Ribbade naglar på händerna: orsaker och korrigerande åtgärder | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Ribbade naglar på händerna: orsaker och korrigerande åtgärder

Detta fenomen, som ribbade naglar på händer och fötter, störde nästan alla människor åtminstone en gång i livet. Hantera detta problem är ganska möjligt, om du vet orsakerna till dess förekomst. I varje specifikt fall kan behandlingstekniken ha kardinalskillnader.

I de flesta fall är den provocerande faktorn kroppens inre tillstånd. Vad betyder detta om naglarna är ribbade och fula?

skador

Innan du fattar konkreta åtgärder är det nödvändigt att ta reda på de mest troliga orsakerna till problemet. Det finns många förklaringar till detta fenomen. En av de vanligaste skadorna är spikplatta.

Ribbade naglar på händerna: orsaker och korrigerande åtgärder

Hur händer detta problem?

Det är lätt att slå med fingrarna, det kan förväntas var som helst. Dessutom finns det en möjlighet att du kommer att sakna något eller slå dig själv av misstag, till exempel med en hammare när du försöker hammar en spik. I det här fallet kan nageln vitna och blod ackumuleras under plattan. I sådana fall indikeras nagelplattans svärta. I de flesta fall leder detta till trauma.


Om den mjuka delen av nageln berörs direkt vid basen eller du skadat allvarligt den redan odlade plattan, kan den bli en direkt orsak till ryggspikarna på händerna. Det är också värt att nämna att det ofta uppstår trauma i manikyrprocessen. Till exempel kan du peka på nageln när du skär klippbotten eller skada den med en pinne.

Hur löser du problemet?

På händerna på ojämnhet kommer oundvikligen fånga ditt öga. För att få situationen tillbaka till normal måste du vänta tills den skadade delen växer helt och går av sig själv. Du kan försöka polera och dölja defekten. Ibland är dessa åtgärder värdelösa. Varför? Eftersom djupa skador kan förlora sådana konsekvenser för alltid.

svamp

Ett vanligt problem som kan påverka absolut alla är svamp. Ofta av denna anledning visas ribbade naglar på benen. Mykos är ett smittsamt fenomen. Svampen överförs enkelt genom kontakt av en frisk person med en patient och hans personliga tillhörigheter som har kommit i kontakt med det drabbade området av kroppen. Därför borde du inte bära någon annans skor, gå barfota och använd inte dina hygienartiklar, inklusive handdukar.

Tecken på utveckling av svampen på händer och fötter är inte bara ojämna naglar. I detta fall observeras en förändring i plåtens färg – det blir mörkare och förvärvar yellowness. Det kan också separera och smula. Ett vanligt symptom är förtjockningen av nagelplattan. Det finns också en klåda och en obehaglig lukt.

Ribbade naglar på händerna: orsaker och korrigerande åtgärder

Det är nästan omöjligt att dölja svampen i händerna. För att ändra situationen är det omedelbart nödvändigt med ett omedelbart beslut. Om det inte startar, sprider svampen till friska naglar och kan hota hela kroppen, såväl som personer som är i kontakt med dig. Kärnan i behandlingen är användningen av speciella anti-mykotiska läkemedel. För det mesta är de geler och salvor som appliceras på de drabbade områdena.

Också för att stimulera kroppen ta piller.

En ytterligare åtgärd är folkmekanismer, till exempel lotioner och bad. Den exakta listan över aktiviteter bör klargöras av läkaren, eftersom olika typer av svampar kan behöva helt olika metoder och mediciner.

Infektioner och patologier

En mycket mer komplicerad situation utvecklas om de ribbade naglarna blir en följd av kroppens inre hälsa. Orsaken kan vara både tillfälliga infektioner och allvarliga patologier, vars eliminering kan ta år.

För att bestämma den exakta anledningen till att naglarna i händerna blir ribbed, är det absolut nödvändigt att konsultera en läkare. Efter undersökning och leverans av nödvändiga test kan en preliminär diagnos göras och lämplig behandling föreskrivs.

Möjliga orsaker till dålig nagelkvalitet på händerna kan vara:

 • diabetes mellitus;
 • sköldkörtelproblem
 • eksem;
 • psoriasis;
 • zoster;
 • infektion.

För vissa sjukdomar är bildandet av specifika stötar och vågor karakteristiska. Till exempel, om du har många tvärgående tubercles på en förtjockad spik, som ligger nära varandra, så finns det en möjlighet att utveckla diabetes.

Endast en läkare kan bestämma den exakta diagnosen. Allt som beror på dig är ett sätt att leva och näring. För att påskynda återhämtningen behöver du ändra din kost och bli av med dåliga vanor.

Avitaminos och uttorkning

Den vanligaste orsaken till att benen lider i händerna är bristen på vitaminer och vissa mineraler. Den mänskliga organismen är särskilt känslig för bristen på zink, järn, koppar, kalcium och jod.

I detta fall blir nagelplattan, blir tunn och spröd, täckt av oegentligheter.

Ribbade naglar på händerna: orsaker och korrigerande åtgärder

Särskilt märkbar är järnbrist, som manifesterar sig i utvecklingen av anemi och påverkar hela kroppen negativt. Det är också viktigt att inte tillåta brist på vitamin A.

Brist på näringsämnen elimineras genom att justera kost och introducera kompletterande kosttillskott. Naturligtvis är syntetiska vitaminer sämre absorberade av kroppen, men specialdesignade kosmetiska komplex är utmärkta för att klara problemet, om möjligheterna är färsk frukt och grönsaker där. Detta gäller speciellt för vårhöst och vinter.

Om du märker att dina naglar ser värre ut, ta med mer hälsosam mat i din kost. Ojämna knollar kan också vara resultatet av kontakt med giftiga ämnen. För invånare i storstäder rekommenderas att lägga till alger eller kosttillskott i menyn med innehållet för att avlägsna skadliga ämnen från kroppen.

Dessutom glöm inte att kroppen behöver minst 1,5-2 liter rent vatten om dagen för att behålla sina funktioner. Med regelbunden uttorkning lider utseendet hos en person och hans inre potential också. För att återställa kroppen måste du följa reglerna och regimen för dricksvätskor.

Felsökning med manikyr

Några anledningar att naglarna blir ojämna och ribbade, är täckta i fel vård. Med grov manikyr eller användning av substandardlack, aceton och liknande ämnen stör spikens struktur.

Om du står inför ett liknande problem är det viktigt att justera vården. För att återställa naglarna på händer och fötter kan du använda en mängd olika skönhetsbehandlingar. Mycket användbart är paraffinbehandling. Också minst en gång i veckan gör bad med havssalt och citron med essentiella oljor, så att dina händer blir ömma och friska med en strålande naturlig manikyr.

För tillfället gömma bristerna kan vara genom följande tekniker.

 • Sand spikplattan och polera den. För att göra detta, använd en speciell nagelfil eller -apparat.
 • Att beställa en bräcklig ringblomma är bäst en glas nagelfil.
 • Färgen appliceras i flera skikt på ett tidigare torkat substrat. Ovanpå tillämpas ett annat lager – en fixer.
 • Använd ett verktyg som smart emalj. Med hjälp är alla oegentligheter fyllda och en idealiskt slät yta bildas.
 • Under rengöringsprocedurer, använd produkter utan aceton och försök att inte riva av lacken.
 • Gnida inte dina naglar och skydda dem mot stötar. Skada inte kutikan, kudden och sängplattan.

Följ vårdreglerna, ta hand om din hälsa, och du kommer för alltid att glömma ett sådant problem!  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

57 + = 61

Adblock
detector