Finnar på skinkorna och deras förebyggande | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Finnar på skinkorna och deras förebyggande

Du kan inte kalla finnar på påven en kosmetisk defekt, men deras utseende ger inte mindre signifikant obehag än akne i ansiktet. Dessa formationer påverkar väsentligt det allmänna tillståndet - det medföljande utseendet av klåda och ömhet förhindrar koncentrering, distraherande från dagliga aktiviteter. Det är svårt att känna sig trygg när den femte punkten ständigt påminner sig om sig själv.

Popu show alla accepteras inte, men det är ingen anledning att vänta på att utslaget försvinner själva. Ett sådant tillvägagångssätt kan framkalla en försämring av hälsan - utslag eller blåsor kan spridas till höfterna och buken.

Hur blir man av med finnar på präst en gång för alla, så att sådana problem i framtiden inte uppstår?

Acne på påven. skäl

Finnar på skinkorna och deras förebyggande

Hos kvinnor är det dock som om män är mycket små på talgkörtarnas skinkor. Eftersom huden har ökat torrhet, orsakar effekten av yttre stimuli mycket snabbt en inflammatorisk process. Stramt underkläder, syntetiska tyger, gnidning på möbler eller cykelsadel, intertrigo - alla dessa negativa faktorer orsakar utslag av utslag.

De bryr sig inte om bytet så noga som för ansiktet. Det finns keratinisering - cellerna i epitelet som redan har avskalat, separeras inte i tid. Sebaceous porerna, som även om de är små, men de är förtäppta. Det finns gynnsamma villkor för att öka aktiviteten hos opportunistiska mikroorganismer.

Du kan inte ge ett separat svar på frågan, varför finnar finnar på påven? Deras bildning påverkas av samma faktorer som på utslag på andra delar av kroppen.

Orsakerna till inflammatoriska processer:

 • hormonell obalans
 • beriberi och hypervitaminosis;
 • allergiska reaktioner på vävnader, hygienprodukter, kosmetiska produkter, insektsbett, kontakter med vissa växter, livsmedelsprodukter;
 • hypotermi;
 • sjukdomar - katarrhal, infektiös, viral eller dermatologisk.

Ett ljust rött utslag på påven kan förekomma med nässelfeber orsakad av solbränna. Utsvämningar på skinkorna och låren är ett symptom på sjukdomar: skarlet feber, rubella, mässling, kycklingpox och några andra.

Tänk på vad man ska göra för att bota akne på påven, först måste du ta reda på de främsta anledningarna till att de uppträdde och eliminera dem.

Hudvård

Vård ska vara inte bara för ansiktet, utan för resten av kroppen. För att säkerställa att kvinnor inte har problem med överdriven torrhet i huden och inte uppträder utslag på grund av keratation, bör du regelbundet rengöra huden.

Finnar på skinkorna och deras förebyggande

Under hygieniska förfaranden är det önskvärt att använda en loofah för att avlägsna det exfolierade epitelet, efter hygienprocedurer, använda mjölk och kroppskrämer. För torr hud är näring med näringsrika lotioner och serum, om det finns blöjautslag, är det nödvändigt att använda talkum. Exfoliating och lugnande effekt har masker gjorda av kosmetisk lera med näringsrika oljor. Eftersom röven kan vara gömd, är det bäst att lägga havtornsolja till lera - det har en antiinflammatorisk effekt.

Masker för skinkans skinn.

 1. I blått lera läggs vatten för att göra en konsistens av tjocka potatismos och en tesked havtornsolja. På skinkorna appliceras en handduk fuktad med varmt vatten på huden till ånga och lägger sedan lera. Lämna i 15 minuter.
 2. Lera späds med vatten och en tesked vetexsolja tillsätts.

När man förbereder ett ansikte för att applicera masker ångas det över ångan. Nära skinkorna är gynekologiska organ, så det rekommenderas inte att öppna porer i ett varmt bad.

Vad ska man göra om små finnar visade sig på påven, men det här är inte relaterat till hälsotillståndet? I detta fall är det önskvärt att överge det syntetiska underkläderna och gå till bomull, applicera ett tunt lager av salva antihistaminverkan.

Eliminera små inflammationer hjälp infusioner av medicinska örter - kamille, celandine, calendula. De används som lotioner, i 15-20 minuter om dagen.

Om du omedelbart och regelbundet tar hand om huden visas inte akne.

Hur man behandlar akne på påven

Utsvämningar orsakade av hormonella störningar har ett karaktäristiskt utseende - det här är papiller med purulent eller seröst innehåll. Behandla dem exakt samma som akne i ansiktet - cauterize med antiseptika, smörj med salvor med metrogil eller antibiotika, strö med streptocidpulver eller acetylsalicylsyra.

