Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten

Ögon är komplexa och mycket viktiga organ av uppfattning. Från och med födelsetiden har en person med deras hjälp möjlighet att känna världen runt honom. Huvudfunktionen hos dessa organ är en visuell uppfattning om föremålens former och färger.

Att tillhandahålla vitala funktioner i näthinnan är anfört till kärlmembranet, som mättar den första med syre och reglerar metaboliska processer som sådana.

Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten

Fartyg finns också i andra ögonlocksvävnader. För leverans av väsentliga näringsämnen till synens organ är ett utvecklat venöst kapillärt nätverk ansvarigt.

Visionssystemet fungerar bra och eventuella störningar förvärrar sin funktion. Besök en ögonläkare är nödvändig i fallet när kapillären har brutit i ett öga, eller båda synforeningarna har lidit. Detta fenomen förvärrar inte bara utseendet, det kan också vara ett symptom på en allvarlig sjukdom.

Från vad burst små kapillärer i ögonen

Resultatet av detta tillstånd är blödning under bindefinans yta. Felet ser ut som en röd fläck på den synliga delen av orgeln. Det är värt att notera att kärlen i den här delen av kroppen är mycket små och har tunna väggar, så deras integritet är lätt störd.

Orsaker till brottet kan vara följande:

 1. Överhettning när du besöker bastun
 2. Kontakt med främmande kropp eller damm;
 3. Mycket torr luft.

Vi listade bara externa stimuli, men det finns interna, som kommer att diskuteras ytterligare.

Brist på sömn och konstant trötthet

Långa arbetstimmar på datorn på jobbet eller fritid hemma, titta på tv, läsning av dokument eller böcker leder till ansträngning av synen. Om blodkärlen brister, är detta det vanligaste som kan hända som ett resultat av sådant arbete. Med vanliga överbelastningar kan allvarliga sjukdomar som kräver långvarig behandling utvecklas.

Skador på huvudet och ögonlocket

Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten

Bruising kan bara vara ett ytligt symptom på patologin, så det rekommenderas att omedelbart konsultera en läkare för diagnos.

Om blödningen inträffade i glasögon och inte den synliga delen, är det bättre att inte stanna med ett besök i polykliniken, eftersom efter en sådan kapillärbrott är sannolikheten att utveckla komplikationer utan lämplig medicinsk kontroll hög. Annars kan avlägsnande av näthinnan förekomma.

En stark fysisk ansträngning kan också leda till ett sådant fenomen, till exempel användning av kraftsporter, lyftning av vikter och leveransprocessen. Vid tiden för störst stress är blodkärlen mycket överfyllda och kan explodera.

Varför kapillärerna brista i ögonen: inre orsaker

Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten
 • Infektionssjukdomar, som åtföljs av en signifikant temperaturökning;
 • Diabetes mellitus och ett antal andra patologier i det endokrina systemet, vilket leder till bräcklighet och ömhet i kärlens väggar.
 • Keratit och konjunktivit är oftalmiska sjukdomar. Om kapillären förstörs, åtföljs detta fenomen av kraftig lakrimation och känsla av obehag.
 • En kraftig ökning av blodtrycket eller hypertoni. Även i detta fall är blodkärlen för fulla, så de kan inte tåla tryck och brista.
 • Tumörer av olika etiologi, lokaliserade i ögonen. Sådan deformation i kompressionsprocessen är absolut all ögonglob, medan kärlen sträcker sig, vilket leder till en överträdelse av deras integritet;
 • Meteosensitivity. Människor som akut upplever förändringar i atmosfärstrycket är benägna att kapillära blödningar vid en kraftig nedgång i detta. Detta kan också hända med en kraftig stigning eller nedstigning från berget, dykning;
 • Avitaminos, särskilt brist på vitaminerna A, C och rutin. Intaget av dessa ämnen gör kärlen mer elastiska;
 • Långtidsanvändning av mediciner som späd blod. I detta fall finns det en bieffekt, men det är sällsynt;
 • Överdriven användning av alkohol. Alkohol provocerar en kraftig expansion, och sedan en snabb minskning av kärlen.

Det är ganska svårt att självständigt bestämma orsakerna. Dessutom är det ofta, utöver sprängningen av kapillärer, inga symtom på störningar, det kan bara finnas en liten bränning och irritation. Om blödningen inte passerar inom 10 dagar behöver du se en läkare. Det är emellertid bättre att göra det omedelbart, eftersom det kommer att vara möjligt att förhindra utvecklingen av komplikationer.

Vad ska man göra om kapillärerna i ögat brister

Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten

Det kan sägas att denna typ av blödning är praktiskt taget en blåmärken, och med ett episodiskt utseende kräver det ofta ingen specifik behandling, som löser sig självständigt.

Om du snabbt behöver ta bort rodnad kan du använda vasokonstriktiva droppar, till exempel, "Sofradeks", "Taufon", "Visine" och liknar dem. Men ofta kan de inte användas, och om du har blödning igen, bör du besöka en ögonläkare.

Bevara den naturliga hydratiseringsnivån med hjälp av sådana droger som "Defislez", "Oksial", "Oftagel", "Optiv". Vanligtvis uppstår behovet av sådana i närvaro av dåliga väderförhållanden.

Fartyget kan explodera när du har kontaktlinser, lufttorkning eller närvaron i det med mycket damm, starkt ljus, arbetstid med papper och bord. Om orsaken är trötthet, har du bara en bra vila och allt kommer att gå iväg. Det är väldigt viktigt att inte övervinna i framtiden, att ge vilolägerna oftare, inte att missbruka läsning och datorer.

Klimatanläggningen torkar mycket luft, och denna situation påverkar slimhinnorna negativt. För att rätta till en situation, hjälper olika luftfuktare till luften och till och med banala bassänger med vatten som sitter i torra lokaler.

Behandling av kränkningar, inklusive sprängning av kapillärer i ögat, kan utföras med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Det är dock värt att vara försiktig med sin ansökan, eftersom de också har kontraindikationer:

Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten
 • Svart och grönt te. Drycken bör bryggas utan socker och det ska inte vara mycket starkt. Därefter blöt inte två bomullsskivor, som sedan appliceras på ögonen. Procedurstiden är 5-15 minuter. Istället för te kan du brygga kamille och upprepa övningen flera gånger om dagen.
 • Kontrast komprimerar. Det är nödvändigt att fylla två tankar med vatten - en häll i måttligt hett, den andra - kallt. Därefter fuktar de bomullsullen eller bandaget. Applicera sådana kompressorer med korta intervaller. Men kallt vatten bör inte kontakta huden för länge. Förfarandet utförs i 5-10 minuter, och sedan behöver du vila lite med dina ögon stängd.

Det är värt att notera att sådana recept endast kan användas om det finns problem som orsakas av utmattning eller yttre faktorer. Om defekterna uppträder regelbundet eller på grund av sjukdomen, ska endast läkaren välja behandlingspaketet. I en sådan situation är det nödvändigt att inte bara döda symptomen på patologi utan också att identifiera och sedan eliminera dess orsak.

Vad ska man göra om barnet har en liten kapillär i ögat

Orsakerna kan vara olika, till exempel dölja sig i skrovets skörhet. Vanligtvis uppstår skurningen när trycket stiger. Detta kan hända även när barnet gråter kraftigt. Under alla omständigheter är det nödvändigt att visa barnet för ögonläkaren att den senare ska upprätta orsaken och utesluta förekomst av sjukdomar, såväl som deras konsekvenser, föreskriva en terapi, om så är nödvändigt.

Kapillären i ögat brister: orsakerna och konsekvenserna av defekten

Som hos vuxna kan barn ha ett problem i närvaro av en virussjukdom, som influensa. Orsakerna kan vara dolda i konjunktivit. Dessutom får små barn ofta mikrotraumor. Det är värt att notera att alla ovanstående provokationsfaktorer ger komplikationer i avsaknad av behandling.

Hos äldre barn händer detta när de är överarbetade, eftersom de ofta spelar videospel mycket, spenderar tid på datorn etc.

I det här fallet, om patologier inte är exakt tillgängliga, kan du använda ögondroppar "Taufon". De kommer att minska det tryck som ögonen genomgår under långvarig stress. Används på liknande sätt "Defislez" och "Visine". Vid val av läkemedel är det emellertid nödvändigt att ta hänsyn till förekomsten av kontraindikationer. Om den röda fläcken inte passerar länge, orsakar det svårt obehag, ögat sväller eller pus visas, måste du snarast söka medicinsk hjälp. Behandling i sådana fall bör vara omfattande och åtföljas av en etablering av orsaken till patologin.

För att förhindra sådana situationer, till exempel för att göra kärlen mer elastiska, rekommenderas det att införa i barnets meny mat som är rik på vitaminer, särskilt citrusfrukter. Ge inte barnet starkt te, eftersom det ökar trycket.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

77 − 75 =