Kvinnors hälsa

Takykardi, varför det finns, vilka är de viktigaste symptomen – metoderna för behandling

Utseendet på snabba hjärtritmen föreslår utvecklingen av en patologisk process, vilket i sin tur indikerar att det finns fysiologiska förändringar i människokroppen. I medicin kallas detta tillstånd takykardi.

Om hjärtklappning har en fysiologisk karaktär uppstår mot bakgrund av belastningar, efter spänning, då detta tillstånd inte orsakar särskild skada på kroppen. Men om det inte förekommer någon uppenbar anledning, kan allvarligare komplikationer uppstå. Den ökade hjärtfrekvensen försämrar blodtillförseln till hjärtmuskeln. Som ett resultat kan syrebrist leda till utveckling av hjärtinfarkt eller angina pectoris.

De främsta orsakerna till ökad hjärtfrekvens

Orsakerna till sjukdomen kan vara mycket olika.

Takykardi, varför det finns, vilka är de viktigaste symptomen - metoderna för behandling

Ofta finns det fall där orsaken till ökad hjärtfrekvens är olika patologier i hjärtat eller inre organ eller system. Spänning, stress, allt detta direkt påverkar hjärtfrekvensen.

Detta anses vara en normal fysiologisk reaktion av hjärtat. Men om beatfrekvensen överstiger normen på 90 slag per minut, utvecklas takykardi, som kan bestå i mer än en dag.

När man tar vissa läkemedel är det värt att uppmärksamma det faktum att sjukdomen kan uppstå efter administreringen, som en bieffekt.

Andra orsaker till sjukdomen är:

 • hjärtsjukdom (ischemi, myokardit, missbildningar);
 • störningar i det autonoma nervsystemet
 • störningar i det endokrina systemet;
 • tumör neoplasmer;
 • akuta purulenta infektionssjukdomar;
 • problem med binjurarna;
 • ökning / minskning av tryck;
 • förgiftning av kroppen
 • allergiska reaktioner i kroppen;
 • stark temperaturökning
 • sömnstörningar
 • anemi;
 • signifikant blödning
 • övervikt;
 • svårt överarbete
 • överdriven konsumtion av kaffe, tobak, alkohol;
 • konsumtion av narkotika;
 • brist på mineraler i kroppen;
 • ålderdom.

Som du kan se kan anledningarna vara olika. Och om du hittar de första uttryckta symtomen på takykardi, ska du omedelbart kontakta en läkare så att han kan bestämma den exakta orsaken till den snabba puls och ordinera lämplig behandling.

Ofta observeras ökad hjärtfrekvens vid högt tryck. Högt blodtryck och frekvent hjärtfrekvens är de första tecknen på utveckling av takykardi och de vanligaste klagomålen hos människor när de ser en läkare. Detta tillstånd kan uppstå om kroppen saknar mineraler, särskilt magnesium, kalcium. Vissa läkemedel kan ge högt blodtryck.

Vad ska man göra i det här fallet?

Takykardi, varför det finns, vilka är de viktigaste symptomen - metoderna för behandling

Vid högt tryck måste du ta en bekväm pose, slappna av. Ta långsamt och djupt andetag och andas ut. Gör ett par sippor av kallt vatten. Vatten utövar tryck på hjärtmuskeln och normaliserar sitt arbete. Du kan tvätta med kallt vatten. Ta en mamma tortur, "Corvalol", Anaprilin, Validol. Med brist på mineraler behöver du ta vitaminkomplex. Överensstämmelse med kostnäring är en viktig del av normaliseringen av tryck och hjärtfrekvens. Det är användbart att inkludera i dietmat som är rika på mineraler, omega-3-fettsyror.

Ofta finns det en ökad hjärtfrekvens och lågt blodtryck. Ett sådant tillstånd uppträder som regel som ett resultat av stor blodförlust, med anafylaktisk genese av chocktillståndet. Med vegetovaskulär dystoni finns också en frekvent puls och hypotoni. Hypotension manifesterar hudfärg och slemhinnor, yrsel, illamåendeattacker. Hyppig hjärtrytm i detta fall ger smärta i buken och hjärtat. Det finns en känsla av rädsla och ångest. Med lågt blodtryck och hög puls kan frekventa huvudvärk också förekomma.

Den ökade hjärtklappningen kan noteras och vid normalt tryck uppstår mot bakgrund av stress, efter stark fysisk ansträngning. Överätning innan du lägger dig i sängen kan också öka rytmen. Allvarligare orsaker är hormonella störningar, problem med sköldkörteln, andningsorganen, infektionssjukdomar med suppuration, hjärtsjukdom.

Ökad hjärtfrekvens hos en kvinna under graviditeten

Frekvenspuls hos en kvinna under graviditeten är ett normalt fenomen, eftersom kroppen fungerar i ett annat läge. Under graviditeten kan hjärtfrekvensen nå 100 slag per minut. Detta beror på att volymen cirkulerande blod ökar på grund av arbetet med ett ytterligare system av barnets blodflöde.

De främsta orsakerna till takykardi under graviditetsperioden:

 • fysiologiska förändringar i kvinnokroppen;
 • brist på magnesium, järn;
 • viktökning
 • förstärkta metaboliska processer.

Med snabb rytm kan gravida kvinnor uppleva yrsel, huvudvärk, andfåddhet, bröstsmärta, svaghet, medvetslöshet, domningar i benen. I regel är sjukdomen i många kvinnor i läget mild och kräver ingen behandling.

Vad ska man göra och hur man hjälper dig själv i det här fallet?

Till att börja med måste du försöka slappna av, dricka mycket vatten, försök att undvika nervösa situationer.

Takykardi, varför det finns, vilka är de viktigaste symptomen - metoderna för behandling

Om detta tillstånd börjar oroa framtida mamma, är det bättre att se en kardiolog. Många som har detta tillstånd är intresserade av frågan om vad man ska göra om det finns en ökad hjärtklappning? För att identifiera den exakta orsaken till utvecklingen av takykardi med uttalad manifestation av symptom ska träffa en läkare, får testat, gör ett elektrokardiogram, ultraljud av hjärtat, sköldkörtel, blodprover för att kontrollera status för en hormonell bakgrund.

Behandling av takykardi

Behandling beror på orsaken, som provocerade en frekvent puls. Sjukdomen kan behandlas på flera sätt - konservativ (medicinsk) och traditionell medicin.

Läkemedel för ökad hjärtfrekvens kan vara olika. Den konservativa metoden innebär att ta vissa mediciner. Läkemedelsbehandling kan innefatta tabletter, injektioner, droppare. Läkemedlet är endast föreskrivet av läkaren efter en fullständig undersökning och identifiering av orsaken.

För behandling används flera grupper av läkemedel (lugnande och antiarytmiska). Lugnande produkter görs på gräsbevuxen basis. De lugnar lugnt centrala nervsystemet, normaliserar hjärtmuskulärets arbete. Detta är valerian i tabletter, tinktur, droppar, modervård, "Diazepam", "Novo-Passit". Antiarytmisk påverkar hjärtat och blodkärlen, normalisera rytmen. Detta är "Flecainide", "Verapamil", "adenosin". Utnämnd endast av en läkare.

Betablockerare ordineras från tabletterna. De minskar verkan av hormoner som kan orsaka stress ("Atenolol", "Concor"). Glykosider ordineras för hjärtsvikt ("Dogoksin"). Antioxidanter ordineras som ett tillägg till huvudbehandlingsbanan ("Mexicor", "Preductal".

Behandlingsförloppet kan vara 3-6 månader. Stark fysisk ansträngning och stress elimineras. Kostmåltider rekommenderas.

Takykardi, varför det finns, vilka är de viktigaste symptomen - metoderna för behandling

Med tryck och frekvent puls kan läkare råda användningen av traditionell medicin som en extra terapi. Folkrättsmedel minskar också rytmen effektivt. Dessa är växtbaserade infusioner, decoctions av mint, rue, Johannesjurt, modermord, citronbalsam, kamomill, hagtorn, fänkål, kummin. Frukt, grönsaker, honung, nötter, citrus, bananer, majs perfekt hantera sjukdomen, normalisera blodtryck och puls.

Så hjärtklappningar kan uppstå med högt blodtryck, hypotoni, vid normalt tryck under graviditeten.

Anledningarna till dess förekomst är mycket olika. Kan vara trygg för hälsan och kan utgöra en allvarlig fara med risk för liv och hälsa. Takykardi behandlas med läkemedel och folkmedicin.

Det är viktigt att observera näring, leda en hälsosam livsstil och undvik stress och ångest. Kombinationen av alla metoder hjälper till att normalisera pulsen snabbt och effektivt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

78 − 73 =