Kvinnors hälsa

Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna

Denna sjukdom är kronisk, därför är livslång terapi som regel nödvändig. Tyvärr är det omöjligt att bli av med denna patologi för alltid.

Contents

Hur man behandlar bronkial astma korrekt

Terapi är baserad på symptomatiska och grundläggande mediciner. Den första bronchodilatorn och bronkodilatorn återställer bronkialpatensen och tar bort bronkospasmen. Dessa inkluderar medel för första hjälpen under en attack.

Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna

Andra – glukokortikoid hormoner, Cromones, antikolinerga medel och antileukotriene – hämmar allergisk inflammation i luftrören. Det är nödvändigt att behandla sjukdomen under lång tid, eftersom de inte har en snabb åtgärd. De verkar på grund av att symptom uppträder – inflammation i bronkierna. Dessa läkemedel minskar attackens frekvens och svårighetsgrad. Eftersom bronkial astma anses vara en kronisk sjukdom, måste antiinflammatoriska läkemedel tas under lång tid.

Effekten utvecklas gradvis, de första resultaten är märkbara efter några veckor.

När det gäller glukokortikoid hormoner, de, liksom andra läkemedel, har ett antal biverkningar (hormonella störningar, immunsuppression, viktökning, problem med mag-tarmkanalen). Emellertid började modern farmakologi produktion av en ny form av läkemedels – inhalerade kortikosteroider – aktuella ämnen. De är mycket effektiva, väl tolererade, har ett minimum av biverkningar, kan användas även för behandling av barn. Deras regelbunden användning leder till det faktum att sjukdomen blir lättare grad det minskar behovet av att ta emot inhalerade agonister – första hjälpen när kvävning.

Dessutom finns det icke-läkemedelsbehandlingsmetoder.

Dessa inkluderar:

 1. Speciella andningsövningar, användning av olika andningsapparater;
 2. zonterapi;
 3. Fysisk träning, som bör visa instruktören på träningsterapi
 4. Klimatterapi, till exempel speleoterapi.

Där det är möjligt att behandla bronkial astma

Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna

För det första krävs akut sjukhus vid akuta förhållanden. I framtiden kan du besöka olika sanatorier där ovanstående procedurer utförs (t.ex. saltgruvor).

Dessutom är det rekommenderat att delta i speciella astmaskola, där man kan bekanta sig med de åtgärder för att förebygga attacker, för att studera metoder för terapeutisk andning, den största gruppen av anti-astmaläkemedel, anti-allergimedel.

Även i sådana kontor kan utvecklas en individuell hypoallergen diet. Att besöka sådana egna skolor påverkar positivt patientens psykologiska tillstånd, eftersom han inser att han inte är ensam. Astma skolor fungerar på grundval av många sjukhus och kliniker. Adressen på närmaste vilja meddelar lungspecialisten, distriktsterapeuten eller allergisten.

  Orsaker till värk och smärta i benen

Hur kan jag behandla bronkialastma med folkmedicin?

Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna
 1. Ingefära. Denna krydda minskar inflammation i luftvägarna, dilaterar kärlen,
  förhindrar anfall, intensifierar åtgärden av ett antal mediciner mot astma. Det är nödvändigt att blanda i lika delar juice av ingefära, granatäpple och honung. Den resulterande blandningen tas för 2-3 matskedar per dag. Du kan också dricka vatten, med en sked av riven ingefära upplöst i den. Förbered och avkok på grundval av det, och ät det också friskt;
 2. Vitlök. Denna grönsak rensar lungorna. Det rekommenderas att dricka buljong av vitlök på mjölk två gånger om dagen;
 3. Eukalyptusolja. Precis som vitlök har det en decongestant effekt. Det räcker att släppa lite olja på en pappershandduk och placera den över natten nära patienten. Även med det är inhalationer;
 4. Med. Denna produkt expanderar bronkierna, främjar bättre passage av syre genom dem. Folkrättsmedel på basis av honung behandlas mycket av sjukdomar, dessutom ökar immuniteten. Det rekommenderas att dricka honungsvatten för att lösa upp det.
 5. Lök. Grönsaker har en antiinflammatorisk effekt (delvis tar bort tecken på inflammation i bronkierna, minskar deras lumenminskning), normaliserar andning och förebygger anfall. Du kan äta det själv eller lägga det till sallader;
 6. Lemon. Citrus har en stor mängd vitamin C, vilket ofta inte räcker till för astmatiker. En liknande åtgärd har jordgubbar, blåbär och papaya. Du kan använda det färskt eller förbereda citronvatten med honung;
 7. Gurkmeja. Pulver är en utmärkt förebyggande. Det är blandat med honung;
 8. Växtberedningar. På grundval av sådana förbereda buljonger och infusioner. Till exempel kan du blanda plantain, löv av mamma och mormor, tallpinnar; plantain, elderberry blommor, tri-färgade violetter och solgås.
  Vad är lupus erythematosus?

