Akuta gynekologiska problem - ödem i vagina | pangudownloads.org

Akuta gynekologiska problem – ödem i vagina

Vaginalt ödem är ett av symptomen på inflammatoriska processer som uppträder hos kvinnor med infektionssjukdomar eller störningar i den vaginala mikrofloran som orsakas av interna faktorer.

Orsaker till patologi

Svullnad i slemhinnan kan också orsakas av en allergisk reaktion eller trauma - med gnidning eller blåmärken.

Men ändå är de främsta orsakerna till utseende av puffiness gynekologiska sjukdomar:

Akuta gynekologiska problem - ödem i vagina
 • vaginit eller kolpit;
 • vulvovaginit;
 • vulvit;
 • Bartolini.

Alla dessa tillstånd är åtföljda av klåda och svullnad i slidan, rodnad i slemhinnan, utseendet av rikliga sekretioner. Behandling av sjukdomar utförs enligt ett liknande system - antibakteriell terapi eller antiinflammatoriska läkemedel med lokal åtgärd, restaurering av normal mikroflora.

Och ändå har dessa sjukdomar skillnader i deras nuvarande och några nyanser i behandlingen.

Vulvit, vaginit och vulvovaginit

Med vulvit täcker den inflammatoriska processen endast slemhinna hos de externa könsorganen. Om tjejerna är sjuka, så stiger den inte uppåt. Med vaginit och vulvovaginit lokaliseras de karakteristiska symptomen samtidigt på de yttre könsorganen och vagina.

Etiologin av sjukdomar kan vara specifik och ospecifik.

Orsaker till en viss sjukdom:

 • infektion från utsidan eller överföra den via blodomloppet - fokuset på inflammation kan hittas i något organiskt system;
 • venerala sjukdomar.

Nonspecifika orsaker till obehag:

 • allergiska manifestationer;
 • trauma;
 • tar vissa läkemedel
 • hormonell obalans
 • kränkning av hygienåtgärder
 • hypotermi;
 • kirurgiska ingrepp med varierande komplexitet.

Symptom på sjukdomar är också liknande:

Akuta gynekologiska problem - ödem i vagina
 • svullnad och svullnad i slemhinnan;
 • hennes irritation
 • smärta och smärta vid urinering
 • Utseendet av sekret är en konsekvens, lukten och färgen beror på orsaksmedlet.

Till exempel, om vulvit orsakas av en herpesinfektion, så uppträder sår efter att papulerna öppnas på slemhinnan. När candidiasis - orsakssystemet av svampflora - det finns ostliknande utsläpp, och slemhinnan är täckt med en vitaktig beläggning.

Om det avlägsnas finns det blödningar på näsan.

Kolpit i en kvinna som är i klimakteriet, orsakas av hormonella störningar. Under sjukdomen är tilldelningen mager, flytande och genomskinlig, och slemhinnan blir övertorkad och - om du litar på kvinnors klagomål - blir det sprött, som glimmer.

bartolinit

Bartholinit - inflammation av Bartholin körtlar - framträder vid penetration av patogena mikroorganismer i Bartholin-körteln. Smitt process kan orsaka ökad aktivitet hos patogena vaginala flora - gandarell eller Candida, men mer ofta orsaken till sjukdomen är Trichomonas och gonokocker.

Invasion av främlingar framkallar en ökad sekretorisk funktion hos körteln. Dess funktion är att upprätthålla en konstant fukt i skeden. Passagen är igensatt körtel alltför sekret och exfolierad epitel, som nu inte avvisas, finns det en gynnsam miljö för utvecklingen av patogena flora - börjar varig inflammation - abscess.

Symptom på sjukdomen:

 • ödem i vagina från sidan av inflammation;
 • en pulsation kan kännas;
 • en allmän temperaturhöjning;
 • svår smärta vid beröring av könsorganen;
 • förgiftning av kroppen.

Villkoret är ganska allvarligt och kräver obligatorisk behandling.

Terapeutiskt system för att eliminera sjukdomar som orsakar ödem i vagina

Börja behandlingen med definitionen av mikroflora, vilket provocerade den inflammatoriska processen.

Akuta gynekologiska problem - ödem i vagina

Vidare föreskriva antibakteriell, antifungal eller antiviral terapi - i de flesta fall är det nödvändigt att tillämpa en komplex effekt, eftersom sjukdomen ofta orsakas av flera grupper av patogena mikroorganismer. Ibland är det nödvändigt att använda preparat av allmän åtgärd - till exempel med bartholinit.

Hög effektivitet vid behandling av smittsamma processer visade bevattning med antiseptika: "Klorhexidin", "Furatsilina", lösning av manganpermanganat.

För att lösa problemet - hur snabbt ta bort svullnaden i slidan och bli av med de smärtsamma förnimmelserna - koppla antihistaminer. De kan ha en lokal effekt, till exempel "Fenistil gel" eller "Celestoderm", eller tas oralt.

Accelerera restaureringen av de slemhinniga badbassernas integritet med kamomill, ekbark, kalendula, mor-och-mormor. Vid det sista behandlingsstadiet används vitaminterapi och immunförsvar - igen, lokal och allmän åtgärd som eliminerar dysbakterios och ökar kroppens försvar.

Om antibiotikabehandling inte klarar bartholinit, utförs kirurgisk ingrepp - körteln öppnas. I framtiden utförs behandlingen enligt samma terapeutiska system som vid återhämtning efter någon kirurgisk ingrepp.

Ödem i vagina under graviditeten

Patogen flora är inte alltid relaterad till utsvällandet av svullnad i de externa könsorganen under graviditeten.

I början av graviditeten ökar progesteronproduktionen, mängden tjocka slemhinnor utsöndras. Samtidigt ökar blodflödet i könsorganen - kroppen börjar bilda ett placenta cirkulationssystem, tillsammans med vilka användbara ämnen och syre kommer att levereras till utvecklingsfostret. På grund av det ökade blodflödet sväller labia och deras känslighet ökar, och slemhinnan får en rik rosa färg. Behandling kräver inte ett tillstånd.

Från 2: e trimestern börjar livmodern att växa starkt, utövar tryck på omgivande vävnader. En gravid kvinna kan känna dragande smärtor i skeden, märker en märkbar puffiness. Så här framgår vagina av åderbråckarna.

Behandlingen utses individuellt. I vissa fall tillgriper medicinering, ibland tar doktorn en observationsplats och försöker hjälpa till att lösa problemet genom att rationalisera regimen för arbete och vila och utse ett speciellt komplex av träningsterapi.

Vid svullnad i vagina under graviditet, orsakad av aktivering av opportunistiska patogener, genomförs behandling med hjälp av lokal åtgärd.

Ödem i slidan efter förlossning

Akuta gynekologiska problem - ödem i vagina

Efter leverans uppträder ödem ödem i de flesta fall på grund av skador. Om det är överväxt när barnet rör sig genom födelsekanalen, försvinner den smärtsamma effekten inom 2-3 dagar.

Om det finns bristningar - vagina i vagina och perineum - svullnad sänker endast efter överväxt av defekter. Dessa ödem är inte annorlunda än de som uppstår på grund av skador på kroppen - ingen är förvånad över att svällning efter en sänkning av armen runt såret uppträder.


Rodilnitsu måste stärka hygienåtgärderna - efter varje resa på toaletten tvätta könsorganen och byt dynorna.

Förekomsten av sekundär infektion på detta stadium är mycket farligt - det kan orsaka inflammation och infektion medan stigande ökning i livmodern, som ännu inte har återhämtat sig från förlossningen. En av de farligaste komplikationerna av detta tillstånd är sepsis.

Vaginalt ödem efter kinesisk fytotampon

Självmedicinering har inte lett någon till bra, men kvinnor försöker hela tiden bota sig med hjälp av traditionell medicin. Om självläkning av självberedda droger sällan leder till en inflammatorisk process, minskar antalet kvinnor som behandlas efter användning av kinesisk fytotampon inte.

För vissa kvinnor hjälper den här hjälpen till att föryngra och glömma alla gynekologiska sjukdomar direkt, men för många orsakar det en allergisk reaktion. Men det är svårt att säga än att det orsakas av de europeiska kvinnornas oförmåga att gräs i Kina eller en enskild reaktion på behandlingen. Men det här är det bästa alternativet som visas om en original tampong användes.

Akuta gynekologiska problem - ödem i vagina

Tyvärr orsakar användningen av förfalskningar den inflammatoriska processen på grund av infektion - det är inte känt under vilka förhållanden surrogat görs. Om du väljer att använda ett mirakelverktyg bör du definitivt analysera dina känslor.

När klåda uppstår ska tampongen avlägsnas omedelbart. Varje utseende av vaginalt ödem är anledningen till att kontakta en gynekolog. Detta symptom kan indikera utvecklingen av inflammatoriska processer av olika etiologier.


Förvänta dig inte att ödemet kommer att passera själv. Ja det kan hända. Men i detta fall passerar processen i kronisk form, vilket kan orsaka farliga komplikationer - inklusive infertilitet hos kvinnor av reproduktiv ålder.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

79 − = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: