Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd! | pangudownloads.com
Kvinners helse

Vi lagrer taleapparatet – vi helbreder leddbånd!

Sangkabler er en konstruksjon av elastiske muskler og bindevev, som ligger i dybden av strupehode. Det er festet mellom vokalprosessene av arytenoidbruskene og den indre overflaten av skjoldbruskens vinkel.

Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd!

Mellom høyre og venstre ligament er det et talegap. Når du puster, passerer en luftstrøm gjennom den. Når muskler i strupehodet beveger seg, bruskene skifter, og vokalkablene vibrerer - de produserer en lyd.

Muskler i strupehode er klassifisert i 3 typer - utvider talegapet, innsnevrer det, endrer spenningen.

Hele overflaten av strupehodet er foret med ciliary epitel, men stemmeledene har en jevn overflate.

Med inntrengning av fremmede celler eller sykdomsfremkallende mikroorganismer som forårsaker betennelse, leddbånd mister elastisitet, vil ikke lenger blokkere, eller - omvendt - den syke smalere.

Dette fører til heshet og heshet av stemme, talefunksjonen kan være helt forstyrret.

Årsakene og symptomene på betennelse i vokalledninger

For å behandle betennelse i stemmeleddet er nødvendig etter infeksiøse og katarrale sykdommer:

 • rhinitt;
 • faryngitt;
 • sår hals;
 • difteri;
 • kikhoste og andre.

Etter at sykdommene forårsaker pyoinflammatoriske prosesser i strupehode, er den hyppigste komplikasjonen patologiske forandringer i vokalledninger, oftere av reversibel natur.

Negativt påvirker strupehinnen legendariske funksjonen:

Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd!
 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • hypotermi;
 • halsspenning - når man roper eller snakker høyt;
 • allergiske reaksjoner.

Følgende symptomer kan skilles, hvoretter behandling av betennelse i vokalledninger begynner:

 • tørrhet i halsen og smerte ved svelging;
 • det er et hostesyndrom;
 • Stemmen blir hes og tømmeret faller til en hviske;
 • det kan være hevelse;
 • kortpustethet er følt.

Når sykdommen i akutt form, temperaturen stiger over 38 ° C, oppstår feber og hodepine.

Typer av betennelse i ligamentapparatet

Catarrhal - forekommer med influensa eller SARS. Spesiell behandling krever ikke, går sammen med sykdommen. Den hypertrofiske formen forårsaker det kroniske løpet av sykdommen. På leddbåndene dannes små knuter, 1-2 mm i diameter. Stemmen blir hes, hes.

I ungdommene kan nodler oppløse seg mot bakgrunnen for hormonell tilpasning.

Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd!

Behandling av heshet i vokalbånd med denne sykdomsformen er i de fleste tilfeller konservativ, men det kan være nødvendig med kirurgisk inngrep for å eksplodere selene.

Sykdommer i atrofisk skjema hos barn og ungdom nesten ikke forekommer, er sykdommen forårsaket av ytre årsaker - røyking eller langvarig bruk av alkoholholdige drikkevarer, faglige arbeidet under vanskelige forhold, systematisk bruk av mat med krydder, vedvarende allergiske reaksjoner.

Nesofarynks slimhinne er tynnet og blir skjøre, noe som patologisk påvirker vokalbåndene.

Smittsom form:

 • tuberkulær eller syfilittisk - på leddbåndene er det karakteristiske tuberkuløse tuberkler eller syfilitiske plaques;
 • difteri - hvitgrå tett plakk kløer vokalkablene, blokkerer vokalhulen;
 • fra falske gryter - i forbindelse med innføring av patogen flora, er vokal mansjetten tilstoppet, en spasme vises.

Den siste form for betennelse er farlig for barn i alderen 5-6 år - hos voksne utløser spasmer i strupehodet ikke et brudd på pusten.

Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd!

Til et slikt symptom kan føre til bare Quincke ødem hos voksne.

Hvis den tilbakevendende nerve er berørt, kan det forekomme tap av funksjonene i stemmekablene - tilstanden til paresen.

Oftere skjer en slik symptomatologi komplikasjon etter operasjoner på skjoldbruskkjertel eller kar i nakke. Det kan også oppstå et kutt etter laryngitt, med overdreven spenning i stemmen, under hormonell justering, under påvirkning av aldersrelaterte endringer.

