Perioden för återhämtning efter abort | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Perioden för återhämtning efter abort

Återställandet av kroppen efter abortförfarandet beror direkt på den metod som läkarna valt. Dessutom är erfarenheten av den specialist som utförde evenemanget viktigt. Till exempel, efter ett medicinskt avbrott, återgår kroppen snabbt till det vanliga driftsättet. Men kirurgisk ingrepp kräver ofta mer allvarliga rehabiliteringsåtgärder.

Återhämtning efter abort: allmänna rekommendationer

Perioden för återhämtning efter abort

Förfarandet utesluter sexuell aktivitet i 3 veckor. Det rekommenderas att ge upp sex före slutet av den första menstruationen.

Sexuell intimitet är särskilt farlig efter kirurgisk ingrepp, eftersom det kan orsaka komplikationer, till exempel blödning, avstötning av slemhinnan. I det här fallet kommer sexuell handling att bidra till infektionens inflytande i kroppen.

Perioden för återställande av fysisk hälsa efter abort varar minst 2 veckor. Vid denna tidpunkt är sport förbjuden. En sådan åtgärd är nödvändig för att säkerställa att musklerna i buken ligger i vila. Följaktligen kan du inte lyfta vikter. Framgångsrik fysisk återhämtning efter ett sådant förfarande kan minska risken för komplikationer.

Du kan skjuta upp träning under en längre tid om du inte är säker på dina förmågor. Dessutom kommer experten att ge rekommendationer om rutinbesiktning.

För att förhindra att bakterierna eller infektionen kommer in i kroppen, avstå någon tid från att ta bad, simma i poolen och öppna vatten.

Inte mindre viktigt i rehabiliteringsperioden är rätt näring. Sådana förfaranden är en stark stress för kroppen, så du måste mätta den med vitaminer och spårämnen, liksom proteiner och fibrer.

Kontrollera även regelbundet kroppstemperatur, tryck, puls. Det är nödvändigt att ständigt övervaka kvinnors allmänna tillstånd. Eventuella avvikelser från normen kan vara en förföljare av en utvecklande komplikation. Därför, när du har oroliga symptom, behöver du se en läkare.

Strikt efterlevnad av personlig hygien gör det möjligt att utesluta utvecklingen av bakterier i könsorganens mikroflora. Det rekommenderas att tvätta det några gånger om dagen. Du bör alltid torka din hud torr. Du kan också behöva dagliga kuddar, som bör ändras var tredje timme. Använd inte tamponger.

Ofta åtföljs återhämtning från abort av användningen av antibiotika. Vid denna tid avstå från att dricka alkohol. Använd inte det och i en vecka efter slutet av läkemedelsförloppet.

Rehabiliteringsperiod

Efter proceduren måste en kvinna utföra ett antal obligatoriska recept:

  • Besök en gynekolog. Efter 7-10 dagar efter proceduren, skicka en ultraljudsundersökning av det lilla bäckenet. Detta görs för att identifiera rester av fetala delar / för att utesluta deras närvaro. Om komplikationer som blödning inträffar utförs ultraljud tidigare;
  • Besökande mammolog. Specialisten på denna profil ska också skicka patienten till ultraljudet. I detta fall bör bröstet kontrolleras
  • Konsultation av endokrinologen. Läkaren hjälper en kvinna att återställa normal hormonell bakgrund, anpassa menstruationscykeln, ge rekommendationer om fysisk rehabilitering.
  • Besöker en psykolog. Ofta krävs ett besök hos denna specialist för kvinnor som måste avbryta graviditeten vid tvångsåtgärder. Ofta upplever sådana patienter inte händelsen. De har på denna bakgrund, det finns depression, stress, nervösa nedbrytningar. En kvalificerad psykolog kommer att ge råd och hjälpa en kvinna att återhämta sig på en känslomässig nivå.

komplikationer

Perioden för återhämtning efter abort

Oftast efter abortförfarandet finns en ofullständig utgång av fostervägen. Denna situation kräver intervention i form av "rengöring", Vilket i sin tur ökar risken för skador på livmoderhinnan och livmoderhalsen.

Som ett resultat kan blödning förekomma. Om en sådan komplikation inträffar, ska du omedelbart kontakta den närmaste medicinska institutionen.

Abortprocessen, efter vilken fosterdelar kvarstår i livmodern, leder till multiplicering av patogener. I en sådan situation skapas den mest gynnsamma miljön för infektionens utveckling. Om mukosal skada föreligger, utvecklas då inte nödvändiga åtgärder, endometrit, salpingit eller purulent inflammation.

Sådana åtgärder ökar risken för att utveckla maligna tumörer, inte bara i livmoderhalsen och livmoderhålan, men även i äggstockarna, såväl som bröstkörtlarna.

Symtom som kräver snabb läkarvård och rehabiliteringsåtgärder:

  • Riklig blödning med blodproppar
  • Hög temperatur, som inte knackas av antibiotika;
  • Extrakt med en skarp och obehaglig lukt;
  • Allvarlig smärta i buken
  • Tecken på graviditet - illamående, svimning, yrsel.

Återställandet av livmodern och kroppen som helhet efter abort måste åtföljas av adekvata rehabiliteringsåtgärder. En kvinna borde ägna mer tid åt sig själv och hennes hälsa. På två veckor kan du börja återställa styrkan genom mindre fysisk träning.

Återställande av regelbundet månatligt efter abort

Denna procedur kan utföras med olika metoder. Valet av en av dessa är baserat på förekomsten av kontraindikationer och graviditetsperioden. Till exempel görs den så kallade miniabortionen (vakuum) i de tidiga stadierna.

Komplett kirurgiskt ingrepp utförs senare. Avbryt graviditetsburken och med hjälp av speciella mediciner. Var och en av dessa ingrepp tar sin egen tid för att återställa menstruationen och kroppen som helhet.

Normalt varar cykeln 21-35 dagar. Det regleras med hjälp av hormoner som produceras av äggstockarna, binjurarna och hypofysen. Återgå till normalt liv beror direkt på menstruationens början. Återhämtningen av cykeln påverkas av typen av abortiv ingripande. Kirurgisk och läkemedelsintervention skiljer sig väsentligt i fråga om återhämtning.

Typer av medicinsk abort

Medicineringsmetoden används när perioden inte är längre än 7 veckor. Till kirurgisk ingripande utväg mellan 7 och 13 veckor av graviditeten. Den senare är uppdelad i två typer: vakuum och skrapning. Vakuummetoden är säkrare. Det är värt att notera att drogen även refererar till de sparsamma.

Men omedelbart är det nödvändigt att notera att självständig mottagning av liknande preparat är fylld av komplikationer varefter det är nödvändigt att applicera vakuumsugning. Skrapning gäller upp till 5 månader. Den sista abortmetoden skiljer sig inte bara i procedurens komplexitet, men också i antalet möjliga komplikationer.

När återhämtar menstruationscykeln efter abort?

Mestadels börjar varje månad senast 5 veckor. Vanligtvis anses abort vara den första dagen i cykeln. Om menstruation är frånvarande, sker infektion eller graviditet. Doktorgynkologen förklarar orsaken till förseningen med hjälp av ultraljud.

Cykeln efter operationen kan bli kortare eller längre, flytta. Återhämtning efter en medicinsk abort tar också ungefär en månad. Vanligtvis, efter två till tre månader, är cykeln fullständigt återställd, eftersom farmakologisk ingrepp avser milda metoder, genomförs på ett tidigt stadium.

Efter en mini-abort börjar menstruationen en månad senare, men kan vara smärtsamt och rikligare än vanligt. Om infektion av infektion anger urladdning med en obehaglig lukt eller ovanlig färg.

Preskription efter abort

Perioden för återhämtning efter abort

Som redan nämnts kräver sådana förfaranden avhållande från sexuell intimitet under rehabiliteringsperioden. Bäst om denna period är en månad. Vid denna tidpunkt är könsorganen inte bara starkt mottagliga för infektion, men en ny graviditet är också möjlig.

Att tänka på ett barn efter någon form av abort är det naturligtvis möjligt, men det är oönskade att planera det för ytterligare 6 månader, eftersom risken för graviditetspatologier är hög.

Som ett sätt att förebygga oönskade graviditeter används orala preventivmedel. Använd inte spiraler och liknande verktyg. Installationen av en spiral kan leda till penetration av infektionen. I alla fall kommer läkaren att rekommendera den optimala metoden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 6