Kvinnors hälsa

Gula fläckar på kroppen

Mänsklig hud – ett slags indikator på hälsa, eftersom många sjukdomar i inre organ och patologiska processer som sker i cellerna i kroppen, förr eller senare återspeglas på ytan av huden. Fläckarna på huden kan indikera att en person har några hälsoproblem. Därför är det bättre att inte försena deras fortsatta utveckling och tillväxt i stora områden, och undersökas av en specialist.

Diagnos hjälper till att identifiera befintliga sjukdomar, vars utveckling har provocerat utseendet på pigmente på dermis och i tid för att börja sin behandling för att förhindra ytterligare progression.

Varför finns det gula fläckar på kroppen

Hudfläckar kan uppstå av följande skäl:

Gula fläckar på kroppen
 • Hemorragi är en blödning som uppstår som ett resultat av vaskulär skada. Blod tränger in i vävnaderna som ligger bredvid det skadade området, vilket resulterar i att röda märken uppträder på ytan av huden, då ändras färgen till blå och i slutet till gult. Bruising försvinner efter 2 veckor, dock kan vävnadsnekros och suppuration utvecklas, som endast kan avlägsnas genom behandling eller operation.
 • Dermatologiska sjukdomar – lava, urtikaria. De bildar fläckar på ytan av den epidermis gulaktiga nyansen. Symtom på sådana sjukdomar kan inte uppenbaras, förutom synlig pigmentering. Men det betyder inte att de ska ignoreras, det är bättre att omedelbart gå till en läkare och bli testad.
 • Systemiska sjukdomar – Addisons sjukdom, diabetes, lupus erythematosus ger också utseende på märken på kroppen. I dessa fall gör en tidig undersökning det möjligt att minimera de negativa följderna för hela organismen som helhet;
 • Mekaniska, toxiska effekter, blåmärken – kan prova utseendet av pigmentering på det övre lagret av epidermis. Märkningar kan ha olika former, storlekar.
Gula fläckar på kroppen

Det händer att de gula fläckarna dyker upp på ett barns kropp, en nyfödd bebis. Inträffar på grund av ingrepp av mekonium i fostervätska direkt före leverans. Snart förvärvar barnets hud sin normala nyans. Men om det finns tvivel och oro över detta, kan du alltid gå till barnläkaren.

Gula fläckar kan utvecklas på kroppen med cancer, det indikerar utvecklingen av illamående tillväxt. Hudkreft är en av de vanligaste, i vilka epidermala celler snabbt och atypiskt delar sig.

Hudfläckar, färgskillnad

När en överdriven mängd melanin som produceras kan det inte bara rena gula fläckar på den mänskliga kroppen, men också brun, gul-brun, röd med en gulaktig nyans, som skiljer sig i storlek, form, plats.

Bruna fläckar kan uppstå av skäl som:

 • ärftlig faktor
 • naturlig åldrande
 • sjukdomar i inre organ
 • förekomst av skador
 • kränkningar av den hormonella bakgrunden
 • Barnets bärbarhetstid
 • exponering för ultraviolett ljus;
 • cancer sjukdomar.
Gula fläckar på kroppen

Gulbruna fläckar som syns på kroppen, kan ändra sin färg, lätta, mörka. Någon av dem kräver uppmärksamhet och undersökning från en specialist, eftersom de kan utvecklas till malign utbildning.

Round bruna fläckar som inte kliar, inte flaga, växer inte och har en platt form, mol kan vara enkla, men om de förändras, måste du omedelbart besöka onkolog, eftersom många av dem förekommer med cancer och har samma färg.

Gulbruna märken kan indikera att kroppen saknar vitaminer A, C, PP. Vid deras behandling är det nödvändigt att applicera inte bara salvor, att göra lotioner och bad, men också att dricka vitaminer. Bruna fläckar på fötterna uppträder ofta när trofévävnadsstörningar beror på dålig blodtillförsel. Orsaken kan vara åderförkalkning av kärlen på benen, diabetes.

Gula fläckar på kroppen

Dermis åldrande kännetecknas också av pigmentens utseende. Under graviditeten visas sådana märken ofta i ansiktet, eftersom en kvinna har en hormonell bakgrund. Hudsjukdomar, såsom laven (skarp, mångfärgad) ger upphov till märken på huden.
De är fläckiga, och efter solbränna på ytan av epidermis kvarstår foci. Fregnar betraktas också fläckar, förekommer i stora mängder på våren i solen, men de är helt säkra.

Det finns en annan färg på märken på huden – röd med en gulaktig snett. Utseendet på rödgula fläckar på kroppen kan indikera närvaron av eventuella sjukdomar, ett patologiskt tillstånd där processerna i mänskligt liv kan störa.

Därför ska du omedelbart gå till läkaren när de dyker upp. De kan ha olika former och storlekar, visas på någon del av epidermis.

Orsakerna till utseendet på rödgula markeringar på dermis är mycket olika, så det kan vara:

 • påkänning;
 • störningar i nervsystemet
 • allergi och dess sjukdomar – eksem, dermatit;
 • infektioner – sjukdomar orsakade av virus, bakterier, svampar. Dessa är mässling, smittkoppor, rubella, erysipelas, streptoderma, skarlet feber;
 • autoimmuna sjukdomar – lupus erythematosus, sklerodermi, psoriasis.
Gula fläckar på kroppen

Alla prickar, det är gult, rött, brunt, som förekommer på ytan av epidermis, det är nödvändigt att undersöka förekomsten av sjukdomar inuti kroppen för att förhindra deras utveckling och progression.

Många markeringar på det övre skiktet av epidermis visas på grund av brott mot de inre organen, och om de inte kliar och skal, betyder det inte att de bör ignoreras.

Det är bättre att omedelbart gå till rätt specialist och genomgå en fullständig undersökning för att undvika ytterligare komplikationer med hälsan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply