Kvinnors hälsa

Sår i ansiktet: hur blir du av med dem snabbt?

Sår i ansiktet är inte bara ett estetiskt problem. Ibland indikerar de en allvarlig sjukdom som kräver akut behandling.

Varför finns det sår på ansiktet: möjliga orsaker

Sår i ansiktet: hur blir du av med dem snabbt?

Orsakerna till utslaget är uppdelade i två typer: härrörande från hudsjukdomar; De uppträdde på grund av fel i funktionen av inre organ.

En ohälsosam livsstil kan bli en provocerande faktor. Missbruk av skadlig mat, alkohol, rökning - allt detta påverkar ansiktsuttrycket negativt.

Eventuellt misslyckande i kroppens arbete kan leda till akne, akne, sår i ansiktet och kroppen. Oftast beror detta på sjukdomar i matsmältningssystemet, blod och kärlsjukdomar.

Hudsjukdomar uppstår mot bakgrund av att man ignorerar hygienreglerna och på grund av infektion från infektionsbäraren.

Vad är såren i ansiktet?

De viktigaste hudsjukdomarna:

 1. Dermatit: allergisk, oral, kontakt, atopisk (eksem);
 2. herpes;
 3. Akneutslag;
 4. Streptokockinfektion - streptoderma.

Sår i ansiktet med dermatit

Dermatit är en allvarlig sjukdom, åtföljd av obehagliga symptom och benägna att utvecklas.

Typer av dermatit har liknande tecken:

 • rodnad i huden;
 • klåda;
 • peeling;
 • utseende av blåsor / blåsor.

Vid förekomst av jämn en av de angivna tecknen är det nödvändigt att adressera till hudläkaren, annorlunda kommer den inflammatoriska processen att sträcka sig på friska tyger.

Manifestationer av herpes i ansiktet: hur blir man av med dem?

På ansiktet kan de enkla herpesna och orsakssystemet av herpes zoster visas. De förekommer i sjukdomar i hematopoiesisystemet, minskad immunitet, hypotermi / utkast, stress och även efter nära kontakt med en person som har en förvärring av herpesinfektion.

Sår i ansiktet: hur blir du av med dem snabbt?

Herpes simplex påverkar mest läpparna, särskilt i hörnen. Sjuka sjukdomsförloppet åtföljs av spridning av sår i munslimhinnan och den friska huden.

Herpesutbrott är vattna blåsor med transparent innehåll. Runt omkring dem blir huden röd och bildar en kant. Sådana sår kliar och skadar.

Bältros ser liknar herpes simplex, men blåsorna är större. Med tiden spricker de, sår och korst bildas.

De är lokaliserade längs ansiktsnerven. Denna typ av sjukdom kännetecknas av allvarlig ömhet, som förblir jämnt efter sårets försvinnande.

Det är omöjligt att bli av med herpes för evigt. Sjukdomen överförs till åldringssteget. Det blir harmlöst och icke smittsamt. Med inverkan av negativa faktorer uppträder sår igen.

Behandling och förebyggande av sår i herpes innefattar:

 1. Korrigering av livsstil, näring;
 2. Torkning med antiseptika: jod, fucorcin, zelenka, alkohol tills skorpbildning
 3. Fuktskorpor med grädde, petroleumgelé;
 4. Behandling av sår med antivirala salvor: Zovirax, Acyclovir, Valtrex, oxolinsyra;
 5. Ta antivirala orala (Zovirax, Gerpevir, etc.);
 6. Mottagande av homeopatiska läkemedel: Engistol, Anaferon;
 7. Interferonbehandling: Laferon, Viferon;
 8. Användningen av immunomodulatorer: Imunofan, vitamin C, medel med echinacea.

Det är förbjudet att klämma ut bubblor som kliar. Detta leder till spridning av utslag.

Hur man bota akne?

Acne är en röd pimple. Acnesjukdomar påverkar människor i alla åldrar. Mer till hennes utseende är benäget för fet hud, vars porer är ständigt igensatta med hudfett. Täppt porer reproducerar bakterier, provar inflammation - akne. Även de senare vid de inledande utvecklingsstadierna har formen av svarta prickar.

