Rationer för magsår | pangudownloads.org

Rationer för magsår

Ett magsår är en defekt som uppträder på magslemhinnan. I vissa fall fångar lesionen och de underliggande muskelskikten. Om magsåret inte behandlas ger sjukdomen till sin "ägare" periodiskt förvärrade problem och smärta. Med tidens gång sträcker sig såret djupt in i muskelvävnaden med efterföljande perforering av magsväggen.

Sjukdomen kännetecknas av att en av de viktiga komponenterna i behandlingen är rätt diet med magsår.

Uttömmande statistik

Statistik vet allt. Inklusive och om antalet personer som hade ett sår i en endoskopisk undersökning.

Rationer för magsår

I stora städer i vårt land uppgår antalet personer som lider av denna sjukdom till 12%. I provinsen är andelen fall lägre - ca 6%. Dessutom indikerar statistiken också en minskning av åldern för de som lider av sjukdomen.

Medan det tidigare var det tänkt att magsår Sjukdomen drabbar främst personer i åldern andra halvan av livet, men nu fler och fler sår diagnostiseras i mycket unga människor: mer än en tredjedel av fallen har avslöjat sjukdomen i tonåren. I slutet av 70-talet av förra seklet isolerades fall av sår hos barn.

Vid mitten av 90-talet drabbades nästan 7% av skolbarn under 12 år av denna sjukdom. Sådana är de sorgliga siffrorna.

Varför uppträder ett sår?

I tidigare tider var huvudorsaken till magsårssjukdomar undernäring, rökning, alkoholmissbruk och nerver. Forskare har under de senaste åren avslöjat en sann synder vid förekomsten av defekter i slemhinnan i magen och tolvfingertarmen i 38% av fallen.

Rationer för magsår

Detta är en mikrobe av Helicobacter pylori.

Den spitefula Helicobacter känns perfekt i mags sura miljö. Men de som hävdade att orsaken till såret ligger i nerverna är rätt. Och med en hälsosam kost är det osannolikt att sjukdomen kommer att uppstå.

Vid mikroben ingen chans om vi inte irriterar magen grovfoder (mamma alltid sagt om den skada mat torra ransoner), massor av kryddig, sura, salta och kryddstark mat, muffins, korv, snabbmat, färdigmat.

Öka inte produktionen av syra genom att röka och dricka alkohol, okontrollerat läkemedelsintag. Och, viktigast av allt, bli inte deprimerad, ängslig, inte nervös, och lider inte av stress.

Det är därför våra provinsiella medborgare är hälften så troliga att de lider av ett sår - de äter mer korrekt på grund av deras avstånd från "Fördelarna med civilisationen" i form av McDonald's, är mindre benägna att stressa. Och även alkohol, som i provinsen, säger de, konsumeras mer, påverkar inte så mycket.

Generellt gäller att om du är din egen fiende, och du kan inte ge upp läsk och en hamburgare, när gastroenterolog kommer att säga att du har ett sår, du kommer att tvingas att flytta till pureed grönsakssoppa och mjölk gröt.

Hälsosam kost - förebyggande och medicinering

Sjukdomen är lättare att förebygga än att behandla. Magsjukdomen provoceras av undernäring, och för dess behandling krävs en speciell diet som visas med magsår och tolvfingersår.

Rationer för magsår

Från menyn ska alla livsmedel som är mekaniskt, termiskt eller kemiskt traumatiserande den sjuka magen exklusivt uteslutas. Du kan inte äta mat som framkallar en ökad separation av magsaften: rik buljong, stekt, rökt, fet, kryddig, syltad och saltad. Av den dagliga kosten måste du nödvändigtvis utesluta mat rik på fibrer.

Ät inte druvor, currants, frukter som har grov hud.

Du kan inte äta smörgåsar: konsistens av mat - puré eller i form av flytande gröt, soufflé. Måltider bör göras oftare: det dagliga matssystemet bör delas, med en paus mellan måltiderna högst fyra timmar - 5-7 gånger om dagen.

Kokningsmetod - kokning eller ångning. Den färdiga skålen är krossad till ett tillstånd av viskös gröt. Alla ovanstående regler tar också hänsyn till kosten för gastrit i magen.

Och nu ska vi titta på listan över livsmedel som utgör dietmenyn för behandling av magsår:

Rationer för magsår
 • Soppor, soppor, krämer, soppor, mejeriprodukter, grönsakssoppor med genomkokt och mosade spannmål (utom följande spannmål: korn, hirs, majsgryn);
 • Mejeriprodukter: icke-syra kefir, naturlig yoghurt, curdled mjölk, mager mögelost, mjölk;

Flytande gröt:

 • Kokt eller ångat, torkade rätter från fettsorter av kött: kalvkött, kalkon, fläsk, kyckling;
 • Ångkoteletter eller kokta köttbullar från fisk med låg fetthalt
 • Ägg kokta mjukkokta, omeletter ångas;
 • Vegetabiliska purees: från potatis, morötter, blomkål, betor, kokt eller ånga, i form av en souffel eller puré;

Ett par recept för ett dietbord

För en bättre förståelse av vad som är tillåtet där, men från vad som är bättre att avstå, vi ger som exempel den ungefärliga menyn en dag diet läkare ordinerats för gastrit och magsår.

Vad ska du förbereda på morgonen till frukost:

Rationer för magsår
 • gruslig gröt, mosad
 • ägg soufflé;
 • te, mjölk;

Vad att äta under den andra frukosten:

 • frukt och bärgelé;
 • bagel av gårdagens bakning;

Diet middag:

 • kräm-soppa av morötter med croutoner;
 • fiskbollar, potatismos och morötter;

middag:

 • mashed kokt kött, potatismos;

Efter middagen, innan du går och lägger dig:

 • Dumplings.
Rationer för magsår

Samma mat kommer att vara relevant för dig om du förskrivs en diet med ökad surhet i magen och en diet med erosion i magen. Begränsningar i konsumtionen av ett antal produkter i dessa fall baseras på samma dietregler.

Uppfattningen av mat är annorlunda för alla människor, för att du ska kunna göra en diet för gastrit och magsår måste du konsultera din läkare. Och huvudregeln för framgångsrik behandling: ingen matfrihet och störningar.

Om du redan har tagit dig till ett sår, äter du grönsaksglassade soppor, så länge som läkaren ordinerat. Överträdelse av kost är fylld med sjukdomens återfall.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

59 − 55 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: