandringer under påvirkning av visse indre eller ytre faktorer, kan deres aktivitet økt kraftig. Og da det virket ufarlige mikrober bli en alvorlig fiende, i stand til å slå slu og utløser kronisk inflammatoriske prosesser.

Hvordan vet du om ureaplasma er tilstede i kroppen?

Ureaplasmose: diagnostiske egenskaper

Overføre seksuelt ureaplasmas lang tid kan ikke uttrykke seg, spesielt hos kvinner med god immunitet, og mangelen på medfølgende urogenitale infeksjoner. Men dette betyr ikke at diagnostisering av nærvær av infeksjon er ikke nødvendig hvis friske pasienter nærvær av et visst antall av ureaplasma i det naturlige biologiske miljø av indre organer - normen, senket den immunitet som følge av hypotermi, stress og forkjølelse, kan skape grobunn for aktiv avl og storm aktivitet av mikroorganismer.

Som et resultat av dette utvikler "fra grunnen" vaginitt med patologisk utladning, urinrørbetennelse, livmorhalsens ømhet og vedheng. En rutinemessig undersøkelse er ikke nok, så en gynekolog bør sende en pasient til laboratoriet dersom noen urogenitalt infeksjon mistenkes.

Det finnes flere metoder for laboratoriediagnose, som gjør det mulig å oppdage nærvær av ureaplasmer i kroppen til en kvinne. Metoden for polymerasekjedereaksjon (PCR) anses å være ganske nøyaktig, fordi den er basert på deteksjon av DNA eller RNA-fragmenter av den ønskede mikroorganismen. Med PCR kan tilstedeværelsen av ubudne gjester oppdages med høy nøyaktighet, men det er vanskelig å vurdere sin aktivitet.

Noen ganger tyder på bakteriekultur (metode for kulturanalyse). Plassering av materialet som er tatt for skraping av kjønnsorganene og urinrøret, inn i næringsmediet, kan man ikke bare identifisere ureaplasma, men også for å bestemme konsentrasjonen av disse mikroorganismene snikende i 1 ml utfellinger.

Ureaplasmose: diagnostiske egenskaper

Andre forskningsmetoder brukes, men i de fleste tilfeller insisterer legen på flere analyser:

  • Analyse av blod for antistoffer mot patogenet;
  • Generell analyse av urin;
  • Bakteriologisk undersøkelse av sekresjoner med bakteriosøs smøre;
  • PCR-diagnostikk av sekresjoner.

Hvordan analyserer ureaplasma hos kvinner?

Til tross for tilstedeværelsen i arsenalet av moderne leger slike kraftige diagnostiske verktøy som PCR-diagnostikk, for å oppnå pålitelige data kan være vanskelig - og falske positive og falske negative resultater er ikke uvanlig. Spiller en viktig rolle som preparering for analyse: for å unngå falskt negativt resultat, er det nødvendig i minst en måned før gjerdet materialet ikke ta antibiotika som er aktive mot ureaplasma (også i form av DOUCHES og stikkpiller), og lot et utstryk fra urinrøret - ikke urinere 1 time.

Falske positivt testresultat Ureaplasma kvinner mulig kontaminasjon av prøven med overføringsmateriale i laboratoriet eller ved injeksjon drept (derfor, ikke farlig) patogenet etter behandling med antibiotika. Derfor må du alltid informere legen din om medisinene du tar eller har tatt i den siste tiden, og generelt helse.

Ureaplasmose: diagnostiske egenskaper

Etter riktig forberedelse for analyse av ureaplasma hos kvinner, ta blod fra blodårene og skrapene fra vagina av skjeden, fra livmorhalsen og fra urinrøret.

Noen ganger, hvis betennelsen er lokalisert i de dype deler av urin-systemet (f.eks eggstokkene eller egglederne), resultatene av analyse på en ureaplasma kvinne vil normalt, fordi det materiale som er tatt fra de ytre genitalia. I dette tilfellet øker kombinasjonen av flere metoder for laboratoriediagnose i kombinasjon med re-undersøkelse etter 1-2 uker nøyaktigheten av studien.

Analyser for ureaplasma hos kvinner: tolkning av resultatene

Etter å ha oppnådd resultatene av laboratorieforskning på hendene, kan du umiddelbart si om infeksjonspatogenet oppdages. Hvis alle indikatorene er normale, plasseres et tomt på brevpapiret.

Når problemet likevel avsløres, er dette dokumentert av:

  • ELISA-analyse viser tilstedeværelsen av bestemte immunoglobuliner i blodet - et positivt resultat som indikerer typen av antistoffer (M eller G);
  • Ved dekoding av PCR-analysen, mengden av patogen i en konsentrasjon som overstiger 10 * 4 (ti i fjerde grad).

Hvem må ta tester for ureaplasmose?

For det første - for kvinner som lider av kronisk fedme, inflammasjon av livmor og vedheng, menstruasjons dysfunksjon, uretritt og pyelonefritt, så vel som infertilitet og abort. Når du planlegger en graviditet, og med en kvinne føler seg bra, bør du være trygg: infeksjon, absolutt ikke manifesterer seg, kan overføres til barnet under fødselen eller bli et alvorlig hinder for unnfangelse og bærer en graviditet.

Ureaplasmose: diagnostiske egenskaper

Statistikk viser at graviditet hos kvinner som lider ureaplazmozom ofte ender abort tidlig i svangerskapet eller fødselen av premature barn. Passerer gjennom fødselskanalen, babyen er omtrent 40-50% av sperrehakene en infeksjon som senere manifestert ved betennelse i blæren, vagina, eggledere og andre organer.

Etter å ha identifisert problemet i tide, kan man behandles før graviditeten starter og forhindre uønskede utviklinger.

Hva om transkripsjonen av analysen av den gravide pasienten tydelig indikerer tilstedeværelsen av ureaplasma? Behandlende lege (gynekolog) må foreskrive behandling med antibakterielle legemidler etter 22 uker av svangerskapet (når de ikke skader fosteret) for å minimere risikoen for tidlig fødsel og infeksjon av barnet.

Hvis du av en eller annen grunn tviler på påliteligheten av dataene, kan du alltid gå gjennom diagnosen igjen eller ta materialet til flere forskjellige laboratorier.

Å vite hvordan man skal ta testen for ureaplasma, kan en kvinne forberede på forhånd for prosedyren, og dermed redusere sannsynligheten for å motta falske positive eller falske negative resultater.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

62 + = 65