Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder | pangudownloads.com
Kvinners helse

Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder

Sammensetningen av mikrofloraen avhenger av menstruasjonssyklusens dag, kvinnens alder, immunstatus, klimaforhold, rase. Stor innvirkning på hennes overholdelse av hygienetiltak, bruk av midler for intim hygiene, selv om stoffet har laget undertøy.

Klassifisering og normer

Skjeden er bebodd av mikroflora, hvilke typer som kan klassifiseres i grupper:

 1. Obligatoriske mikroorganismer - de er delt inn i nyttige, ikke-patogene og betinget patogene.
  Obligatnaya flora bevarer den normale tilstanden til skjeden;
 2. Valgfrie mikroorganismer - disse inkluderer kulturer som forekommer i hver organisme individuelt;
 3. Transient mikroorganismer - "Alien" mikroorganismer registreres ved et uhell.
Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder

Den viktigste mikroflora av vagina bør være Dederleyna coli eller Lactobacillus, som normal miljøet. De surgjørende vagina, skape en pH-verdi ved hvilken betinget patogene mikroorganismer aktivt vokser ikke i stand, prepyatsviya innføring av patogener. En del av laktobacilli syntetiserer hydrogenperoksid, og skaper en pålitelig beskyttelsesbarriere.

Sammen med bifidumbakterier, som er litt mindre i skjeden, undertrykker laktobaciller veksten av stafylokokker, Klebsiels og Escherichia.

De fleste kjente betinget patogene mikroorganismer - Gardnerella og Candida genus sopp, patogene - Bacteroides, Streptococcus, Staphylococcus og peptostreptokokki. Resten av mikroorganismer er mye mindre.

Det er verdt lakto- og bifidumbakterium "Surrender" posisjon, det er et brudd på vaginaens mikroflora og det er dysbakterier - bakteriell vaginitt eller vaginose. Det er veldig viktig å vite hvordan du gjenoppretter vaginal mikroflora, og på kort tid. Forandringen i surhet fører til aktiv reproduksjon av patogene kulturer og forekomsten av inflammatoriske prosesser.

dysbacteriosis

Hvis antall gunstige mikroorganismer reduseres og patogene bakterier begynte å formere seg intensivt, oppstår dysbakterier. Det er diagnostisert med et smør under en rutinemessig undersøkelse.

En kvinne konsulterer vanligvis en lege, oppdager følgende symptomer:

Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder
 • ubehagelig lukt;
 • økt antall utskillelser;
 • endring i fargen på utslipp til gråaktig eller gulaktig;
 • smerte i vulvaen;
 • kløe.

En slik symptomatologi indikerer at bakteriell vaginose allerede har utviklet seg mot bakgrunnen av dysbakterier, siden den første fasen av sykdommen fortsetter uten utprøvde endringer i tilstanden. Ofte med bakteriell vaginose finnes en stor mengde Gardnerella eller sopp av slekten Candida i smeten.

Sykdommer kalles hageellose eller trussel. Økt aktivitet av patogen flora av en annen type forårsaker mer alvorlige inflammatoriske prosesser. Det økte antallet av nøkkelcelle inneslutninger i smøret viser at inflammatoriske prosesser begynner.

En vattpinne kan vise at det er en blandet mikroflora i skjeden. Hans tilstand i dette tilfellet beregnes av antall hvite blodlegemer som er tilstede i synsfeltet. Dette kliniske bildet regnes som normen i menstruasjonssyklusen, i klimakteriet, i begynnelsen av puberteten.

Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder

Tilstedeværelsen av små staver indikerer begynnelsen av den inflammatoriske prosessen - lactobacilli har ikke tid til å modnes, de hemmer patogener. Behovet for behandling vurderes av legen.

Hvis det ikke er noen helsepåvirkende sykdommer, blir blandingsfloraen korrigert ved hjelp av preparater som er utformet for å gjenopprette vaginaens mikroflora. Etter å ha funnet ut i seg selv ubehagelig allokering, bør man ikke starte selvbehandling, som de fleste kvinner gjør, med tanke på alt tykt hvitt atskilt av melkevennen.

Visse seksuelt overførbare sykdommer i den innledende fasen manifestere seg på samme måte, candida aktivitet manifesteres på bakgrunn reproduksjon patogene kulturer. Derfor, uten å vente på brudd på menstruasjonssyklusen og smerte, er det nødvendig å konsultere lege dersom det er noen uforståelige tegn.

Måter å gjenopprette det sure miljøet i skjeden

Dysbakteriose er forårsaket av ulike årsaker:

Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder
 • hypotermi;
 • hormonelle lidelser;
 • tar visse medisiner
 • endring av klimatiske forhold
 • feil bruk av tamponger;
 • tarmdysbiose;
 • brudd på hygienekrav;
 • gynekologisk operasjon;
 • uregelmessig seksuelt liv.

I sykdommer av seksuelt overførbare infeksjoner, seksuelt overførte infeksjoner, er det også bakteriell vaginose.

Til normal vaginal mikroflora beskytter igjen kroppen fra penetrering av patogene mikroorganismer, er det nødvendig å etablere årsaken til dysbiose. Behandling med legemidler som er nødvendig for å gjenopprette det sure miljøet, velges avhengig av tilstandens alvorlighetsgrad.

Behandling av dysbiose

En gang i en vattpinne fra kjønnsorganer funnet patogene flora, kan kreve ytterligere undersøkelse: PCR-diagnostikk - deteksjon av seksuelt overførte infeksjoner - og avlings valg for å bestemme sensitiviteten av mikroflora mot antibiotika.

Forberedelser for restaurering av mikroflora foreskrives bare når seksuelle infeksjoner elimineres. Hvis det ikke oppdages karsykdommer eller akutte betennelsesprosesser, kan det ikke være nødvendig med antibiotika.

Legemidlene som inngår i behandlingsregimet av bakteriell vaginose, kan være som følger:

Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder
 1. Immunomodulatorer som gjenoppretter immuniteten til vaginalen
 2. Antiinflammatoriske midler av lokal virkning i form av stearinlys og vaginale tabletter og generiske legemidler for oral administrering;
 3. Stearinlys, bestående av lakto- og bifidumbakterium;
 4. Legemidler produsert i henhold til tradisjonell medisin.

Effektiv gjenopprette surheten til skjedenes spesialbakker og tamponger med medisiner.

Tidligere var dusjer populære, men nå prøver de ikke å ty til dem. Når det sprøytes, vaskes ikke bare den patogene, men også den normale mikrofloraen bort. Den hyppigst brukt til undertrykkelse av patogene mikroorganismer er suppositorier med metronidazol, vaginale piller og salver: "Kion, etc.", "Klotrimaksozol", "Metronidazole", "Terzhinan", "Polizhinaks", og andre. Valget av slike midler er stort, de virker på de rådende patogene mikroorganismer, derfor er det ikke verdt å sette dem selvstendig.

Samtidig er de antiinflammatoriske og restorative effektene av vaginale piller "Vagilak", "Gynoflor", "Ekofemin" og lignende stoffer. I tillegg til nyttige avlinger inneholder de jod eller klorhexedin, som ødelegger patogene mikroorganismer. Midlene for å gjenopprette mikroflora av skjeden er representert av stearinlys: "Bifidumbacterin", "Lactobacterin", "Laktovag", "Bifolakt"...

Vanligvis utføres terapeutisk kurs i henhold til følgende skjema:

Vaginal mikroflora: normen, avvik, behandlingsmetoder
 • aktiviteten til patogene kulturer stopper først;
 • da gjenopprettes normal vaginal surhet.

Behandlingsregimet for smittsomme og inflammatoriske sykdommer er valgt individuelt, lys for restaurering av mikroflora blir introdusert i løpet av 7 til 10 dager, 2 lys om dagen om morgenen og om kvelden.

Etter at hovedsymptomene forsvinner i en uke, anbefales det å supplere behandlingen med vaginale piller etter 7 dager "Vaginorm C".

Dette optimaliserer optimalt mediumets surhet og sikrer rask vekst av laktobaciller.

Dysbakterier i vagina i lang tid avtar i behandlingen i henhold til følgende skjema:

 • oralt "Normoflorin" B og L, innen en måned;
 • 3 kurs av stearinlys "Kipferon" med avbrudd i 7-10 dager.

Hvordan ville ikke bli behandlet, det er nødvendig under det å smitte - for å justere den terapeutiske ordningen. Etter resultatene av smear show restaurering av normal mikroflora, opphører de terapeutiske tiltakene.

Et kontrollfragment er gitt 3 måneder etter behandlingens slutt. Hvis hans resultater er normale, kan vi anta at bakteriell vaginose er ødelagt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 71 = 76