Vi behandler diaré med amming sikkert og effektivt | pangudownloads.com
Kvinners helse

Vi behandler diaré med amming sikkert og effektivt

Diaré hos en ammende mor er ikke et sjeldent fenomen. Det kan være forbundet med en uvanlig omorganisering av dietten, matforgiftning og andre faktorer. Diaré i nymumier kan oppstå selv på nervene. Behandling for et så ubehagelig og ubehagelig fenomen bør utføres raskt og under tilsyn av en observant spesialist. Dette gjelder spesielt i tilfeller av omfattende forgiftning.

Diaré og amming

Vi behandler diaré med amming sikkert og effektivt

Selv enkel diaré, forårsaket av psykomotisk stress, kan skade helsen din, da den er i stand til å gi kroppen dehydrering og andre "Bivirkninger". Som du forstår, tar du medisiner vilkårlig, fordi de kom til noen fra slektninger eller venner under amming - er ekstremt farlig og uansvarlig. Midler av tradisjonell medisin er også ikke alltid hensiktsmessig i ammingsprosessen - i noen tilfeller kan de skade en baby.

Fra sykdommer og plager er ingen av oss forsikret. Og hos unge mødre er kroppen som en regel enda mer sårbar for irritasjoner. Det er kjent at en pleie mor må nekte seg selv på mange måter, for ikke å negativt påvirke barnets eneste diett. Så, i sonen "Tabu" inneholder alkohol, en omfattende liste over matvarer, noen medisiner.

Diaré oppstår vanligvis i sommer og vår, når befolkningen øker antall tilfeller av sykdommer i mage-tarmkanalen. Og ikke bare er dette fenomenet ekstremt ubehagelig i seg selv, det skader også moderens kropp, vasker ut av det mange verdifulle næringsstoffer og eliminerer løvenes andel av fuktighet.

Som et resultat av alle disse prosessene lider babyen også fordi morsmelk ikke lenger er så nyttig og beriket med alt som er nødvendig for den normale veksten og utviklingen av babyen. Hva kan jeg gjøre for å behandle diaré hos en ammende mor, og hvorfor er det så viktig å gjøre dette under tilsyn av en spesialist?

Nervøs spenning

Heldigvis er diaré ikke alltid forbundet med matforgiftning og tarminfeksjoner. For å behandle disse forstyrrelsene er ganske vanskelig, og i noen tilfeller, ammende mødre og trenger ikke å gi opp laktasjon på grunn av bruk av for aggressive medisiner.

Vi behandler diaré med amming sikkert og effektivt

Diaré hos en ung forelder kan skje mot bakgrunnen av en masse provokerende faktorer. For eksempel er det ofte forårsaket av irritabel tarmsyndrom, som vises mot bakgrunnen av nervestress, så karakteristisk etter fødselen. For å kurere denne patologien, foreskriver legen vanligvis milde antispasmodika og beroligende midler. Diaréen i seg selv er eliminert etter kort tid. Dette syndromet manifesterer seg ganske spesifikt, og derfor kan sykepleiemannen gjenkjenne det alene.

Hovedsymptomet er veksling av forstoppelse og diaré. Samtidig er et karakteristisk tegn på irritabelt tarmsyndrom opphør av trang til å avlede med kroppens horisontale stilling (eller i en drøm).

Vanligvis forekommer lignende fenomener i kroppen av en mor på bakgrunn av stress og angst, som i de første månedene av et barns liv er florerer. Det bør understrekes at slik diaré aldri får en person å våkne om natten. Det er heller ikke ledsaget av slike fenomen som feber, oppkast eller diaré. I fekale masser er det ingen blandinger av blod og slim. En slik lidelse kalles diaré på nervøs jord, og det finnes ofte i vanlige mennesker, hvis kropp er utsatt for følelsesmessige sjokk.

Diaré på grunn av forgiftning og mat av lav kvalitet

Vi behandler diaré med amming sikkert og effektivt

Hvor mer alarmerende og farlig tilstand - diaré på bakgrunn av matforgiftning. I dette tilfellet er symptomatologien direkte motsatt til det siste tilfellet. I tillegg til diaré, kan en ung mor ha sterk oppkast og alvorlig kvalme, tap av styrke, apati, depressiv tilstand. I særlig alvorlige tilfeller er det til og med en endring i hudens skygge hensiktsmessig. Kroppstemperaturen kan stige til 38-39 grader. Oppkast og avføring fører nesten aldri til lettelse, og i massene kan det være ukarakteristiske inneslutninger.

Hvis du opplever slike manifestasjoner, kontakt lege omgående! Hvis helsetilstanden forverres og du ikke kan gå til sykehuset på egen hånd, ring for en ambulanse.

Toksikosinfeksjon er en annen grunn til å ha langvarig diaré. Dette fenomenet er enda mer farlig enn vanlig matforgiftning, manifestert mot bakgrunnen av spist foreldet eller dårlig mat. I dette tilfellet kommer farlige patogene mikroorganismer inn i kroppen. Dette skjer ofte med bruk av sesongens grønnsaker og frukt, spesielt i uvasket form. I dette tilfellet kommer bakterier inn i magen, som skiller seg ut av seg selv.

Kan tarminfeksjonen overføres til babyen?

Overføring av tarminfeksjoner skjer ved fekal-oral vei. Grovt sett, i babyens munn
må få et smittet avføring slik at det også blir syk.

Vi behandler diaré med amming sikkert og effektivt

Derfor, hvis du gir deg en tilfredsstillende hygiene - det er ingenting å bekymre deg for, fordi slike plager ikke overføres via melk, selv teoretisk.

Men hvis i dette tilfellet man bruker aggressive metoder for å behandle diaré hos en ammende mamma (for eksempel er sterke antibiotika brukt), kan dette faktisk påvirke barnets tilstand. Bare for å skade ham i dette tilfellet vil være medisiner, ikke bakterier.

Hva å redde?

Som enhver annen fordøyelsessykdom, bør diaré behandles under tilsyn av en lege. Legen vil foreskrive en diett for moren og foreskrive medisiner som ikke vil skade videre fôring. I et ord, "Skjul" Amning du ikke trenger, med mindre du bestemmer deg for å foreskrive medisin selv og drikk dem ukontrollert.

Først av alt vil spesialisten bestemme den spesifikke årsaken til uorden. Selv med tarminfeksjoner er utnevnelsen av sterke antibiotika uhensiktsmessig og irrelevant. Med mange patogener håndterer kroppen i seg selv, i flere dager. Imidlertid er det tilfeller der antibiotikabehandling ikke kan unngås, og i dette tilfellet er spørsmålet om videreføring av fôring bestemt individuelt.

Det første og det mest nøytrale middelet, som vil bidra til å unnslippe fra diaré og garantert ikke å skade mor eller baby - det gode gamle aktive kullet. Du kan også bruke hvit kull og andre myke sorbenter som "Polysorb". Narkotika basert på eplepektin er ikke dårlig.

På apoteket kan du kjøpe mer kvalitet, effektive, innovative stoffer:

  1. "Sorbeks";
  2. "Laktofiltrum";
  3. "Atoxil";
  4. "Karbolit";
  5. "Smecta".

Under bruk av sorbenter er det viktig å spise og drikke tilstrekkelig væske.

Hva kan jeg ta min ammende mor fra diaré som folkemidlene?

Medfølende bestemødre kan fortelle deg tusenvis "Nyttige" oppskrifter, men lytte til dem er ikke alltid. Spesielt gjelder dette for disse tipsene når det anbefales å svelge sort pepper duftende erter eller drikke "Ufarlig" forberedelser av den gamle generasjonen.

For å sikre at du ikke skader barnet, bør du gjøre følgende hjem rettsmidler:

Vi behandler diaré med amming sikkert og effektivt
  1. Infusjon av granateplekster (brygget i henhold til teprinsippet);
  2. Rice bouillon (imidlertid ris selv tjener som et fikseringsmiddel, selv om du må være forberedt på det faktum at når du mottar en baby begynner forstoppelse);
  3. Tinkturer og avkok på barken av eik (her begynner "Arbeid" tanniner);
  4. Brygget eller tørket fuglkirsebærfrukt;
  5. Mint drinker (en spiseskje peppermynte skal helles med kokende vann og insistere i 35-40 minutter, spis 3-4 ganger om dagen før hovedmåltider).

Ytterligere regler for bekjempelse av sykdommen

Hva skal jeg gjøre hvis moren min har diaré? Pass på å følge en diett, prinsippene som du vil fortelle den behandlende legen. Som hovedregel ligger hovedvekten på rikelig drikking. En sunn kvinne skal drikke minst 1,5-2 liter væske per dag. Siden i en ammende mor er det en konstant produksjon av brystmelk, bør denne tallet øke til 2,5-3 liter, spesielt med delvis dehydrering mot diaré. Du kan drikke de nevnte buljongene, samt grønn te, rosehip-drikker, løs buljong fra en fugl.

Det er lov å bruke medisinske preparater som gjenoppretter balansen av elektrolytter, for eksempel, "Rehydron". Olje, krydret, salt og røkt mat bør unngås. Ikke misbruk avføringsmidler - rødbeter, mais, tørket frukt og annet.

Husk at tilstrekkelig terapi, valgt av en kvalifisert spesialist, er nesten alltid forsiktig og kompatibel med laktasjonsprosessen. Vær sunn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 1 =