Är det möjligt att ha sex efter borttagning av livmodern? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Är det möjligt att ha sex efter borttagning av livmodern?

Om vi ​​betraktar coitus som en process, är genitalkontakt penetrationen av penis i partnerens vagina och monotona translationsrörelser. Så varför är kvinnor så oroliga över frågan, du kan leva ett sexuellt liv efter att du har avlägsnat livmodern, nacken, äggstockarna eller kan inte?

Sex – det här är en av de typer av sensuella kontakter som en person åtnjuter.

Är det möjligt att ha sex efter borttagning av livmodern?

Operationer för att avlägsna kvinnliga könsorgan – beroende på volymens komplexitet – påverkar kvinnokroppens hormonella tillstånd och – enligt kvinnors uppfattning – berövar dem attraktivitet i motsatsens ögon. En modern kvinna vill njuta av sex, att önska, för henne är det obehagligt att bli ett föremål för tillfredsställande önskningar. Därför är det mycket viktigt för henne att veta om ett fullständigt sexuellt liv är möjligt efter kirurgiska ingrepp på reproduktionsapparaten.

Typer av gynekologisk verksamhet

Om det finns indikationer kan följande gynekologiska åtgärder utföras:

  • hysteroskopi – skrapning av livmoderhålan, under vilken den frigörs från det skadade endometriumet och polyperna;
  • ovariektomi – avlägsnande av äggstockarna
  • hysterektomi – avlägsnande av livmodern;
  • perkutan extirpation – livmodern amputeras, och livmoderhalsen förblir;
  • trachelectomy – livmoderhalsen är utskurad
  • Hysterosalpingosovariectomy – hela det inre reproduktionssystemet avlägsnas.

I varje fall väger kirurgen allting “För” och “Mot” från en sådan inblandning är det en konversation med en kvinna, i förväg informeras hon om de möjliga konsekvenserna.

Bland rekommendationerna – sexuell vila inom 1-2 månader efter det kirurgiska ingreppet. När stygn är över, och obehaget försvinner, kan du återgå till vanliga glädje i livet.

Sexuellt liv efter borttagning av polyp i livmodern

Avlägsnande av polypen utförs för närvarande på poliklinisk basis. Några timmar efter operationen – så snart effekten av anestesi går bort – kan en kvinna lämna sjukvårdsinstitutet.

De organ som påverkar produktionen av hormoner påverkas inte under operationen. Så snart koaguleringen slutar – vanligtvis händer det 21-27 dagar – du kan återgå till det normala livet. Om återhämtningen av kroppen kan bedömas vid början av regelbundet månadsvis – i de flesta fall övergår 1 cykel, eftersom endometrium behöver ökas. Under fördröjningen bör skyddas noggrant.

Sexuellt liv efter borttagning av livmoderhalsen

Är det möjligt att ha sex efter borttagning av livmodern?

Kvinnor fruktar att efter borttagning av livmoderhalsen kommer de att förlora känslighet, och sexlivet kommer inte ge nöje.

Det finns inga nervändar i livmoderhalsen. Detta kan ses genom att läsa tekniken för manipulation på livmoderhalsen. Kolposkopi och moxibustion utförs utan anestesi, eftersom det här organets känslighet är minimal.

För sensualitet möter vagina och klitoris väggar – de skadas inte under gynekologisk operation.

Obehag kan uppstå på grund av långvarig abstinens. Du kan komma i sexuell kontakt efter operationen av denna typ först efter 6-7 veckor, se till att det inte finns några smärtsamma känslor. Om de verkar – det är onormalt, måste du kontakta en gynekolog.

Sexuellt liv efter avlivning av livmodern

Om en kvinna klagar över förekomsten av sexuella problem efter hysterektomi, kan du säkert säga att de är födda i huvudet. Denna operation påverkar inte kvaliteten och möjligheten till sexuell aktivitet. Alla receptorer som är ansvariga för sensualitet finns i labia, klitoris och vagina, så kvaliteten på kön förblir densamma eller ökar. Det är inte förvånande – en kvinna slutar frukta en oönskade graviditet.

Oavsett hur pålitligt preventivmedel var, är det möjligt att bli gravid. Barriärmetoder är skyddade av 97%, orala preventivmedel – med 99,3%. Tankar om detta är närvarande i det undermedvetna, förhindrar att kvinnor njuter av sinnligt nöje. Efter en hysterektomi kan du leva sexuellt utan rädsla.

Klimakteriet, som uppstår efter denna operation, är inte klimakteriet, men kirurgisk klimakteriet. Menstruation är frånvarande, eftersom endometrium avlägsnas tillsammans med livmodern, men äggstockarna producerar alla nödvändiga hormoner i sin helhet.

Inga oönskade konsekvenser:

  • minskad libido;
  • Utseendet av osteoporos
  • åldrande av kroppen – uppstår inte.

När den postoperativa rehabiliteringsperioden är över kan du återgå till det normala livet. Alla komplexa – osäkerhet och styvhet – är förflutna.

Om partnern inte vet att kvinnan genomgick en hysterektomi, så kommer hon inte att gissa.

En konstant kärleksfull partner kommer delikat att hjälpa till att övervinna det psykologiska hinderet.

Sexuellt liv efter ovarial excision

Ovaries funktion är produktionen av hormoner, på vilka menstruationscykeln är regelbunden, dess längd, möjligheten till uppfattning, graviditeten är beroende.

Är det möjligt att ha sex efter borttagning av livmodern?

Från dessa hormoner – progesteron, östrogen och androgener – beror kvinnans utseende också på.

Med utrotningen av ovaries funktion uppträder klimakteriet – kroppens naturliga åldrande.

Om arbetet med minst en länk i denna kropp, som kan jämföras med en flerstegsmekanism, bryts, börjar då ogynnsamma hormonella förändringar i kvinnokroppen.


Hur kan en kvinna leva om hennes äggstockar avlägsnas?

Om ett äggstockar avlägsnas, reflekteras livskvaliteten inte – den andra förutsätter alla funktioner. När båda äggstockarna amputeras, förekommer klimakteriet. Binjurarna – det är deras ansvar att upprätthålla hormonstatusen – de kan inte klara av funktionen. Produktionen av hormoner är tillräckligt för att säkerställa liv och … upprätthålla libido.

Lusten att ha sex med människor är utvecklad i hjärnan, och om en kvinna är inställd för ett helt liv, kommer inga hormonella problem att hindra henne från att njuta av det.

Problemet med åldrande kroppen bidrar till att lösa hormonersättningsterapi, och bristen på smörjmedel, som orsakar obehag under sexuell intimitet, kommer att ersätta särskilda medel. Kvaliteten på könsavlägsnandet av äggstockarna påverkar inte – de är inte inblandade vid samlag.

Sexuellt liv efter borttagning av livmodern och äggstockarna

Redan kan man dra slutsatsen att efter hysterosalpingovariectomi eller total hysterektomi – kirurgi för att ta bort livmodern och äggstockarna – stoppar inte sexuellt liv.

Återhämtningsperioden tar 5-7 veckor, och sedan kan du njuta av närheten till din älskade igen.

Allmänna problem med gynekologisk verksamhet

Efter gynekologisk verksamhet, under vilken könsorganen avlägsnas, existerar vissa obehag under samlag, särskilt i början. Men det är inte kopplat till fysiologiska förändringar av organismen utan emotionella problem.

Är det möjligt att ha sex efter borttagning av livmodern?

Normala reaktioner hos honkroppen återvänder gradvis. Hjälp dem att återställa partnerns ömhet och uppmärksamhet. I detta skede är det lämpligt att ge förkärningar ökad uppmärksamhet för att anpassa kvinnan till intimitet.

För att inte orsaka obehag i samband med bildandet av inre sömmar, måste du re-assimilera poser. Kvinnan kommer att vara mer bekväm vid den första intimiteten att ta situationen under kontroll, välj en ställning “Rider”.

Under det kan hon kontrollera penetrationen. Ingen smärta vid närhet bör inte vara, om det uppstår, är det nödvändigt att besöka gynekologen.

I medicin beskrivs situationer där läkare förseglade sig efter amputering av livmoderhalsen hos äldre patienter och bestämde sig för att kvinnans könsliv inte längre lever i denna ålder. I vissa fall kunde inte läkare skylla för att erkänna ett sådant misstag – patienten var för blyg för att berätta för dem om den sexuella sidan av livet, utan att inse hur det påverkar operationstekniken.

När man utför kvinnors verksamhet är det mycket viktigt att kvinnor känner förtroende för den behandlande läkaren – då kommer det inte vara svårt att återgå till det aktiva sexlivet. Gynekologer föreskriver inte bara hormonersättningsterapi, utan kan ge råd om mildt ställning och säkra medel som smörjmedel.

Utrotningen av intresse för kön efter hysterosalpingovariektomi eller total hysterektomi förekommer hos endast 5% av patienterna.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

37 − = 27

Adblock
detector