Orsaker och behandling av en obehaglig lukt från näsan

Luktar omger oss från födseln. Vissa hänvisar till doftande, andra till offensiva och det är det sista som kan avsevärt förstöra vårt liv, speciellt om du känner dem ständigt. Varje person har en unik kroppslukt, tyngs av ihållande lukt av svett, om du inte överensstämmer med den dagliga hygien, men det kan inte betraktas som en obehaglig lukt från näsan, vilket är ganska ovanligt. Vad är det förknippat med?

Orsaker till fenomenet

Orsaker och behandling av en obehaglig lukt från näsan

Stink från näsan kan uppstå i det fall då det här organets inre kavitet attackeras av många bakterier och virus. Med en minskning av immunförsvaret växer kolonierna gradvis, patienten börjar uppleva obehag och andra obehagliga känslor.

Det är nödvändigt att konsultera en specialist så tidigt som möjligt för att ta reda på det som orsakade tillväxten av antalet bakterier och vidta åtgärder för att eliminera dem.

Läkare särskiljer tre grupper av sjukdomar som kan orsaka en mängd obehagliga symptom, inklusive lukt av blod i näsan, här är de:

  • sjukdomar som orsakar allvarlig ruttning
  • sjukdomar i nasofarynx, som sällan orsakar stank i näsan;
  • sjukdomar som påverkar andra system och organ.

Özen

En av de främsta orsakerna till lukt från näsan är en sjukdom som heter Ozen. I folket kallas det också en fetid förkylning. Forskare har fram till slutet inte kan förstå vilka faktorer utanför avtryckaren, men kan förutsäga dess utveckling bygger på medfödda faktorer som en betydande expansion av den andel av den främre delen av skallen, främre sinus hypoplasi och överdriven bredd i näsan. Ozena skadar nasofarynx slemhinna och i allvarliga fall påverkar brosk och benvävnad.

Orsaker och behandling av en obehaglig lukt från näsan

Situationen förvärras om en person lever i ohälsovillkor och är undernärd. Således patienten känner en konstant torr näsa och lukt, värre när nysningar, när andas in tiden blir ledig. När sådan sjukdom nässlemhinnan är täckt med torra skorpor patienten och det verkar som i nasofarynx föreliggande några främmande kropp. Med avancerade fall påverkar inflammationsprocessen struphuvudet och mellanörat.

  Hur man behandlar bronkialastma hos barn och vuxna

Andra sjukdomar

Andra sjukdomar som framkallar doften av pus i näsan, och inte bara honom, inkluderar bihåleinflammation, allergi och rinit parosmiya. Parosmi stör störningen av lukt på grund av inflammation i övre luftvägarna. Som ett resultat är patienten hemsökt av lukten av aceton och en annan skarp stink, som i själva verket inte finns där. En annan orsak till lukt av aceton i näsan är stasis av pus i maxillary bihålor, vilket orsakar bihåleinflammation. Sådana konsekvenser kan ofta observeras i sjukdoms kroniska form.

Orsaker och behandling av en obehaglig lukt från näsan

Med förkylning kan det vara ett brott mot det endokrina eller matsmältningssystemet. Acetoneandning är bekant för patienter med diabetes mellitus och personer som lider av njursvikt som orsakas av metaboliska störningar.

Lukten av ammoniak i näsan kan känna idrottare i duschen efter träning värde: muskel uppvärmd last främja dess separation från kroppen. Idrottare som får eller kör vikt, konsumerar en stor mängd vatten, kan känna ammoniakens anda i 10-15 minuter.

Lukten från näsan med bihåleinflammation kan jämföras med den som känns av en person som länge har bott i en lägenhet med mögel. Frekventa allergier och olika skador kan förändra luktsinne och orsaka sådana obehagliga konsekvenser.

behandling

Orsaker och behandling av en obehaglig lukt från näsan

Naturligtvis är det först och främst nödvändigt att eliminera orsaken som orsakade detta symptom. I bihåleinflammation indikeras konservativ behandling, och näsan tvättas med speciella lösningar.

När det gäller allergier är det nödvändigt att eliminera orsaksmedlet för fetid urladdning från näsan. Under alla omständigheter behöver du se en läkare och vid behov ta antibakteriella och antivirala läkemedel, om det behövs. Men när det gäller ozoi är det ofta nödvändigt att fatta beslut om kirurgiskt ingripande och att rätta till det som skapades av naturen.

  Tumör på nacken: vad kan det vara?

Ju tidigare patienten kommer att få kvalificerad vård, desto tidigare kommer han att kunna återgå till det normala livet.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector