Kvinners helse

Urinalyse for definisjonen av diastase

Diastase eller - det andre navnet - alfa-amylase - produseres ikke av nyrene og finnes i urinsystemet når det utskilles fra kroppen. Enzymet syntetiseres i kjertler - spytt, bukspyttkjertel, eggstokkene hos kvinner - og i tynntarmens slimhinne. Dens formål er spaltningen av komplekse karbohydrater, som introduseres i kroppen med mat.

Sammen med andre fordøyelsesenzymer diastase ned i magen og deretter slippes ut i hulrommet i fordøyelseskanalen, derfra absorbert inn i blodstrømmen og adsorbert av nyrene, med urin blir tildelt.

Analysen av urin for diastase er foreskrevet i tilfeller der alvorlig smerte i magen er nødvendig for å klargjøre diagnosen. Diastase av urin - denne laboratorieindikatoren viser hvordan bukspyttkjertelen fungerer og hvor effektivt stivelsen er ødelagt.

Hvordan passere en urintest for diastase

Urinalyse for definisjonen av diastase

For en diastase nivå indikator å være pålitelig, er det nok å passere noen få milliliter urin. Pasienten skal vaskes forsiktig, samle analysen i en krukke og gi urinen til laboratoriet i en jevnere varmere form.

Samle urin på forhånd er ikke nødvendig - alfa-amylase bryter ned i løpet av den første timen. Hvis pasienten er hjemme, er det ønskelig å vaske det og fylle krukken direkte i sanitærrommet nær laboratoriet.


I ambulant eller ambulant innstilling utføres urin kolleksjon ofte ved bruk av et kateter, spesielt hos menn.

Det er best å ta testen om morgenen - etter flere timer med hvile er innholdet i diastase høyere, men det spiller ingen rolle mye. Det er tilrådelig å ikke spise og drikke i 2 timer før du plukker opp urinen.

Norm for diastase av urin

Hos voksne varierer indikatoren med alder. Fra 17 til 56-60 år - disse verdiene kan variere - nivået av alfa-amylase skal være fra 10 til 124 enheter per liter naturlige sekresjoner (U / L). Hos voksne eldre enn denne alderen, anses nivået på 25-160 u / l som normalt. Normen for barn er 10-64 enheter / liter.

Økning i

En økning i diastase i urinen observeres med følgende sykdommer.

 1. Den største verdien av mengden av alfa-amylase er produsert i akutt pankreatitt - betennelse i bukspyttkjertelen, med utseende av en cyste i det eller utbruddet av en ondartet prosess. Ved diagnostisering av disse sykdommene, spiller diastase-nivået en stor rolle: det bidrar til å identifisere sykdommene på et tidlig stadium. Det kliniske bildet er avslørt, arten av sykdommen er spesifisert - akutt pankreatitt eller kronisk i fasen av eksacerbasjon. Ved forverring av pankreatitt eller nedsatt bukspyttkjertelfunksjon forårsaket av en ondartet prosess, kan indikatoren øke til 128-256 enheter / l. Dette bidrar til å identifisere den inflammatoriske prosessen i vev i bukspyttkjertelen.
 2. Diastase -but overskredet den normale ved ikke mer enn 10 ganger, betennelse av spyttkjertler induserte kusma - kusma, i inflammatoriske prosesser i galleblæren - cholecystitis.
 3. Ved å øke mengden av alfa-amylase ved akutt renal sykdom - innføring av bakteriell flora - glomerulanefrite nefritt og forårsaker reversibel nyresvikt. Med irreversibel nyresvikt er indikatoren alltid over normen.

Analyser viser at ved å øke nivået av diastase i urinen under de følgende betingelser:

Urinalyse for definisjonen av diastase
 • med skader på magen, leveren og galleblæren;
 • med tarmobstruksjon;
 • med forverring av magesår i mage og tolvfingre, under intern blødning;
 • med diabetisk ketoacidose;
 • med onkologiske prosesser av indre organer, som befinner seg i bukhinnen, uavhengig av avdelingene;
 • under akutte sykdommer - med blindtarmbetennelse, under forverring av urolittisk eller kolelithiasis, med ektopisk graviditet.

Hos alkoholiske pasienter er denne indikatoren høyere enn normalt, det øker betydelig under graviditet i tilfelle toksikose.

Redusert diastase

Nedgangen provosere skade på bukspyttkjertelen, forårsaket av kronisk pankreatitt, forgiftninger, hepatitt av forskjellig etiologi, tyrotoksikose i akutt stadium.

Behandling av pankreatitt

I tillegg er urin til diastase gitt for evaluering av terapeutisk regime: i noen tilfeller anbefales det å utføre daglig overvåking - urinprøve utføres hver 3. time for å vurdere inflammatorisk prosess. På indikatorene er behandlingen justert. Denne enkle, effektive, billige metoden tar selv pasienten det nødvendige biomaterialet til laboratoriet.

Overvåking kan gjøres under FGS - ved duodenal lyding - eller venøs blodprøving, men dette gir pasienten stor ulempe og lidelse.

I pankreatitt, kan andre indikasjoner på urinendring - enkelte endringer vurderes visuelt. Urinen blir mørkere - med icteric form av sykdommen blir skyggen nesten svart og fargen ligner en øl.

De øvrige endringene blir vurdert i laboratoriet. Vises ketonlegemer - hydroksysmørsyre og aceteddiksyre, aceton, begynner rus. I analysen av urin finnes frie erytrocytter, protein og leukocytter. Hvis bakgrunns av beruselse sammenføyninger urinveiene skade og nedsatt nyrefunksjon, urin vises sylindere - protein avstøpninger og cellulære elementer, som normalt bare finnes i nyretubulene.

Indikatorens pålitelighet

Urinalyse for definisjonen av diastase

Det er viktig å vite hvordan du skal samle urin diastase, det i stor grad påvirker resultatet.

Forurensning av urin eller retter kan føre til feil diagnose.

Et upålitelig resultat kan oppnås etter alkoholmisbruk, i svangerskapet - fra det tidligste tidspunktet, etter et astmatisk angrep, under kulde og smittsomme sykdommer, hvor symptomet er en hoste.

Det er nødvendig å advare legen som foreskriver analysen hvis du tar følgende medisiner:

 • opiater;
 • blodtykkelse medisiner;
 • orale hormonelle prevensjonsmidler;
 • diuretika,
 • ikke-steroide smertestillende midler;
 • morfin og dets derivater.

For å klargjøre diagnosen nivået av amylase bestemmes ved biokjemisk blodanalyse, utpeke spesielle studier:

 • angiografi;
 • endoskopi;
 • ultralyd;
 • radiografi.

Pasienten innlagt på sykehuset gjennomgår en omfattende undersøkelse, som også omfatter koprologisk undersøkelse og duodenal lyding.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

17 − = 15