Lukt från naveln som ett symptom på sjukdomen

Personer av alla åldrar och kön kan uppleva ett sådant fenomen som lukten från naveln. Som regel uppmärksamma problemet gör inte så mycket lukt, hur mycket obehag och smärta orsakad av inflammation, rodnad och frisläppandet av denna vätska utrymme. Vad ska man göra i detta fall och hur farligt är det?

Orsaker till lukt från naveln i barnet

Lukt från naveln som ett symptom på sjukdomen

Detta problem påverkar oftast spädbarn som har navelfistler på platsen för läkning av snittet. Samtidigt blir barnets navel först och blir blöt, då blir huden runt den blivit inflammerad och röd, och själva fisteln är kantad med slemhinnor.

En typ av fistel är tarmfistel. Det orsakar en obehaglig lukt från naveln på grund av att det dopade området dör och bildandet av nekrotisk vävnad på tarmväggarna.

En annan farlig sjukdom med liknande symptom – omphalitis.

Dess tecken är suppuration av navelbotten, som provoceras av patogena bakterier – E. coli och stafylokocker. Samtidigt från den plats där navelsträngen var en gång tilldelas en gulaktig vätska, barnet plågas av feber, han är rastlös och gråter ofta.

Det skulle inte provocera fram en nyfödd lukt från naveln, föräldrar måste meddela inkommande barnläkare. Han själv hade märkt något var fel och kan rekommendera mer noggrant observera hygien och tvätta området med väteperoxid och efter bearbetning naveln i någon antiseptisk lösning eller mangan. I vissa fall kan kirurgen ingripande, men beslutet om det skulle ta läkaren.

Orsaker till lukt från naveln hos en vuxen

Lukt från naveln som ett symptom på sjukdomen

Hos vuxna, kan utseendet av de ovan nämnda problemen tillskrivas en brist på hygien etoyoblasti. Och vi kan inte ens gå att människor sällan ren – inte alls. Enkelt, om det kommer att beröva deras uppmärksamhet naveln och i synnerhet inte gnugga inre hålrum av svampen, det kommer gradvis att samla smuts, döda hudceller, ludd tyg med kläder och andra. Om här får patogener, kan inflammation börja, vilket kommer att leda till förekomst av urladdning från naveln till lukten.

  Varför visas klibbig svett: orsakerna och metoderna för behandlingen

Därför har de som alltid glömmer att rengöra naveln under vattenrening, kan vi rekommendera att göra detta minst en gång i veckan med hjälp av bomull, lindad på en pinne, doppad i alkohol eller väteperoxid.

Kvinnor med piercingar som genomborrat navel nyligen och känner att ärrad hud inte vill läka, utan tvärtom, bara mer röd och irriterad, måste du ta bort örhänget så snart som möjligt, på annat sätt undvika omphalitis.

Lukt från naveln som ett symptom på sjukdomen

Varför finns det en obehaglig lukt från naveln? Kvinnor som lider av endometrios kan observera en våt mage-knapp. Sjukdomen är mycket allvarlig och kräver brådskande behandling, precis som Urahus cyst. Dock diagnostiseras denna patologi för utveckling av urinröret nästan strax efter barnets födelse. Vuxna människor observerar därför det mycket mindre ofta.

Faktum är att urinröret är anslutningselementet mellan den övre delen av blåsan och naveln.

Ibland händer det att detta rörs stängning av urinröret efter födseln inte uppstår och från fästet av navelsträngsvätskan börjar att oroa med bildandet av en obehaglig lukt. Denna process åtföljs ofta av urininkontinens. I detta fall indikeras kirurgiskt ingrepp.

Oavsett orsaken till luktens utseende från naveln, inte självmedicinera – gå till en specialist. När allt kommer omkring är denna plats i farlig närhet till inre organ och eventuell inflammation här kan leda till oförutsägbara konsekvenser.

Var frisk!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector