Kvinnors hälsa

Spidofobi: orsaker, symptom, hjälp till patienten

Ett sådant livligt exempel på psykiska störningar är spidofobi. I det här fallet är en helt frisk person säker på att han är smittad med hiv. Spidophobia är en av sorterna av hypokondrier.

Detta problem uppstår ofta hos personer som är mycket mottagliga för problemen som omger dem. Misstanke är problemet med många psykogena sjukdomar, inklusive spidofobi.

Varför utvecklar patologin mot hypokondriens bakgrund?

Hypokondrier är ett tillstånd där en person ständigt bekymrar sig för sin hälsa. Ofta är sådana övertygelser så starka att verkliga hälsoproblem börjar. HIV är en utmärkt bas för utveckling av fobi. Varför?

Faktum är att detta tillstånd har sina egna särdrag av flöde.

Spidofobi: orsaker, symptom, hjälp till patienten
 1. Hypokondriacker laddas med en stor mängd fördomar och rädslor som inte har någon rationell grund. HJÄLPMEDEL är en plåga av moderna tider. Men samhället överdriver dess skala, och det talar inte om det faktum att panik ger upphov till missuppfattningar om hur denna infektion överförs. Även om det sägs mycket: en sexuellt överförbar sjukdom (oskyddat samlag) och genom blodet (med injektioner, blodtransfusion, i livmodern från mor till foster);
 2. För att identifiera aids, är det nödvändigt att klara testet, eftersom symtomatologin hos denna sjukdom inte har några slående skillnader. Med en ökning av lymfkörtlar, kronisk trötthet, hudutslag och till och med en förkylning kan hypokondriken börja ljuda. En speciell panik börjar efter att en sådan person har haft oskyddad sex;
 3. Spidofobi orsakar en neuros, om en person begår oetiska och omoraliska handlingar - förändringar, leder ett livligt liv, har sexuellt förbundna sexuella relationer etc.

Alla dessa ögonblick kan provocera överväxten av rädsla för att bli infekterad med aids i en fobi.

Hur bestämmer man spidofobi hos människor?

Faktum är att denna form av sjukdomen med progression kan leda till allvarliga komplikationer. Om någon i familjen blir sjuk med spidofobi, bör släktingar kunna känna igen det i tid för att hjälpa till i god tid.

Patienten kan uppleva följande symtom:

 • Varje manifestation av sjukdomen, även en förkylning, uppfattas som början av utvecklingen av HIV-infektion.
 • hypokondriken återkallar blodet för testning mer än en gång var 6: e månad, och oavsett analysresultatet (även om det är negativt) fortsätter att göra detta år efter år;
 • förklara för patienten om sanningshalten i testerna är mycket svårt - han anser dem vara felaktig, eller hävdar att de läkare som tog hans analys är lågutbildade;
 • med varje negativ analys blir en person säker på att han är sjuk av en okänd HIV-infektion, vilken standardtest inte kan bestämma;
 • Han är inte nöjd med vanliga analyser, han börjar besöka ett laboratorium med ett smalare fokus;
 • patienten känner av hjärtat alla hjälplinjer som ägnas åt detta ämne, medan hans dator är helt fylld med information om aids.

Om släktingar eller vänner märker att personen bredvid dem börjar aktivt uppmärksamma sin hälsa från hiv, så är det ganska möjligt att han har spidofobi. Det är viktigt att kunna hjälpa patienten, eftersom fobi kan utvecklas till en paranoia, från vilken endast psykiateren kommer att kunna bli av med.

Vad är farlig spidofobi?

Denna sjukdom har inga könsskillnader, så det finns lika bland både kvinnor och män. Enligt statistiken är det mest "Impressionable" Åldern är 20-30 år. Ett av de viktigaste symptomen på spidofobi är en konstant rädsla och rädsla för ditt liv.

Dessutom utvecklar neuros från den konstanta spänningen denna sjukdom åtföljd av flera negativa punkter. 

Spidofobi: orsaker, symptom, hjälp till patienten
 1. Rrazorenie. Eftersom patienten inte tror någon analys spenderar han kolossala pengar på andra studier, förväntar sig att de kommer att bekräfta hans rädsla. Dessutom är deras hemmedicinsk bröst fullt av onödiga och dyra läkemedel, som de kan ordinera 'Läkare'. Till exempel, om en person "Knip" leder, han kan ta läkemedel som syftar till att bota osteokondros eller andra gemensamma sjukdomar;
 2. Nervositet. Symtom på några sjukdomar uppfattas som tecken på aids. I slutändan leder den konstanta stressen till störning av kroppens vitala aktivitet. En sådan patient störs av sömn, en aptit försvinner, huvudvärk förvärras. Allt detta uppfattas som HIV-infektion;
 3. Dåligt förhållande. Hans mani, en sådan person stör människor nära honom. Först klagar han ständigt och oroar sig. För det andra finns det stora utgifter för familjebudgeten.

Om en person är väldigt intryckbar, kan de uppenbara symtomen på spidofobi kanske till och med börja visas, till exempel ledsmärta. Immunsystemet börjar gradvis försvagas på grund av konstant spänning, så att några sjukdomar till en sådan spidophobe helt enkelt drar på sig. Och igen uppfattas någon svaghet för manifestationen av en dödlig sjukdom.

Även om du i denna situation kan hitta plusser, men de är minimala i jämförelse med den skada som patienten ger till hans fysiska och mentala tillstånd. Sådan ångest pressar patienten att ständigt kontrollera hans livsstil. Han äter alltid bara rätt mat, ständigt besöker en läkare.

Är det möjligt att läka spidophobe?

Faktum är att om du uppmärksammar störningen i tid, då kan den botas. I vissa fall förstår man en annan negativ analys själv att han är helt frisk. Men i ett annat scenario måste behandling endast ske med användning av modern medicin.

Innan du hjälper till att bli av med spidofobi till din inhemska person, bör läkare konsultera en specialistpsykolog. Det är viktigt att försöka få patienten att besöka en sådan läkare, för han är fast övertygad om att hans problem är helt annorlunda. Men det är i dessa klasser att du kan träffas med andra spidofober.

För behandling av spidofobi kan du prova följande metoder:

Spidofobi: orsaker, symptom, hjälp till patienten
 1. Antidepressiva läkemedel. I detta fall kan hämmare hjälpa till, eftersom deras aktiva substanser saktar ner frekvensen av specifika kemiska reaktioner och hjälper till att undvika ett depressivt tillstånd. MEN! Oavsett dessa läkemedel ordineras inte. Här behöver du hjälp av en erfaren specialist som ska göra en behandling och dess varaktighet. Det är värt att komma ihåg att varje läkemedel har sin egen dos (den specifika dosen och varaktigheten för varje patient som läkaren väljer individuellt!), Annars kan det bli konsekvenser;
 2. Psykoterapi. Sådana kurser har en effektivare effekt, eftersom spidofobi är en psykologisk störning. Behandling sker bäst med hjälp av kognitiv terapi, som syftar till att förstå irrationella handlingar i deras handlingar.
 3. Stöd till kära. Men svårt kan det vara, det är nödvändigt att förstå och försöka upprätthålla en sådan person så mycket som möjligt i en sådan situation. Sådana patienter behöver ofta Fria öron, där du kan uttrycka alla dina rädslor och rädslor;
 4. Arbete. Ja, det är rätt. Om en person laddas med fysiskt arbete (till och med droppande potatis i trädgården), kommer han från sin trötthet att sluta tänka på alla slags sjukdomar. Då kommer han verkligen att ha gemensam smärta, men inte från en förknippad sjukdom, men från ett användbart arbete;
 5. Skratt. För vissa patienter hjälper den här metoden. Men sådana kurser är ännu inte mycket vanliga, så de kan ersättas av en hembaserad komedi.

Om det finns en uppriktig önskan att bli av med spidofobii, är det värt att försöka en helhetssyn, det vill säga varje metod. När något ger ett positivt resultat, bör det stoppa och utveckla den här riktningen.

Och för att bli av med rädslan för aids, är det nödvändigt att ägna mer uppmärksamhet åt att förebygga HIV - att genomföra ett korrekt sätt att leva (för att inte ha promiskuitet, att inte använda droger), skydd under sex, om en blodtransfusion krävs att uppmärksamma alla dina donatorer var test för hiv har gjorts. Om du bara följer alla dessa rekommendationer, kommer du inte vara rädd för denna farliga sjukdom! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

57 + = 64