Med en mild sjukdom kan du försöka slåss med dig själv med hjälp av folkrecept:

 1. Lemon. En bit citrus behandlas med ansiktet. Efter applicering av solskyddsmedel, eftersom citronen stärker hudens känslighet mot ultraviolett ljus;
 2. Masker på hela ansiktet av rå riven potatis;
 3. Tandkräm. Den appliceras punktvis;
 4. Frosna buljonger av kamille, kalendula, svänger. Kubbar torkar hela ansiktet;
 5. Applicera te-trädolja i ren form;
 6. Aspirin tar snabbt bort rodnad. Tabletten är malet, vatten tillsättes, vilket leder till att det är svalnat. Applicera punktligt två gånger i veckan.

Från apotek kan man använda droger som Skinoren, Adapalen, Geparsulfur-GF. Akne kan maskeras med tonmedel, till skillnad från andra typer av utslag.

streptoderma

Denna infektionssjukdom provocerar streptokocker. Det aktiveras av överarbete, stress, vitaminbrist, nedsatt immunitet, dålig hygien.

Sår i ansiktet: hur blir du av med dem snabbt?

Streptodermi kan inträffa efter en insektsbit, repor.

Infektionen utvecklas snabbt och är smittsam: den överförs genom vardagliga föremål, som patienten berörde. Symptom på streptoderma: i ansiktet förekommer bubblor fyllda med vätska, omvandlade till bipser; hudskalar av kroppstemperaturen stiger; allmän sjukdom, aptitlöshet; sår i ansiktet kliar, brinna, i deras ställe förblir pigmenterade fläckar.

I de inledande utvecklingsstadierna liknar sjukdomen kycklingpoxer. Det fortskrider snabbt.

Bli av med streptokocker kan integreras med hjälp av lokala och systemiska droger. Exkluderar besök på offentliga platser på grund av sjukdomens smittsamhet.

Lokal terapi är behandling av sår med torkmedel. Dessa kommer att lindra brännande och klåda. När temperaturen stiger visas en riklig dryck. Du kan inte simma, eftersom den fuktiga miljön är fördelaktig för att sprida infektionen.

På sår gör lotioner med en lösning av tannin, resorcinol eller borsyra. Bekämpa klåda och bränna med pulver med ett antibiotikum. Du kan använda ichthyol och salicylsalva. Förhöjning av torkning av sår kan ske med hjälp av att applicera jod.

Sår kan smörjas med 5% väteperoxid eller zelenok två gånger om dagen. Bubblor och hud runt dem behandlas också med infusioner av marigold och klöver (2 matskedar av en blandning av kokande vatten).

Bubblor och erosioner, som suger, kan behandlas med avkärning av vinrör. För att göra det måste du hälla 1 msk. l. örter 200 ml kokande vatten, blöt i ett vattenbad i en kvart och dränera.

Läkning sker snabbt - inom en vecka. I försummade fall tar det längre tid. Om patientens tillstånd är svårt, är det nödvändigt att placera honom på sjukhuset av en dermatologisk venereologisk dispensär.

Hur bota brännskador på ansiktet?

Sår i ansiktet: hur blir du av med dem snabbt?

Små hudskador kan elimineras på egen hand. Först och främst rekommenderas att använda aloe juice - det tar bort inflammation, accelererar regenerering, har en bakteriedödande egenskap.

Den appliceras på en bomullsplatta och appliceras på såret flera gånger om dagen.

Accelererar läkning av vitamin E, blandas i lika stora proportioner med rosolja. Sammansättningen behandlar brännskadorna punktvis upp till 3 gånger om dagen. Förfarandet utförs först efter kylning av såret.

På liknande sätt används en propolislösning (1 tsk per 3 msk vatten) och honung blandad med vegetabilisk olja. Läker såret ganska snabbt.

Ren och frisk hud till dig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

50 − 43 =