Kvinnors hälsa

Hur snabbt och effektivt bli av med strabismus

Strabismus är inte ovanligt hos vuxna. Den manifesterar sig i form av en avvikelse från den ena ögonens visuella axel från den allmänna fixeringspunkten. Ofta förekommer strabismus hos vuxna på grund av nervös nedbrytning och partiell misslyckande av en av ögonens visuella muskler. Det sneda ögat kallas också det “lata” ögat.

Hur snabbt och effektivt bli av med strabismus

För att avgöra om en patologi i en person inte nödvändigtvis hänvisar till en ögonläkare är det tillräckligt att se – en sådan defekt är omedelbart synlig. När patienten koncentrerar sig på en viss punkt, ser det ut som om hans blick riktas i olika riktningar.

Ja, patologi är inte trevlig. Människor med en sådan avvikelse blir ofta ett föremål för förlöjelse, det är svårt för dem att starta ett förhållande med det motsatta könet, och det är svårt för dem att leva med sina nedsatta ögon. Därför måste du omedelbart börja behandlingen.

Och hur man botar strabismus till en vuxen person, vi kommer att överväga ytterligare. Patologi korrigeras av två läkningsmetoder – traditionell och icke-traditionell.

Traditionellt är en kirurgisk eller terapeutisk metod för behandling av allvarliga strabismus hos vuxna. Den terapeutiska metoden innebär att använda linser, glasögon, öva synoptofore och försegla ett hälsosamt öga. Denna metod för att eliminera patologi verkar i de tidiga stadierna av sjukdomen.

Den kirurgiska metoden innebär eliminering av patologi genom operation.

Verksamheten utförs under lokal och allmän anestesi. Eftersom binokulär syn sällan återställs kan kirurgiskt ingrepp endast uppnå ett kosmetiskt utseende. Klistermärken ordineras oftare för barn, vuxna erbjuds att använda glasögon eller mjuka linser.

Behandling och möte beror på orsaken till strabismus, patientens ålder, sidan och graden av ögonböjning.

En okonventionell metod är behandling av strabismus med hjälp av traditionell medicin, örter och övningar. Tänk på hur du blir av med strabismus utan att tillgripa operation.

Produkter för att stärka ögonklemmen

 1. kål;
 2. rost av kalamus
 3. rosa höfter;
 4. Schisandra kinesiska;
 5. nålar i nålar;
 6. choklad;
 7. morötter;
 8. svart vinbär.
Hur snabbt och effektivt bli av med strabismus

Stärker de visuella musklerna hos kokt och råkål. Koka lite kålhuvud. När löven lätt lossnar från huvudet, dra ut dem. Ät kål några gånger om dagen, tvättas med en färdig buljong.

Ayrmosens rot insisteras i kokande vatten från beräkningen av 10 g rot per 200 ml vatten. Drick till 50 g. Ta en halvtimme före måltiden 3 gånger om dagen.

Kött av dogrose att laga mat lätt. Häll frukterna med kokande vatten och sätt i eld, efter kokning avlägsnas från värme och låt den brygga. Drick ett avkok med tillsats av honung.

Pine nålar används som avkok tills resultatet erhålls. Lite nålar häller brant kokande vatten och insisterar på 2 timmar. Infusion av att dricka en matsked efter att ha ätit tre gånger.

Spirituös infusion från frukterna av kinesisk magnolia vinstock görs enligt följande: en flaska vodka 0,5 tas 100 g frukt. Infunderas i 10 dagar, skaka regelbundet innehållet i kärlet. Klar tinktur odlas i vatten. Pipettera 20 droppar, blanda med vatten och drick 2 gånger om dagen före måltiden.

Choklad, som innehåller 60% riven kakao, stärker och tonar ögonmusklerna. Ät svart choklad varje dag för några kvarter av plattorna i en månad. Använd inte denna metod om du är allergisk eller har diabetes.

Morötter är en grönsak som återställer och förbättrar syn. Ät det varje dag i kokt eller fräsch form. Drick morotsjuice.

Avkok av bladblad lämnar inte heller några restriktioner vid mottagning, förutom en allergisk reaktion. Brew vinbär löv och dricka buljongen som te.

Övningar för ögonen

Övningar för ögonen hjälper till att uppnå muskelavslappning, fokusera ögat och uppnå kombinationen av två bilder i en.

Med hjälp av speciella övningar kan du höja synen på en av ögonen:

Hur snabbt och effektivt bli av med strabismus
 • Om ögat klipps, förlänga höger eller vänster hand framför dig och titta på pekfingret, gradvis närma sig och avstånd från ögonen;
 • Gör övningar framåt och bakåt, upp och ner, åtta, kors;
 • titta på de rörliga föremålen: flygningen av bollen, trädets gung från vinden;
 • kolla in i fönstret och titta på de närliggande föremålen.

Gör regelbundet övningar. Töj inte dina ögon, gör ditt bästa.

För ett positivt resultat, kombinera alla behandlingar för båda ögonen.

Till exempel: Oftalmologen som är ordinerad att ha linser eller glasögon bär, men gör fortfarande övningar för ögonen och använder produkter som hjälper till att stärka musklerna. Då kommer visionen att återhämta sig flera gånger snabbare och mer effektivt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply