Skälen till dag sömnighet: varför hela tiden du vill sova? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Skälen till dag sömnighet: varför hela tiden du vill sova?

På morgonen hoppar du ut ur sängen, tar en dusch och är redo för nya prestationer hela dagen? Eller får du på något sätt dig själv till jobbet, tänker bara hur snabbt man lägger sig och tar en tupplur igen? Om den senare handlar om dig är du inte ensam.

Skälen till dag sömnighet: varför hela tiden du vill sova?

Det är lätt att skylla på alla förhållanden där vi bor. Arbete, familjeansvar, barnomsorg och många problem som behöver göras just nu leder oss till stress - vi är ständigt trötta och slipper aldrig av sömn.

Dåsighet under dagen har dock ofta andra orsaker förutom trötthet. Låt oss försöka förstå varför du verkligen vill sova under dagen. 

Du har kronisk sömnlöshet

Regelbundna misslyckanden i viloläge är mycket obehagliga och ibland även hälsofarliga. Orsaken till kronisk sömnbrist kan vara mycket - från olösta problem som svirrar i huvudet hela dagen och natten, till en sjukdom som inte tillåter att somna. Visst vet du att det inte ger dig vila. Leka inte med eld!

Börja vidta åtgärder för att förbättra din situation och gör det omedelbart. Du borde veta att månaderna av sämre sömn är fyllda med funktionshinder och år utan normal vila - utvecklingen av nya sjukdomar. Ta hand om din hälsa och aktivt skapa förutsättningar för en bra, god sömn minst 7 timmar om dagen. 

Du sa nej till middag.

Vill du förbättra figuren, gå ner i vikt och bestämt dig för att inte äta efter sex? Grattis, detta är en effektiv metod att gå ner i vikt om du somnar vid 21:00. Annars provocerar du bara matsmältningssystemet för att producera magsaft på grund av en lång paus i ätandet.

Och om du saknar den första frukosten (med den här kosten, bör den vara senast klockan 7 på morgonen), då blir rasten i tid att äta ett riktigt test för din kropp och sinne. Ja, det är sinnet, för den här hjärnan reagerar på känslan av hunger, utan att ge dig en minut av fred - du vill äta, vill inte sova! 

Har du anemi?

Lågt hemoglobin i blodet ger en känsla av trötthet under dagen och kan vara den enda anledningen till att du vill sova under dagen. Gör ett blodprov och ta reda på om du har ett sådant problem.

Du kan höja hemoglobin på olika sätt: ät matar högt i järn och C-vitamin, eller ta järn (Ferulex, etc.), men den senare ska ordineras av din läkare. Så snart hemoglobinet stiger till önskad nivå, kommer du att känna en ökning av styrka och kraft. 

Hypothyroidism ger trötthet

Insufficiens av sköldkörtelhormoner enligt statistik finns hos 19 kvinnor av 1000, till kliniska manifestationer ingår traditionellt dåsighet. Tyvärr upptäcks hypothyroidism ganska sent, så om du verkligen bryr dig om din hälsa, besök endokrinologen. 

diabetes

En av de obehagliga symtomen på diabetes är en sömnstörning på natten och en ständig önskan att sova under dagen. Diabetes är en allvarlig sjukdom, vars behandling inte kommer att göra utan flera ledande läkare, inklusive en neuropatolog och terapeut. Om detta är fallet, tveka inte att kontakta dessa läkare med frågan om varför du vill sova hela dagen - deras plikt att hjälpa till att hantera detta problem. 

Håll dig inte skrämmad av de angivna punkterna - de kanske inte gäller dig. Trots det faktum att läkarundersökningen är mycket viktig, upplever oftast inte sjukdomar oftast med dåsighet ensam läkare.

Se till att din hälsa inte är hotad, och sedan seriöst tänka på livsstilen och bördan som du har tagit på dig själv. Kanske är dina mål orealistiska? I vilket fall som helst, för att hålla sig i form, omedelbart ta hand om att upprätta en sömn och vakenhet regime. 

Dagliga vanor påverkar din sömn

Vad äter du? Vissa produkter kan orsaka dåsighet, om de används vid fel tid och i fel mängd. Till exempel, för mycket söt läsk vid lunchen får dig att dö av dig direkt på jobbet.

Å andra sidan kan en handfull sötsaker för natten beröva dig av en normal sömn i 2-3 timmar, tills kroppen återvinner glukosen som har gått in i blodomloppet. Försök att inte överta om du måste jobba hårt, och innan du lägger dig, begränsar dig till en grönsallad eller något mejeri. 

Skälen till dag sömnighet: varför hela tiden du vill sova?

Hur länge har du sovit? Svaret, varför du alltid vill sova under dagen, kan vara triten - du har ingen natts sömn. Det genomsnittliga mänskliga behovet är 7 timmar, men du förstår att allt är individuellt. Krama dig inte in i statistiken, om din kropp behöver mer.

Försök lägga till klockor på vila på kvällen, inte på morgonen. Man tror att nervsystemet ligger mellan 21.00 och 01.00 på natten, då alla processer för vävnadsreparation äger rum och cellerna uppdateras. Tänk på den här informationen för att planera den optimala vila för dig själv. 

Hur mycket övar du fysiskt? Aktiva rörelser reglerar viktiga kroppsprocesser - metabolism, vattenmetabolism, hjälper till att eliminera trötthetstoxiner och stöder normal produktion av alla slags hormoner. Efter att ha övat, kommer du att känna en styrka, musklerna blir varma och flexibla, och kroppen kommer bättre att lyda.

På kvällen efter träning är det lättare att tvinga dig att slappna av i sängen och vila helt. Sjukgymnaster rekommenderar att man övar dagligen eller varannan dag i 30-40 minuter. Välj en uppsättning övningar till din smak och missa inte klasser - det beror på din hälsa och förmåga att arbeta! 

Hur tränar du dig att sova på natten:

 • stäng av datorn och mobilen på kvällen;
 • Skugga fönstren eller ha en mörk mask på ögonen;
 • för sömn använd speciella silikon gags - öronproppar (du kan köpa på apotek);
 • fråga att du inte är störd, när du redan går och lägger dig förklara för släktingar varför det är viktigt;
 • till middag, äta något lätt - sallad eller mjölkmat;
 • ventilera sovrummet tills du känner att luften har förändrats helt och temperaturen i rummet föll med 1-2 grader, under den varma säsongen, sova med ett något öppet fönster eller kyla sovrummets luftkonditionering för natten. 

Du kan försöka att beräkna själv det optimala antalet sömnstimmar, vilket gör ditt välbefinnande mycket bättre. Fastställ tiden när du somnar och ställ in väckarklockan så att den totala sömntiden är en multipel av 90 minuter.

Den så kallade mänskliga cirkadiska rytmen består bland annat av 1,5 timmars sömnintervaller. Sova 6, 7,5 eller 9 timmar beroende på dina behov och dina sovfaser kommer att vara kompletta - det borde ge dig en sprit under dagen. 

Det motsatta problemet - hur man inte somnar i dag - måste också tas upp

 • Ha frukost efter att ha vaknat - det ger kroppen en signal om att du börjar en ny dag;
 • Ta hand om ditt sinne - läs komplexa texter, sätt på musiken eller TV: n högre.
 • Prata i telefon eller chatta;
 • Gör belysningen i rummet ljusare eller gå ut i den ljusa solen;
 • Gör några aktiva övningar, jogga eller hoppa på repet i 10 minuter;
 • Om möjligt, ta en dusch eller åtminstone tvätta med kallt vatten, blöt i nacken, öronen, händerna i armbågarna och gnugga ut med en hård handduk.
 • Snacka inte och äta helt, välj mat med mycket protein - kött, fisk, gröt.
 • Gå och shoppa - i snabbköpet eller på marknaden lyssnar du upp. 

Vad kommer att hjälpa till att uppmana?

Skälen till dag sömnighet: varför hela tiden du vill sova?

Ta inte bort med koffein! Ett vanligt misstag som alla sony gör är att dricka så mycket kaffe som möjligt. Förutom den kraftiga effekten, förresten, väldigt mild, kaffe dehydrerar och så småningom leder till trötthet, så nästa dag kommer du att känna dig överväldigad.

Försök att uppmana med en cocktail av kaffe och cola (1: 1) eller bryggas istället för te med kanel, socker, rosenkrämbuljong - en kopp av denna dryck räcker för att ladda upp livskraften.

Vitaminer hjälper också: ta multivitaminpreparat Aevit eller Alfabet genom kursen eller separat D-vitamin3 med magnesium och kalcium.

Och slutligen, när du är oemotståndligt dragen att somna, följ säkerhetsföreskrifterna! Kör inte bil, arbeta inte med mekanismer som på grund av din ouppmärksamhet kan skada dig, ta inte på ansvarsfullt arbete - oavsett om det är kvartalsrapport eller förberedelse av en födelsedagstårta. Förverkliga din gräns, ge kroppen önskad vila och försök att sova bra idag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 1 = 8