Inghinalbråck hos flickor: orsakerna, symtomen och egenskaperna hos behandlingen | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Inghinalbråck hos flickor: orsakerna, symtomen och egenskaperna hos behandlingen

Bland den enorma listan över kirurgiska störningar hos unga barn förekommer inbränd bråck oftast. Det är nyfiken att flickor är mindre benägna att inguinalbråck än pojkar, men deras ursprung och sjukdomsförlopp har sina egna särdrag.

Denna sjukdom kan påverka ett barn i alla åldrar och kräver omedelbar behandling. Inghinalbråck är inte ovanligt hos flickor i åldern 3-4 år, eller hos nyfödda.

Inghinalbråck hos flickor: orsakerna, symtomen och egenskaperna hos behandlingen

Sjukdomen är uppkomsten av det inre ordet eller en del av det genom de svaga delarna av bindväv i bukhålan. Organet, som har lämnat bukhinnan, ligger i den så kallade intermuskulära “Pocket”.

Hernia inkluderar en hernial sac, en inguinal kanal (brokgrindar) och innehåll, det vill säga inre organ. Utanför ser broken ut som en buk i det subkutana utrymmet som ser ut som en tumör.

Klassificering och orsaker till inguinalbråckutveckling hos tjejer

Det finns två huvudtyper av sjukdomen:

  • födelse;
  • köpt.

Inghinalbråck, som förekommer hos nyfödda tjejer, kallas en infödd typ. Illamående orsakas av svagheten i bukmusklerna på grund av störningar under intrauterin utveckling. När en baby är född före tid eller inte har tid att mogna fysiologiskt, har dess organ inte tid att bilda sig ordentligt.

Den förvärvade typen observeras hos äldre tjejer och kan orsakas av olika faktorer, inklusive tumörer, sjukdomar i inre organ och till och med övervikt. Dessutom är herniala utskjutningar inte ovanliga i fallet med ökad fysisk ansträngning på bukmusklerna. Till exempel kan en inguinal bråck förekomma hos en tjej 10-11 år gammal, engagerad i vissa sporter. En ensidig och dubbelsidig ingreppsbråck är också särskiljad. I flickor är den vanligaste en dubbelsidig variation.

Utvecklingen av hernial sjukdom hos flickor skiljer sig från en liknande sjukdom hos pojkar, vilket beror på de särdrag hos kvinnokroppens struktur. När barnet fortfarande är i livmodern ligger hennes livmoder över det vanliga läget. Sedan faller den gradvis och drar bukhinnan bakom den.

Bindevävnaden på insidan av bukhålan har en mycket känslig struktur. Det kan bilda en vik, som faller in i inguinalkanalen, bildar en sorts ficka, vilket orsakar utseende av en bråck hos nyfödda barn.

Det finns sådana grundläggande anledningar för uppkomsten av en hernial sjukdom:

  • bukväggen eller bukhålan har sårbara och försvagade områden;
  • skador på peritoneumets väggar: postoperativa eller sår;
  • Fetma, särskilt farligt för barn under 6 år
  • lungsjukdomar, förstoppning, kroniska sjukdomar, vilket leder till ökat intra-abdominalt tryck.

Symtom och möjliga konsekvenser av inguinalbråck hos tjejer

Bestäm förekomsten av en hernial sjukdom hos ett barn är lätt, eftersom det lätt kan ses från utsidan, lokaliserat i ljumskområdet. Det händer emellertid att utsprånget faller in i labia av labia, som ökar deras storlek externt.

Bland de viktigaste symptomen på sjukdomen är:

Inghinalbråck hos flickor: orsakerna, symtomen och egenskaperna hos behandlingen
  • Konvexitet är tydligt synlig när barnet står och gömmer sig i en lögnande position;
  • med spänningar i bukmusklerna, som nysning eller hosta, blir utsprång mer märkbart;
  • när du trycker på konvexiteten kan du höra en rubbning;
  • Periodiskt kan det finnas smärta i buken och avföringstörningarna.

Den slutgiltiga diagnosen görs av kirurgen efter undersökning och palpation av det herniella utsprånget.

Ofta krävs ultraljudsresultat för att fastställa innehållet i hernialsäcken.

Inghinalbråck hos flickor observeras mindre ofta än hos pojkar, men deras konsekvenser kan vara mycket allvarliga. Hernialsäcken kan trycka på fortfarande oformade äggstockar, vilket kan leda till att den delikata vävnaden kan atrofi. Detta resultat leder till att flickan inte kan producera avkommor i framtiden. Speciellt farligt är perioden 1-2 år, och barnet kan inte uppleva någon smärta.

Dessutom kan de herniala grindarna klämma i tarmarna, vilket leder till en ökning av kroppstemperaturen, illamående och kräkningar. För att undvika komplikationer rekommenderas föräldrar att kontakta en kvalificerad specialist omedelbart efter att ha upptäckt hernial sjukdom hos barnet.

Behandling av inguinalbråck och funktioner vid kirurgisk operation

Det enda effektiva sättet att bota, oavsett orsakerna till inguinalbråck hos tjejer, förblir kirurgisk operation. Många föräldrar anser att det är en stor risk att tillåta sådana ingrepp i barnets växande kropp och föredrar konservativa behandlingsmetoder. Sådan behandling är att ha på sig ett speciellt bandage som håller hernialsäcken i bukhinnan och förhindrar förlusten.

Förbandet bärs som regel bara under vakenhet, men vid en magspänning i en dröm, till exempel en hosta, är den kvar för natten. Ändå är den konservativa metoden bara en tillfällig lösning på problemet.

Inghinalbråck hos flickor: orsakerna, symtomen och egenskaperna hos behandlingen

I vissa fall leder förlängd bärning av enheten till en försämring i buksmusklerna, vilket bara ökar den herniala sjukdomen. Det är därför du borde inte skjuta upp, än mindre ge upp kirurgiskt ingripande.

Före operationen observeras barnet i vårdavdelningen, där han tar alla nödvändiga test. Kirurgisk operation är tillåten endast om barnet har bra testresultat, det finns inga katarrhal eller andra sjukdomar.

Om det finns några kränkningar eller om barnet är förkyldt, sätts operationen upp tills den är helt återställd.

Kirurgisk behandling innebär att organen återgår till rätt plats, utskjutningsriktningen och borttagandet av den herniala utväxten.

Denna procedur varar ca 20 minuter. Typiskt förekommer ingripandet under generell anestesi, men för flickor mellan åldrarna 9-10 år är kirurgi under lokalbedövning acceptabel.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 84 = 85

Adblock
detector