Det är väldigt bekvämt att finnar på påven kan smörjas med jod eller zelenka - dessa produkter är mycket effektiva och eliminerar snabbt inflammation.

Finnar på skinkorna och deras förebyggande

Det är omöjligt att bli av med beriberi och hypervitaminos utan att balansera din egen diet. Dessa villkor leder till en strikt diet eller överdriven konsumtion av vitaminer - försöker undvika att sänka immunstatusen, många missbrukade vitaminpreparat. Båda förhållandena förvärrar hudens kvalitet.

Snabbt bota akne på skinkorna kommer att visa sig om du arbetar på dem på ett komplicerat sätt - korrekt komponera en meny och noga vårda huden.


Eliminera allergier hjälper antihistaminer av allmän och lokal åtgärd - tabletter och speciella salvor. Tavegil, Diazolin, Cetrin, Loratadin, Suprastin, Fenistilgel, Celestoderm... Sortimentet av antihistaminer i olika former är så brett att du kan välja medicinen, inte bara för användarvänlighet, effektivitet och pris, men också för paketets färg.

Antihistaminer används också för akne, som hoppade efter insekterna.

Sjukdomar av olika etiologier kan inte behandlas på samma sätt. I varje fall bör du ta reda på varför akne uppträdde. Om de är ett symptom på sjukdomen är det tillräckligt att applicera antiseptiska eller mjukgörande medel som förbättrar hudtillståndet och vänta tills den underliggande sjukdomen är botad.

Svampinfektion - använd svampdödande medel för lokal åtgärd, lav av olika typer av antivirala läkemedel. För att eliminera psoriasis eller eksem kan du behöva använda hormoner med kortikosteroider. Venerealinfektioner behandlas med stora doser antibiotika.

furunkulos

När det är superkylt på påven är det ofta furunkler - pus ackumuleras i hårfollikelns rot.

Orsaken till den purulent-inflammatoriska processen är oftast:

 • hypotermi;
 • brott mot hygienregler
 • påkänning;
 • förgiftning av kroppen.

Efter täppning av talgkörteln förenas opportunistiska patogena mikroorganismer av stafylokocker eller streptokocker, vilket framkallar utvecklingen av en akut purulent inflammatorisk process.

Furuncle mognar i flera steg:

Finnar på skinkorna och deras förebyggande
 • först visas en liten röd fläck, som med utvecklingen av en vanlig akne
 • sedan känns insidan kompakteringen;
 • det finns smärta och klåda;
 • skadorna ökar;
 • börjar bilda en purulent stam - det kan ses från den vita punkten på ytan av pimpleen;
 • kan öka kroppstemperaturen;
 • då koka öppnas, pus flyter, börjar såret att dra åt.

För att påskynda mognad av purulent bildning på skinkan, applicera torr värme, gör en komprimering av ichthyol salva eller salva "Vishnevsky". När pimple öppnas, bör komprimering med salvor fortsätta - pus borde helt komma ut. Till ett rent sår appliceras bandager med syntomycinemulsion eller någon salva med antibiotika för att undvika sekundär infektion med svampflora.

Om furuncleen ökade, ökade inflammationen, det allmänna tillståndet förvärrades - temperaturen steg och lymfkörteln i ljummen började känna - kirurgisk ingrepp var nödvändig. Abcessen öppnas i en öppenvårdsområde under lokalbedövning. Postoperativ vård - antiseptiska förband.

Förebyggande av akne på skinkorna

Pimples på påven - ett fenomen som inte är ofarligt. Eventuella utslag indikerar organiska störningar.

För att hålla huden ren är det nödvändigt att kompetent behålla immunstatusen:

 • i tid för att komplettera tillförseln av vitaminer och mineraler;
 • rationell nutrition;
 • undvik stress;
 • inte överkylning.

Missa inte kapronens vackra underkläder, och om du är van att använda sådana saker, välj dem i storlek.

Du måste ta en dusch varje dag - om huden är för torr kan du utan tvål, men efter tvättning ska du använda en kräm eller kosmetisk mjölk.

Om du måste sitta länge, är det lämpligt att ta små pauser, under vilka huden på skinkorna krävs för att mala eller göra flera rörelser som sprider blod i detta område.

Om det finns utslag i höfterna, som inte kan kasseras inom en vecka, bör du kontakta en hudläkare. Acne på skinkorna kan vara symptom på organiska patologier.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 2