Årsaken til sistnevnte er brudd på innervering forårsaket av svakhet i muskler i strupehodet. Ved kroniske inflammatoriske tilstander kan forekomme nesmykaniya leddbånd syndrom - når strupehodet, på grunn av ødem eller forekomsten av tumorer - opphører å være lukket. I dette tilfellet er evnen til å reprodusere lyder også brutt.

Terapeutiske tiltak

Ledbåndene behandles etter diagnosen og årsakene som forårsaket en endring i klangens klang eller evnen til å reprodusere lyder.

Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd!

For det første utføres undersøkelsen av en otolaryngolog, da kan det hende at en foniatrisk konsultasjon kan bli nødvendig.

Eliminering av inflammatoriske prosesser kan utføres på sykehus eller hjemme, avhengig av etiologien til den underliggende sykdommen som forårsaket den patologiske prosessen.

Antiinflammatoriske og antivirale legemidler, smale og bredspektrede antibiotika, immunmodulatorer, svulster kan foreskrives.

Fysioterapeutiske prosedyrer er effektive i subakutt eller kronisk stadium.

De mest brukte er:

 • ultrafiolett bestråling;
 • elektroforese;
 • mikrobølge terapi.

For å eliminere ødem, patologiske feil eller nodulære neoplasmer på vokalbåndene, brukes skyll. Legemidler og tradisjonell medisin kan brukes til terapeutiske løsninger. For å eliminere dannede knuter, brukes infusjoner "Kontratubeksa", fortynnet i saltoppløsning eller alternerende infusjoner "Ligase" og "Kontratubeksa".

Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd!

For å behandle parese av vokalledninger - etter eliminering av årsaken til sykdommen - bruk den fonopediske metoden og akupunktur.

Det kan være nødvendig å elektrostimulere det neuromuskulære apparatet i strupehode med diadynamiske strømmer.

Ved behandling av ikke-lukning av vokalbåndene, i tilfelle nudler, kan medisiner være ineffektive. I dette tilfellet er det nødvendig med sykehusinnleggelse, og til og med kirurgisk inngrep.

Etter operasjonen i 2 dager, krever den fullstendige hvile leddbånd, dvs. stillhet, er det nødvendig å mate flytende mat, ikke forvarmet til en temperatur over 40 ° C, for å unngå røykfylt lokaler og den termiske tilstandsendring. Å snakke i full stemme er bare tillatt i en uke.

Stille er også anbefalt i behandlingen av vokalledninger i hjemmet, hvis lyden av stemmen har endret seg - en ospus. Noen ganger, for å gjenopprette talefunksjonen, er det nok stillhet og varme skyll med midler som har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper.

Tradisjonell medisin for å gjenopprette stemmen

For å behandle stemmekabler med folkemidlene, kan du bruke slike metoder.

Vi lagrer taleapparatet - vi helbreder leddbånd!
 1. Utfør innånding: pust dampkokte poteter eller infusjon av mynte og kamille. For å lage et glass kokende vann helles en teskje peppermynte og en halv teskje kamille. Inhalasjonsprosedyren er ikke lenger enn 10 minutter;
 2. Skyll med infusjon av løkskall. En spiseskje av det tørkede skroget helles i 500 ml vann og kokes;
 3.  Oljecocktail. Den er tilberedt fra 1,5 teskje ingefær, 3 - solsikkeolje, 4 - tørket bringebær. Blandingen er insistert i en termos om natten, og om dagen drikker du før og etter å ha spist;
 4. Bløder strupehodet med potetmos fra kokte løk og hvitløk - ingrediensene blandes etter matlaging. Ta på en dråpe;
 5. Hjelper med å gjenopprette den helt tapt te stemmen fra barken av asp.

For å returnere det normale timbreet til stemmen, vil det hjelpe en blanding av pisket ost og et smør. Spis små søppel etter å ha spist. Ikke-lukking kan herdes med te fra altheaens blomster. Det brygges på vanlig måte, og honning er lagt til. De drikker i små sip.

Hvis minst en gang etter den betennelsesprosessen eller overforstyrrelsen, forsvinner stemmen - stemmene skal beskyttes. Ikke tillat hypotermi i det ligamentale apparatet, ta vitaminer, herd halsen og gi opp skadelige vaner.

Når stemmen begynner å puste, må du umiddelbart ta nødhjelp og starte behandlingen. Hvis en inflammatorisk prosess er startet, kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep senere.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1