Hur man behandlar bronkial astma med hund adenopati

Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna

Denna lösning används i stor utsträckning för att behandla många sjukdomar i andningssystemet, inklusive tuberkulos och lunginflammation. Dess kemiska sammansättning är unik och har inga analoger.

Värdet av detta ämne ligger i det faktum att dess biologiskt aktiva element förstör bakterier, förstör Kochs stift.

Dessutom innehåller fett många oljor, rik på fleromättade och enkelomättade fettsyror. Den innehåller också vitamin A, är till fördel för den funktionella tillståndet i luftrören, lungorna, övre luftvägarna B och E. Behandling av hund-fett, därför, har länge använts i tuberkulos och silikos av lungor, lunginflammation, bronkit, laryngotrakeit, laryngit.


Det har en bakteriedödande, immunmodulerande och återställande effekt. Det är användbart att kombinera intern och extern applikation, till exempel med patologier i nedre luftvägarna, det är nödvändigt att göra trituration med tjockt bröst och rygg.

Hur man använder hundolja?

Före användning ska det värmas upp i ett vattenbad tills det är varmt. Som regel förbrukas den inomhus av 1 msk. l. två gånger om dagen för en timme före en måltid. Behandlingsförloppet är en månad. Vid behov upprepas kursen 2-3 gånger om året.

Kontraindikation för användning är förvärring av kolelithiasis, graviditet, amning, barn under 12 år.

Vilken läkare behandlar bronkial astma hos barn och vuxna?

Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna

Liknande sjukdomar, som nämnts ovan, är en allergist. Det är nödvändigt att välja en specialist till vilken patienten kommer att vara betrodd. Behandlar bronkial astma och lungspecialist.

Att besöka den behandlande läkaren är nödvändig beroende på hans rekommendationer, i själva verket är det ibland nödvändigt att göra korrigering av terapi eller att utföra ytterligare undersökningar. Ibland rekommenderas en läkare att köpa en speciell enhet – en toppmätare.

  Vad händer om mjälten förstoras?

Använd det enligt indikationerna, informationen skrivs ned i dagboken. Det är nödvändigt att ange datum och tid för anfall, allergenet som orsakade dem och indikationerna på enheten. Du måste ta dagboken med dig till mottagningar. Detta gör att läkaren bättre kan navigera i patientens tillstånd.

Hur man behandlar kronisk kolinergisk bronchial astma

Denna form av patologi uppstår på grund av ökad ton av vagusnerven på bakgrunden av störningar i metabolism av den kolinerga mediatorn – acetylkolin.

Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna

Symtomatisk behandling innebär i detta fall användning av bronkodilatatorer. Bronkodilatatorer har antikolinerger, metylxantiner och β2-adrenomimetika. De sistnämnda, i synnerhet selektiva, stimulerar de motsvarande receptorerna lokaliserade i bronkierna och därmed framkallar en expansion av den senare. Metylxantiner slappnar av i bronkierna. Antikolinerga medel, blockera kolinerga receptorer.

Hur man behandlar bronkialastma hos barn korrekt

Den huvudsakliga gruppen av läkemedel som stödjer terapi – aktuella steroider. De har ingen systemisk effekt, eftersom de inte går in i blodet, så risken för biverkningar och missbruk reduceras till nästan noll. Det är emellertid nödvändigt att bekämpa attacker av kvävning med helt andra medel. I denna situation krävs bronkodilatatorer. Sällan ordinerar läkare aerosol salbutamol.

För mycket små barn utvecklas speciella inhalatorer – nebulisatorer. Dessutom använder de också spacers-enheter, som är originala adaptrar mellan barnet och nebulisatorn.

Effektiv behandling består i att stödja läkemedelsterapi, undvikande av faktorer som kan provocera en attack och förmågan att stoppa anfall med hjälp av fickinhalatorer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply