Behandling av livmoderhalscancer i olika steg | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Behandling av livmoderhalscancer i olika steg

Den viktigaste faktorn som påverkar valet av metoden för att eliminera livmoderhalscancer är sjukdomen. Doktorn tar också hänsyn till tumörens exakta plats, typ av sjukdom, samtidiga sjukdomar, ålder etc.

Förkreativt tillstånd - karcinom

Behandling av livmoderhalscancer i olika steg

CIC eller karcinom anses vara den tidigaste etappen av denna onkologiska patologi, men läkare brukar betrakta det som ett precanceröst tillstånd: Patologiska celler är lokaliserade endast i ytskiktet, utan att påverka djupa vävnader. Behandling av livmoderhalscancercancer i karcinom liknar andra prekancerbetingelser.

När adenokarcinom används ofta hysterektomi. För att planera graviditetsanvändning av konisering. Och hysterektomi är lämplig för dem som inte längre planerar att föda barn. Samma metod används om sjukdomen återkommer efter någon behandling.

Men även efter kursen kan förändringar före tumören förekomma i livmoderhalsen såväl som i slidan. Patienterna ska ständigt genomgå gynekologiska undersökningar, ge smärta på onkocytologi, och ibland är kolposkopi nödvändigt.

Metoder för behandling av den första etappen av livmoderhalscancer

Sjukdomens inledande skede är uppdelad i två faser. Den första innebär ett av tre alternativ:

  • Konvertering med avlägsnande av det drabbade området, uppföljning av återfall
  • Avlägsnande av livmodern om det är omöjligt att punkta endast en del av vävnaderna.
  • Radikal hysterektomi. När sjukdomen påverkar lymfatiska och blodkärl tas de infekterade lymfkörtlarna bort.

Den andra fasen: radikal trachelektomi eller hysterektomi; yttre strålbehandling i kombination med brachyterapi.

Efter operationen undersöks de erhållna vävnaderna i laboratoriet för utbredning av patologiska celler. Radioterapi används vid spridning till närliggande vävnader och lymfkörtlar. Ofta föreskrivs radio och kemoterapi samtidigt. Om du inte kan ta bort alla skadade områden behöver du strålning från det lilla bäckenet, såväl som kemoterapi med cisplatin.

Strålning och kirurgisk behandling av livmoderhalscancer i andra etappen

Liksom den första är den uppdelad i två faser. Följande metoder kan användas på den första:

  • Hysterektomi, punktskador lymfkörtlar i lilla bäcken och bukhålan för att avslöja metastaser i dem, föreskriva radio- och kemoterapi om patologiska celler finns i de tagna proven;
  • Extern och intern strålterapi med höga doser;
  • Radikal trachelektomi, om graviditet planeras, elimineras alla patologiska lymfkörtlar, inklusive para-aorta lymfkörtlar.

Den andra fasen innefattar: kemo-, brachy- och strålterapi; radikal hysterektomi, avlägsnande av lymfkörtlar, och om patologi detekteras i proverna utförs radio och kemoterapi. Det tredje alternativet - behandlingen börjar med kemoterapi och strålbehandling, och slutar med en hysterektomi.

Metoder för behandling av livmoderhalscancer för progression av patologi

När sjukdomen fortsätter att utvecklas eller ses i senare skeden justeras kursen beroende på tumörens storlek. Till exempel kombinerad strålningsbestrålning och brachyterapi i närvaro av formationer över 4 cm i storlek.

Parallellt är kemoterapi med cisplatin förskrivet. Efter avslutad strålningsexponering kan hysterektomi rekommenderas. Att radikala åtgärder (excision av lymfoder, para-aorta) kan tillgripa och i små storlekar av en tumör. I mer avancerade fall kombinerad extern och intern strålning, radio och kemoterapi. Det senare innebär inte bara cisplatin, men också ett antal andra droger.

Behandling av livmoderhalscancer i tredje och övergång till fjärde etappen

Kursen omfattar kombinationen av olika alternativ för strålbehandling, såväl som cisplatin. Du kan misstänka metastasering i andra organ när lymfkörtlar ökar. Ibland rekommenderar läkaren att man bedömer förekomsten av patologiska celler i lymfkörtlarna före utnämningen av strålbehandling. Detta kan göras genom kirurgi, CT eller MR.

Närvaron av en tumör kan indikera en ökning av lymfkörtlar i storlek. I denna situation är en biopsi nödvändig. Om cancerceller finns i lymfkörtlarna i övre bukhålan - behövs ytterligare test för att detektera metastaser i andra organ.

Symtom och behandling av den sista etappen av livmoderhalscancer

Behandling av livmoderhalscancer i olika steg

På detta stadium sprider patologin, som inte bara påverkar det lilla bäckenet. Steg 4 är i regel oåterkallelig. I denna situation är strålningsexponering förskriven för att lindra symtomen på sjukdomen, såväl som kemoterapi.

Platinbaserade läkemedel och ett antal andra läkemedel, till exempel gemcitabin (Gemzar), vinorelbin (Navelbin), paklitaxel (Taxol) eller topotekan administreras vanligtvis.

Återfall av patologi

Om tumören uppträder igen efter eliminering sker det en återkommande cancer. Det kan förekomma på samma plats eller i separata områden där cancerceller har blivit förenade med en ström av lymf eller blod. När återfall i könsorganen kan tilldelas en omfattande operation, till exempel exenteration.

Ett positivt resultat finns endast hos hälften av patienterna. Kemoterapi och strålbehandling används endast som en palliativ behandling som hjälper till att lindra symtomen men eliminerar inte själva tumören.

Traditionell behandling och förebyggande av livmoderhalscancer

Ibland används de så kallade folkmetoderna som ett komplement till medicinska metoder. Till exempel finns det en effekt av fytoterapi baserat på intaget av örtberedningar. Sådana droger kan eliminera de obehagliga symptomen som åtföljer sjukdomen: signifikant minskad smärta, blödning från livmoderhålan, toxiner elimineras från kroppen.

Traditionell behandling involverar både intern och extern användning av olika växtbaserade avgifter. Patienterna bör dock förstå att sådana aktiviteter endast kan komplettera huvudrätten, men inte ersätta den. Dessutom måste du meddela din läkare om viljan att använda traditionella recept. Han kommer att kunna välja örter korrekt, föreskriva doseringen och bestämma varaktigheten av kursen.

Väl etablerad folkbehandling efter kemoterapi och kirurgisk avlägsnande av tumörer. Detta beror på det faktum att ett antal örter har en antiinflammatorisk effekt, på grund av vilken organismen återställs snabbare under den postoperativa perioden.

Behandling av soja kräftor med mat soda hänvisar också till folkmetoder. För första gången föreslogs denna metod av en italiensk läkare. Han hävdade att cancer är en aktivt förökande svamp av candida. Även om officiell medicin inte har erkänt denna metod, bekräftar många läkare sin effektivitet.

Receptet är ganska enkelt: 1/5 del ch. läsk + ett glas varm mjölk / vatten. Gradvis öka dosen till ½ tsk. till glaset. Du kan också behandlas med torr läsk: ta in och skölj omedelbart med ovanstående mängd vätska. Drick det 2-3 gånger om dagen i en halvtimme före en måltid varje dag.

Vad ska man välja?

De initiala kraven kan elimineras med samma effektivitet, antingen snabbt eller med hjälp av strålbehandling. Kemoterapi används på liknande sätt, men dess möjligheter är något begränsade i detta fall.

Behandling av livmoderhalscancer i olika steg

Den första etappen är indelad i två steg: mikroinvasiv cancer och nederlaget av bara livmoderhalsen. På det första brukar man utplåna livmodern och appendagen på den andra - intrakavitära och avlägsna bestrålningen, sedan utvidgad extirpation. Ordningsföljden kan variera.

Den andra etappen kännetecknas av involvering i den patologiska processen av den övre delen av skeden, livmoderns kropp. Den huvudsakliga metoden att eliminera patologi är strålningsexponering. Till operation på detta stadium är sällan tillgripen.

Den tredje etappen är nederlaget i den undre delen av slidan, infiltreringen av parametern, övergången till bäckenbenet. Patienten behöver strålningsexponering.

Den fjärde etappen kännetecknas av övergången av cancerceller till närliggande organ. Endast palliativ behandling är möjlig att lindra symtomen. I senare skeden används ofta kemoterapeutisk behandling för detta ändamål.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 7 = 3